sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Γαλατασαράι-Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο πρώτος πραγματικός «τελικός» του Τεν Χαγκ

Αγώνας «ζωής ή θανάτου» για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Κωνσταντινούπολη. Ένας «τελικός» για τον Έρικ Τεν Χαγκ που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στη φάση των «16» του Champions League.

Το υποψήφιο γκολ της χρονιάς του Γκαρνάτσο στην έδρα της Έβερτον άνοιξε το δρόμο για την τρίτη διαδοχική νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ. Η διαφορά από την κορυφή μειώθηκε στους έξι βαθμούς, ωστόσο η ποιοτική διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος παραμένει χαώδης. Φαίνεται να «συνέρχεται» από μία μακρά περίοδο κρίσης. Μπροστά της υπάρχει ένας αγώνας, ο πιο σημαντικός για την ευρωπαϊκή παρουσία τον επόμενο Φλεβάρη και… το μέλλον του Έρικ Τεν Χαγκ.

Γαλατασαράι – Μαντσεστερ Γ.: Ο πρώτος «τελικός» του Τεν Χαγκ

Στην Κωνσταντινούπολη «παίζεται» η πρόκριση στους «16» του Champions League. Με αυτό τον θεσμό έχει συνδέσει επιτυχώς το όνομά της. Το μέγεθός της δεν χωράει πουθενά αλλού, παρά μόνο στον κορυφαίο διασυλλογικό θεσμό. Η δεύτερη ευκαιρία του Europa League, εφόσον «υποβιβαστεί» εκεί αφού είναι ικανή για ολοκληρωτικό ευρωπαϊκό αποκλεισμό με την τέταρτη θέση, δεν της «πάει». Όχι μόνο δεν έχει το σύνολο για να το διεκδικήσει, βλέπε αποκλεισμό από τη Σεβίλλη, αλλά και τη φιλοσοφία να το διεκδικήσει. Όταν φτάνει τελικό όπως το 2021… ταπεινώνεται από την Βιγιαρεάλ. Σαν να μην το θέλει και η ίδια.

Αυτά για το Europa. Η Γιουνάιτεντ ανήκει στο Champions League και εκεί πρέπει να τη διατηρήσει ο Τεν Χαγκ. Απέναντι στη Γαλατασαράι λοιπόν σε μία από τις πιο «καυτές» έδρες της Ευρώπης, το «Αλί Σάμι Γεν», ο Ολλανδός τεχνικός καλείται να ανταποκριθεί. Όπως δεν έχει κάνει σε κανένα μεγάλο παιχνίδι ως τώρα. Στο πολύ άσχημο πρώτο κομμάτι της σεζόν, έτυχε της στήριξης των διοικούντων και τώρα οφείλει να τους δικαιώσει. Διαφορετικά θα χάσει αρκετούς πόντους, που ενδεχομένως να θέσουν εκ νέου ζήτημα παραμονής του στον πάγκο της ομάδας. Άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη θα «σβήσει» τις ελπίδες πρόκρισης, αφού την τελευταία αγωνιστική έρχεται στο «Όλντ Τράφορντ» η Μπάγερν για το απόλυτο στον όμιλο. Πιθανώς οι Βαυαροί θα επεκτείνουν το νικηφόρο σερί απέναντι την Κοπεγχάγη.

Γαλατασαράι – Μαντσεστερ Γ.: Ο πρώτος «τελικός» του Τεν Χαγκ

Το θετικό για τους «κόκκινους διαβόλους» είναι το μηδέν παθητικό σε αυτό το μίνι σερί νικών στο πρωτάθλημα, αλλά και το γεγονός ότι στο «Γκούντισον Παρκ» βρήκε δίχτυα μετά από τρεις μήνες ο Μάρκους Ράσφορντ. Ο άνθρωπος πάνω στον οποίο στηρίζει πολλά ο Τεν Χαγκ και φέτος όχι μόνο δεν τον έχει βοηθήσει, αντιθέτως τον έχει εκθέσει. Τρανό παράδειγμα η κόκκινη κάρτα στο «Πάρκεν» που σαφώς έπαιξε ρόλο στην ήττα με 4-3 από την Κοπεγχάγη.

Ο «ξεχασμένος» Μαρσιάλ κάλυψε επαρκώς το κενό του Χόιλουντ με γκολ και κερδισμένο πέναλτι στην κυριακάτικη αναμέτρηση. Ο Μπρούνο Φερνάντες επέστρεψε στις ασίστ και μαζί με τον Γάλλο φορ και τον Άγγλο υπαρχηγό δίνουν ελπίδες για κάτι θετικό σε αυτή τη δύσκολη αποστολή. Παρά την απουσία του νεαρού Δανού με τα πέντε από τα εννέα τέρματα της ομάδας στη διοργάνωση.

Γαλατασαράι – Μαντσεστερ Γ.: Ο πρώτος «τελικός» του Τεν Χαγκ

Βέβαια, οι εκτός έδρας επιδόσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Τσάμπιονς Λιγκ βάζουν «φρένο» στον ενθουσιασμό των τελευταίων εβδομάδων. Τόσο στην «Αλιάνζ Αρένα» όσο και στο «Πάρκεν» η διακύμανση του σκορ κέρδισε το κοινό, όχι όμως τους φίλους των «κόκκινων διαβόλων» που τελικά βίωσαν ισάριθμες ήττες με 4-3.

Σε «θρίλερ» εξελίχθηκε και η πρώτη συνάντηση με την «Τσιμ Μπομ». Παρότι η Γιουνάιτεντ είχε το προβάδισμα, Ακτούρκογλου και Ικάρντι ανέτρεψαν την κατάσταση και υπέγραψαν τη νίκη μέσα στο «Θέατρο των Ονείρων» με 3-2. Η Γαλατασαράι με την ψυχολογία στα ύψη θα επιδιώξει να επενδύσει στο θρίαμβο της δεύτερης αγωνιστικής και να κάνει απόσβεση των υπέρογκων ποσών που δαπανήθηκαν το καλοκαίρι για να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό σύνολο επιπέδου Champions League. Ανυπομονούμε λοιπόν για τη μεγάλη αποψινή αναμέτρηση!

Επιμέλεια: Θανάσης Κρητικός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x