Επικαιρότητα

Γαλαξιακή ομορφιά της Γης

Μαγευτικά πλάνα του πλανήτη μας, όπως τα κατέγραψαν δορυφόροι που ήταν το 2013 σε τροχιά στο διάστημα, έδωσε στη δημοσιότητα η NASA.

Εικόνες σπάνιας ομορφιάς της Γης έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν χρήστες του Διαδικτύου.

Τις «συνέλαβαν» δορυφόροι σε τροχιά. Το υλικό συγκεντρώθηκε από τη NASA, η οποία το εμπλούτισε με χρήσιμα διαγράμματα για ειδικούς και μη.
Σε ένα βίντεο διάρκειας περίπου 4 λεπτών, όλοι έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν πλάνα της εξωτερικής επιφάνειας της Γης από το απώτερο Διάστημα, χάρις στους δορυφόρους.

Το αποτέλεσμα είναι ασύγκριτο : Είναι σαν κάποιος να έχει στρέψει την κάμερα ενός smartphone σε ένα είδωλο, παρακολουθώντας το τρισδιάστατα και εν κινήσει.

Μόνο που το «χέρι» που κρατά τη συσκευή είναι στο βάθος του ηλιακού συστήματος.

Μέχρι εκεί έφθασε πέρυσι, το διαστημικό σκάφος Cassini, και έστειλε κι αυτό εικόνες της Γης, όπως εκείνη φαίνεται από τον Ερμή και τον Κρόνο.

Άλλες περιοχές του πλανήτη μας εμφανίζονται ηλιόλουστες.

Άλλες, όμως, προκαλούν δέος, όπως τα λοφία της τέφρας που σχηματίστηκε πάνω από την Αλάσκα, το Μάιο του 2013, ύστερα από έκρηξη του ηφαιστείου Παβλόφ.

Αισθήματα που δύσκολα περιγράφονται «γεννά» η ανακάλυψη ενός τεράστιου φαραγγιού –μεγαλύτερου και από το Grand Canyon, κάτω από 1.300 μέτρα πάγου στη Γροιλανδία.

Δείτε το εμπνευσμένο βίντεο :



Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x