Δελτία Τύπου

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA 2024: Οι σταρ της κλάσης τρέχουν στο Καλαμάκι

Με έπαθλο τα τέσσερα εναπομείναντα ευρωπαϊκά εισιτήρια για την Ολυμπιακή πρόκριση.

Πέντε μήνες πριν από το μεγάλο Ολυμπιακό ιστιοπλοϊκό ραντεβού στη Μασσαλία, οι μεγάλοι σταρ της κλάσης σε άνδρες και γυναίκες έρχονται για να τρέξουν από τις 16 έως τις 23 Φεβρουαρίου στο Καλαμάκι στο 2024 ILCA Senior European Championships & Open European Trophy, για να διεκδικήσουν τα τέσσερα εναπομείναντα ευρωπαϊκά εισιτήρια (δύο σε άνδρες και δύο σε γυναίκες) για την Ολυμπιακή πρόκριση.

Στους άνδρες δεσπόζουν τα ονόματα του Κροάτη Tonci Stipanovic (2ος Ολυμπιονίκης στο Τόκιο και στο Ρίο το 2016), του Κύπριου Παύλου Κοντίδη (2ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, 4ος στο Τόκιο και δις πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου), του Εσθονού Karl-Martin Rammo (15ος στο Τόκιο), του Μαυροβούνιου Milivoj Dukic (17ος), του Ούγγρου Benjamin Vadnai (18ος), του Ryan Lo (21ος) από την Σιγκαπούρη και του Σλοβένου Zan Luka Zelko (26ος).

Θέση στο βάθρο θα διεκδικήσουν επίσης ο Κροάτης Filip Jurisic (δευτεραθλητής Ευρώπης 2021 και 2023 και 3ος στο Παγκόσμιο του 2022), ο Ιρλανδός Finn Lynnch (9ος στο τελευταίο παγκόσμιο και 2ος το 2021), ο Ούγγρος Jonatan Vadnai (χάλκινο στο Ευρωπαϊκό του 2021) και ο Ιταλός Lorenzo Chiavarini (χρυσό στο Ευρωπαϊκό του 2019 και χάλκινο το 2020).

Δυνατά ονόματα βρίσκουμε και στη λίστα συμμετοχών των γυναικών με πρώτο και καλύτερο αυτό της Anne-Marie Rindom από τη Δανία που έρχεται στο Καλαμάκι με τα χρυσά μετάλλια από το πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (για τέταρτη φορά), αλλά και από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA 2024: Οι σταρ της κλάσης τρέχουν στο Καλαμάκι

Εκ των αντιπάλων της, η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2023 από την Ουγγαρία, Maria Erdi και η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης και δεύτερη στον κόσμο το 2021, Πολωνή Agata Barwinska. Οι ταλαντούχες Eve McMahon (Ιρλανδία), Chiara Benini, Emma Mattivi, Maria Vitoria Arseni, Giorgia Della Valle (από την Ιταλία), η Ισραηλινή Shai Kakon, η Μαριλένα Μακρή από την Κύπρο, η Petra

Marendic από την Κροατία και η Ισπανίδα Ana Moncada, αναμένεται να αναδείξουν το πλούσιο ταλέντο τους στο Φαληρικό Όρμο.

Η λίστα των συμμετοχών: https://eurilca.eu/event/303/entry_list

Οι χώρες που έχουν προκριθεί και αυτές που διεκδικούν πρόκριση

Υπάρχουν 17 ευρωπαϊκές χώρες που έχουν ήδη προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην κατηγορία ILCA 6 (γυναίκες), ενώ 14 θα αναζητήσουν τα δύο εναπομείναντα ευρωπαϊκά διαβατήρια που οδηγούν στη Μασσαλία.

Οι 17 χώρες που έχουν προκριθεί: Βέλγιο, Δανία, Ισπανία, Φινλανδία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ελβετία, Σουηδία και Τουρκία.

Οι 14 χώρες που αναζητούν πρόκριση (σε παρένθεση η συμμετοχή αθλητριών τους στο Καλαμάκι) είναι: Βουλγαρία (1), Κροατία (6), Κύπρος (2), Τσεχία (3), Εσθονία (3), Ελλάδα (14), Ισραήλ (4), Λετονία (1), Λιθουανία (1), Μάλτα (1), Ρουμανία (1), Σερβία (1), Σλοβενία (2) και Ουκρανία (3).

Στους άνδρες (ILCA 7) έχουν ήδη βγάλει εισιτήριο 18 ευρωπαϊκές χώρες ενώ 14 αναζητούν τις δύο τελευταίες Ολυμπιακές θέσεις.

