Πόλο

Εύκολα στον τελικό Κυπέλλου η Βουλιαγμένη

Το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Final-4 Κυπέλλου πόλο ανδρών εξασφάλισε η Βουλιαγμένη, η οποία επιβλήθηκε 14-5 του Εθνικού στο δημοτικό κολυμβητήριο Καρπενησίου «Π. Μπακογιάννης».

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης είναι ο πρώτος φιναλίστ του Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας υδατοσφαίρισης ανδρών, αφού επιβλήθηκε με 14-5 του ελλιπέστατου Εθνικού στο δημοτικό κολυμβητήριο Καρπενησίου «Παύλος Μπακογιάννης».

Η ομάδα του Κώστα Λούδη που ήταν έτσι κι αλλιώς το φαβορί του αγώνα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις απουσίες του αντιπάλου της (Παναγιώτης Τζωρτζάτος και Αλέξανδρος Κουμής – τερματοφύλακες, Γιάννης Τζώρτζης – περιφερειακός και Μιχάλης Καζάζης – αμυντικός) και πήρε ισχυρό προβάδισμα από το πρώτο κιόλας οκτάλεπτο της αναμέτρησης (0-3), χάρη σε γκολ των Αφρουδάκη (2) και Σολανάκη.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο το παιχνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό με τον ΝΟΒ να φτάνει σε προβάδισμα 6 γκολ (0-6), χάρη στην πολύ καλή του άμυνα και στον παίκτη λιγότερο (0/6 για τον Εθνικό μέχρι εκείνο το σημείο).

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μια τυπική διαδικασία, αφού ο νικητής είχε ήδη γίνει γνωστός. Οι προπονητές των δύο ομάδων είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αρκετούς παίκτες και συστήματα και το παιχνίδι έγινε πιο ελεύθερο. Ο ΝΟ Βουλιαγμένης έφτασε σε διαφορά οκτώ γκολ (0-8) πριν ο Κωνσταντίνος Χονδροκούκης πετύχει το πρώτο γκολ της ομάδας του ύστερα από 20:27 λεπτά αγώνα.

Το τρίτο οκτάλεπτο έληξε με 2-10, ενώ ο ΝΟΒ χάρη σε δύο γκολ του φουνταριστού Νεμάνια Βίτσο έφτασε τη διαφορά στη μέγιστή τιμή της, το +10 (2-12). Στη συνέχεια ο Εθνικός έκανε ένα σερί 3-0, με το οποίο μείωσε σε 5-12 χάρη σε δύο γκολ του Στέφανου Φουτρή και ένα του Νικήτα Κόχειλα. Τον τελευταίο λόγο είχαν οι Μανώλης Σολανάκης και Δημήτρης Δήμου που «έγραψαν» το τελικό 14-5 για τη ομάδα των νοτίων προαστίων.

Ο Εθνικός είχε 2/10 στον παίκτη παραπάνω, ενώ ο ΝΟΒ είχε 5/10 και 1/1 πέναλτι.

Εθνικός – ΝΟ Βουλιαγμένης 5-14 (0-3, 0-3, 2-4, 3-4)

Εθνικός (Φάνης Κουντουδιός): Ματθαίου, Γέμελος, Σκληρός, Κόχειλας 2, Σιώνης, Φουτρής Αλ., Παπαδόγκωνας, Χονδροκούκης 1, Αγκόρτσας, Ξυλούρης, Μπεριστιάνος, Τσαγκάρης, Φουτρής Σ. 2

ΝΟ Βουλιαγμένης (Κώστας Λούδης): Ζερδεβάς, Κοπελιάδης 2, Δελαγραμμάτικας, Γραμματικός, Χρυσοσπάθης 1, Γούβης 2, Αφρουδάκης 2, Καλαϊτζής, Βίτσο 3, Καπότσης, Τίγκας, Σολανάκης 3, Κουρούβανης Δ., Δήμου 1, Κουρούβανης Ν.

Θοδωρής Νταλαγιώργος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x