Βάιος Τσούτσικας

Φλερτ με τον ύπνο

Το ξεκούρδιστο μπάσκετ, η αλλαγή του Παππά και οι «γκάφες» του Παναθηναϊκού που δεν του επιτρέπουν να κυνηγήσει ουσιαστικά το αβαντάζ στα προημιτελικά. Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Λίγο η συνήθεια του Παναθηναϊκού φέτος να παίζει ματς στο όριο και να κερδίζει ή να χάνει στις λεπτομέρειες, λίγο το ξεκούρδιστο μπάσκετ στο οποίο παρέσυραν οι Ιταλοί τον Παναθηναϊκό είναι αλήθεια ότι το πακέτο που σερβιρίστηκε στο ΟΑΚΑ ήταν κορυφαίο ηρεμιστικό…

Υπνηλία με άλλα λόγια. Αγώνας μπάσκετ με 37 λάθη από τις δύο ομάδες, αγώνας με τον έναν από τους δύο αντιπάλους να αναγκάζεται λόγω λειψανδρίας να παίξει άμυνες ζώνης βγαλμένες από τη δεκαετία του 90, αγώνας στον οποίο οι προσπάθειες των παικτών του Παναθηναϊκού να παίξουν με πάσες πάνω από το καλάθι κατέληξαν όλες σαν σέντρες που συναντάς σε παιχνίδι Γ’ Εθνικής. Και κάτω…

Για να μη βάλω και τα αρκετά χαμένα καρφώματα. Χαλαρότητα, φτηνά λάθη, κακό μπάσκετ. Ένα ματς που φάνηκε να διαρκεί τον διπλάσιο χρόνο από ένα κανονικό ματς. Κυλούσε βασανιστικά.

Μόνη καλή είδηση που βγαίνει από το 40λεπτο με τους Ιταλούς το σχετικά καλό ροτέισον που έκανε ο Πασκουάλ. Και ο Σίνκλετον πήρε τις ανάσες του και ο Τζέιμς και ο Καλάθης και ο Γκιστ. Οι τρεις πρώτοι έπεσαν αρκετά κάτω από τα 30 λεπτά, ο τέταρτος έμεινε ενεργός μόλις 14’ άρα ταξιδεύει με αρκετή βενζίνη στη Βιτόρια για να τα βάλει με τον Σενγκέλια και τους άλλους ψηλούς της Μπασκόνια.

Το ροτέισον θα μπορούσε να γίνει ακόμα πιο χαλαρό αν ο Πασκουάλ σήκωνε για λίγο από τον πάγκο και τον Φώτση με τον Μποχωρίδη. Σεβαστή η διάθεση του κόουτς να περάσει το μήνυμα ότι κανένα παιχνίδι δεν σηκώνει χαλαρότητες αλλά σε ένα παιχνίδι που θύμιζε διαλυμένη διαδήλωση λίγα λεπτά συμμετοχής των συγκεκριμένων παικτών μπορεί να βοηθούσαν την εικόνα της ομάδας.

Άλλο σημαντικό από το ματς η επιβεβαίωση πια της νέας βερσιόν του Παππά. Είναι ένας τελείως διαφορετικός παίκτης με αυτόν που βλέπαμε μέχρι το καλοκαίρι. Βάζει πολύ περισσότερο το κορμί του στην υπηρεσία της ομάδας, μαρκάρει με απίστευτη διάθεση τα αντίπαλα γκαρντ και δείχνει συνετός επιθετικά και σίγουρα πολύ πιο συνετός από τον Τζέιμς ή τον Φελντέιν. Εξ ου και η χρησιμοποίησή του σε σχήμα με τους δύο προαναφερόμενους ίσως για πρώτη φορά φέτος.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε τις 16 νίκες και φεύγει για τη Βιτόρια με στόχο το πρώτο μεγάλο του εκτός Ελλάδα διπλό που θα τον κρατήσει ζωντανό ακόμα και για το κυνήγι του πλεονεκτήματος. Κάτι, βέβαια, που θα είχε σχεδόν με βεβαιότητα κατακτήσει αν δεν είχε χάσει τόσα ματς στο τζάμπα: στο Καζάν, στην Πόλη από την Εφές, στο Βελιγράδι από τον Αστέρα, στο Κάουνας.

Δύο από τα συγκεκριμένα παιχνίδια να είχε πάρει ο Παναθηναϊκός θα ήταν απόψε το βράδυ αφεντικό στη μάχη για την κορυφαία τετράδα. Η κακή εκτός έδρας συγκομιδή του, με άλλα λόγια είναι αυτή που τον κάνει να κοιτά τις γκάφες της Φενέρ από απόσταση τέτοια που του επιτρέπουν μόνο ελπίδες μικρές να έχει στην προσπάθεια να τη φτάσει.

Και κάτι ακόμα… Ο Σενγκέλια που δεν κατάφερε να αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός είναι ο βασικός λόγος που η Μπασκόνια παίζει ξανά πυραυλοκίνητο μπάσκετ. Από την ώρα που επέστρεψε από τον τραυματισμό του οι Βάσκοι πάτησαν το γκάζι και μπαίνουν στον λογαριασμό για τα πλέι οφ. Όχι μόνο δεν θα είναι εύκολο το ματς της Πέμπτης αλλά μπορεί να αποδειχθεί και το δυσκολότερο απ’ όσα έχουν δώσει εκτός έδρας φέτος οι «πράσινοι». Εκτός και αν ο Τζέιμς με τον Μπουρούση νιώσουν άνετα στα γνωστά τους λημέρια και κάνουν τα δικά τους…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x