Επικαιρότητα

Γεραπετρίτης: Τα σχόλια για την απόφαση του ΣΤΕ δημιουργούν ζήτημα διακύβευσης της δίκαιης δίκης

Εκτίμησε ότι το ΣτΕ δε θα κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, τόνισε ότι τα πολιτικά πρόσωπα πρέπει να απέχουν από οποιαδήποτε τέτοιου είδους σχόλια.

Άκομψο θεσμικά και άκαιρο πολιτικά το οποιοδήποτε σχόλιο πολιτικού προσώπου σχετικά με επικείμενη απόφαση του ΣτΕ, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Γιώργος Γεραπετρίτης, αναπληρωτής καθηγητής συνταγματικού δικαίου στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Γεραπετρίτης, με αφορμή την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη συνέντευξη Τύπου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που εκτίμησε ότι το ΣτΕ δε θα κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, τόνισε ότι τα πολιτικά πρόσωπα πρέπει να απέχουν από οποιαδήποτε τέτοιου είδους σχόλια.

Μάλιστα σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού έκανε λόγο για σοβαρό ζήτημα διακύβευσης της δίκαιης δίκης, δηλώνοντας πάντως ότι τα μέλη του ΣτΕ ειναι εξ’ ορισμού μέλη με υψηλό επίπεδο ευθυκρισίας που δεν επηρεάζονται.

Ο τρόπος που διαχειρίζεται η πολιτική εξουσία τη δικαιοσύνη είναι επικίνδυνος, τέτοιου είδους προσπάθειες χειραγώγησης βλάπτουν, εκτίμησε ο κ Γεραπετρίτης και πρόσθεσε ότι η δικαιοσύνη οφείλει να είναι απέναντι στην πολιτική εξουσία και όχι συνέταιρός της.

Πηγή: www.skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x