Οι 18 χώρες που έχουν προκριθεί: Βέλγιο, Κροατία, Κύπρος, Δανία, Ισπανία, Φινλανδία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Σουηδία και Τουρκία.

Οι 14 χώρες που αναζητούν πρόκριση (σε παρένθεση η συμμετοχή αθλητών τους στο Καλαμάκι): Αυστρία (4), Βουλγαρία (1), Τσεχία (1), Εσθονία (2), Ελλάδα (19), Ισραήλ (4), Λιθουανία (3), Μάλτα (1), Μονακό (1), Πολωνία (3), Σερβία (1), Σλοβενία (3), Ελβετία (4) και Ουκρανία (3).

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης

Το 2024 ILCA Senior European Championships & Open European Trophy ανοίγει τις πύλες του την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι με τη συνέντευξη Τύπου που θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Η Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου είναι ημέρα εγγραφών και μετρήσεων, ενώ το Σάββατο (18.00) ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου θα υποδεχθεί όλους τους συμμετέχοντες στην Τελετή Έναρξης.

Από την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου μέχρι και την Πέμπτη 22 του μήνα, θα γίνονται καθημερινά δύο ιστιοδρομίες (εκκίνηση στις 11.00).

Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου με την τελευταία ιστιοδρομία και την κούρσα μεταλλίων και αμέσως θα ακολουθήσει η απονομή επάθλων και η τελετή λήξης.

In the loop: H οικολογική δράση του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου

Επίσημος συνεργάτης βιωσιμότητας του ILCA Senior European Championships & Open European Trophy 2024 είναι η πλατφόρμα In the Loop.

O Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου ενώνει τις δυνάμεις του με το In the Loop, μια πρωτοβουλία του Ομίλου Πλαστικά Θράκης, κάνοντας πράξη την Κυκλική Οικονομία.

Ν.Ο. Καλαμακίου και In the loop συνεργάζονται για να ελαχιστοποιηθεί όσο γίνεται περισσότερο το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα της διοργάνωσης αλλά και του Ομίλου.



Οι υποστηρικτές και οι χορηγοί μας

Το 2024 ILCA Senior European Championships & Open European Trophy στηρίζουν οι:

Επίσημοι Συνεργάτες: Cosmote - Επίσημος Συνεργάτης Τεχνολογίας, In the loop, μια πρωτοβουλία του Ομίλου Πλαστικά Θράκης - Επίσημος Συνεργάτης Βιωσιμότητας και η Περιφέρεια Αττικής.

Κύριοι Χορηγοί: Cosmorama, Νέα Μαρίνα Άλιμος, Coral και Saxdor Yachts.

Χορηγοί Επικοινωνίας: COSMOTE TV, Καθημερινή.

Υποστηρικτές: Paralos, Plangton First, All4sailing.com, Biamar, Fishing Mania, Lifemat, Aside, Zhik, Ειδική Μονάδα Αλληλεγγύης, PD Contruction, Ελληνική Κλάση ILCA, Kavas, Sailways, AVANTI και Caramondani Hellas.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οργανωτική Επιτροπή αγώνων

Πρόεδρος: Νίκη Αναστασίου, πρόεδρος Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας

Αντιπρόεδρος: Γιώργος Χριστόπουλος, Πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου

Μέλος: Ευάγγελος Βλάχος, Διευθυντής Νέας Μαρίνας Αλίμου

Μέλος: Βασιλική Μιλλούση, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού

Διοργάνωση

Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου

Διεύθυνση: Λ. Ποσειδώνος, Β’ στάση Καλαμακίου, Νέα Μαρίνα Αλίμου

Τ.Κ.: 17455

Τηλ. επικοιν./Φαξ: +30 210 9829878

Email: info@nok.com.gr

Site: http://www.nok.com.gr

Website αγώνα: https://2024-senior.eurilca-europeans.org

Social Media

Facebook: Κalamaki Nautical Club – Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου

Instagram: Κalamaki Nautical Club

Youtube: Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου

# διοργάνωσης: #ilcasenioreuropeans2024 #nauticalclubkalamaki #ILCAsailing #ilcaclass #COSMOTE #kalyteroskosmos #RegionofAttica #intheloop #sustainability #cosmorama #NeaMarinaAlimos #saxdoryachts #coral #EurILCA #COSMOTETV #Kathimerini

Media Team

Παντελής Λώλης

Τηλ. επικοιν.: 6974888198

Email: Pantelis.Lolis@nova.gr

Βασίλης Γεωργιώτης

Τηλ. Επικοιν.: 6977271016

Email: Vassilisge@gmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x