Βάιος Τσούτσικας

Φαβορί μεν, αλλά...

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για την ισοπαλία του Παναθηναϊκού στον αγώνα με την Ξάνθη στα Πηγάδια.

Προφανές ότι το 1-1 που κουβαλά ο Παναθηναϊκός από την Ξάνθη είναι καλή παρακαταθήκη ενόψει του επαναληπτικού της Λεωφόρου. Η ισοπαλία με γκολ είναι το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα για τον φιλοξενούμενο προπονητή μετά φυσικά από αυτό της νίκης. Για όσα έγραψε ο πίνακας, λοιπόν, στο φινάλε η ομάδα του Αναστασίου μπορεί να χαμογελά. Είναι και η καλή εντός έδρας εικόνα της φέτος που ενισχύει το πλεονέκτημα έναντι της Ξάνθης.

Χαμόγελα σηκώνει το αποτέλεσμα και αν το συγκρίνεις με την τελευταία παρουσία της ομάδας στο ίδιο γήπεδο. Εκείνο το εφιαλτικό 4-2 είχε πολύ πιο δυσάρεστη εικόνα ακόμα και από το 1-0 που εύκολα κρατούσε η γηπεδούχος ομάδα μέχρι να μπει στο γήπεδο το δίδυμο Πέτριτς - Μπεργκ και να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα ο Καρέλης.

Σύπμπτωση επαναλαμανόμενη, όμως, παύει να είναι τέτοια. Σε ένα ακόμα εκτός έδρας δύσκολο ματς ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρνει να νικήσει. Και ας αρκεί σε νοκ άουτ αναμετρήσεις το Χ με γκολ. Στην Ξάνθη οι "πράσινοι" έψαχναν και το δικαίωμα να λένε ότι άφησαν πίσω τους τη Νέα Σμύρνη και όλες τις ανάλογα χλωμές εκτός έδρας εμφανίσεις. Δεν το κατάφεραν.

Και το πιο ανησυχητικό είναι ότι στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι παίκτες των πρασίνων έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να δείξουν ότι δεν κατάλαβαν γρι απ' όσα μεταξύ τους είπαν στο Κορωπί για την κακή συνήθεια να σπαταλούν ημίχρονα μακριά από τη Λεωφόρο. Και στην Ξάνθη δεν έπαιξε ούτε ο Μπούι ούτε ο Μπαϊράμι... Το πρόβλημα, όμως, παρέμεινε. Ηταν εκτός ρυθμού ο Δώνης, ο Μέντες κουράστηκε γρήγορα, Νάνο και Τριανταφυλλόπουλος πήραν κακό βαθμό στα καθήκοντά τους ως μπακ.

Για να το πούμε και αλλιώς: τον Μπούι και τον Μπαϊράμι τον δείχνεις με το δάχτυλο, τον βγάζεις από την 11άδα και (νομίζεις πως) καθάρισες. Τους αρνητικούς στην Ξάνθη που έχουν ρόλο βασικού πώς τους χειρίζεσαι.

Αποψή μου είναι πως ο κόουτς Αναστασίου είχε περισσότερο αυτά στο νου του και λιγότερο τα φάλτσα του Παππά. Γι' αυτό και ήταν εκνευρισμένος στο φινάλε της αναμέτρησης. Είναι δύσκολο να βρίσκεις το πρόβλημα, να παραδέχονται άπαντες την ύπαρξή του και να διαπιστώνεις πως παραμένει παρά τις όποιες προσπάθειες. Οσο για τον ρέφερι; Ο Παναθηναϊκός έχει περάσει πολύ χειρότερα. Με εξαίρεση το φάουλ που ανακάλυψε στο φινάλε στον Νάνο άλλο χοντρό λάθος δεν φάνηκε να υπάρχει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x