Κύπελλο Ελλάδας

Έτσι περνάει η ΑΕΚ στο Κύπελλο

Με εμφανίσεις σαν αυτή με τον Ηρακλή Ψαχνών δεν ενδιαφέρεται για σενάρια. Νικά (και) τον Ατρόμητο και περνάει. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι όμως ώστε η ΑΕΚ να προκριθεί -και μάλιστα ως πρώτη- στο Κύπελλο.

Η άνετη νίκη επί του Ηρακλή Ψαχνών (που συνοδεύτηκε με μια απ’ τις καλύτερες εμφανίσεις της φέτος) συνέχισε το σερί της ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Και της επέτρεψε φυσικά να ορίζει απόλυτα την τύχη της στο δεύτερο φετινό της στόχο.

Τα μάτια της ωστόσο (και κυριολεκτικά πέρα από μεταφορικά, αφού οι Δέλλας και Μπορμπόκης βρέθηκαν στις εξέδρες) ήταν σήμερα και στο Ατρόμητος-Πανθρακικός. Το παιχνίδι που έκρινε τι ακριβώς θα χρειάζεται η «Ένωση» την τελευταία αγωνιστική για να βρεθεί στην επόμενη φάση.

Μπορεί λοιπόν μια ενδεχόμενη νίκη των Περιστεριωτών να φάνταζε καλύτερο αποτέλεσμα (με την έννοια ότι η ΑΕΚ θα μπορούσε να περάσει ακόμα κι αν έχανε την τελευταία αγωνιστική) ωστόσο η ποιότητα της δε δικαιολογεί, ούτως ή άλλως, σχέδια στο ενδεχόμενο ήττας.

Είναι γεγονός ωστόσο ότι οι «κιτρινόμαυροι» μπορούν να περάσουν, ακόμα κι αν δε νικήσουν τον Ατρόμητο (που θα τα παίξει όλα για όλα στο ΟΑΚΑ). Γιατί σε περίπτωση που το κάνουν, θα είναι φυσικά πρώτοι (εξασφαλίζοντας ευνοϊκότερη κλήρωση στη συνέχεια). Ακόμα όμως κι αν έρθουν ισόπαλοι, πάλι θα προκριθούν -έχοντας πολλές πιθανότητες να το κάνουν επίσης απ’ την κορυφή.

Διότι, θεωρώντας πιθανότατο ότι ο Πανθρακικός θα λυγίσει τον αδιάφορο Ηρακλή Ψαχνών, σε περίπτωση ισοπαλίας στο ΑΕΚ-Ατρόμητος θα δημιουργηθεί τριπλή ισοβαθμία. Με την «Ένωση» να προκρίνεται σίγουρα και την ομάδα της Κομοτηνής να πρέπει (εκτός της νίκης της) να καλύψει παράλληλα και το -3 που έχει στο συντελεστή τερμάτων για να της πάρει την πρωτιά.

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

ΑΕΚ 4 (3-0)
Ατρόμητος 4 (2-1)
Πανθρακικός 2 (1-1)
Ηρακλής Ψαχνών 0 (0-4)

*Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν:

1. Οι βαθμοί στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων
2. Ο συντελεστής τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια

Αν και πάλι προκύπτει ισοβαθμία, (σύμφωνα με το άρθρο 20 του ΚΑΠ) μετράει η καλύτερη επίθεση απ' αυτές των ομάδων που ισοβαθμούν.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x