Βαγγέλης Νεραντζιάς

Για να νικήσει… πρέπει πρώτα να παίξει ο Παναθηναϊκός

Το βασικό ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό ενόψει Ολυμπιακού και ο τρόπος που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι φίλοι του τριφυλλιού το ντέρμπι. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Στους ρυθμούς του αιώνιου ντέρμπι κινείται πλέον ο Παναθηναϊκός σε όλα τα επίπεδα. Η σημαντική παράμετρος όμως όταν οι πράσινοι φιλοξενούν τον Ολυμπιακό δεν είναι το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά το οργανωτικό σκέλος και η διεξαγωγή του αγώνα. Αν ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν θα θυμηθούμε το προπέρσινο ντέρμπι όπου το τριφύλλι νίκησε 2-1 στο γήπεδο, αλλά το «έχασε» στα χαρτιά και το περσινό που δεν ξεκίνησε ποτέ…

Όσο κι αν ακούγεται λοιπόν παράλογο ότι το αγωνιστικό-τακτικό σκέλος περνάει σε δεύτερη μοίρα, αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι λόγοι είναι πολλοί. Να ρίξουμε ευθύνες στους οπαδούς-κάφρους, αλλά να αναρωτηθούμε αν αυτά που γίνονται στο περιθώριο του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στην Λεωφόρο συμβαίνουν σε οποιοδήποτε άλλο ματς και δεν αναφερόμαστε σε οπαδούς αλλά και τους απλούς φιλάθλους… Να παραδεχθούμε ότι το γήπεδο της Λεωφόρου δεν είναι το πλέον λειτουργικό, αλλά και αυτό μέχρι ενός σημείου.

Και εξηγούμαι. Στο περιθώριο του ντέρμπι οι Αμπελόκηποι μετατρέπονται σε «εμπόλεμη» ζώνη, οι φίλοι του τριφυλλιού περνάνε 3-4 μπλόκα της Αστυνομίας για να φτάσουν στο γήπεδο και όλοι οι δρόμοι γύρω από το γήπεδο κλείνουν μια ώρα πριν έρθουν οι φιλοξενούμενοι και άλλη μια αφού φτάσουν(!). Στη συνέχεια ακολουθεί η ταλαιπωρία των τουρνικέ για όλο τον κόσμο που έχει μαζευτεί πίσω από τα μπλόκα και ενίοτε –όπως πέρσι- οι φίλοι του Παναθηναϊκού περνάνε ένα τρίωρο στην εξέδρα και φεύγουν άπραγοι χωρίς να δουν καν παιχνίδι. Όλα αυτά μπορούν να χαρακτηριστούν δικαιολογίες για όσους δεν το έχουν βιώσει, όμως είναι η πραγματικότητα του να νιώθεις φιλοξενούμενος στο ίδιο σου το σπίτι!

Αυτή τη φορά λοιπόν ολόκληρος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού θα πρέπει να κρατήσει στο πίσω μέρος του μυαλού του τι συνέβη τη περασμένη διετία και να πάει φορτωμένος με υπομονή στο γήπεδο. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού πρέπει να ξεχάσει την Κυριακή το απόγευμα την αγανάκτηση του για όσα συμβαίνουν σε βάρος του τριφυλλιού τα τελευταία χρόνια. Οι οπαδοί πρέπει να περιφρουρήσουν την κατάσταση στο πέταλο της «13» και η γκρίνια για οποιοδήποτε θέμα πρέπει να μπει στο ντουλάπι για 3-4 ώρες. Μετά ας ειπωθούν τα πάντα.

Μοναδικό ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό σε πρώτη φάση είναι η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και η σέντρα στη σωστή ώρα. Από κει και έπειτα θα αναλάβουν δράση ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι παίκτες του, που έχουν και τις δυνατότητες να νικήσουν αλλά πλέον και τη γνώση να διαχειριστούν τακτικά ένα τέτοιο παιχνίδι… Όμως τα αγωνιστικά είναι κάτι που θα αναλύσουμε όσο πλησιάζει η Κυριακή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x