Αγγλία

Για ποιον χτυπάει η καμπάνα;

Διάσημοι όλου του κόσμου φυλαχτείτε! Η Άρσεναλ χρειάστηκε ένα γκολ στις καθυστερήσεις για να νικήσει 2-1 την Κρίσταλ Πάλας, με σκόρερ τον… αγγελιαφόρο του θανάτου, Άαρον Ράμσεϊ.

Έστω και δύσκολα, η Άρσεναλ κατόρθωσε να ξεκινήσει με νίκη τις υποχρεώσεις της στην Premier League. Οι «κανονιέρηδες» τα βρήκαν δύσκολα απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας που μάλιστα προηγήθηκε στο 35’ με τον Χάνγκελαντ.

Η ομάδα του Βενγκέρ είχε την τύχη να ισοφαρίσει λίγο πριν φύγει το ημίχρονο με τον Κονσιελνί και στις καθυστερήσεις του ματς ήρθε ο Ράμσεϊ να εκμεταλλευτεί μια ασυνεννοησία των αμυντικών μετά από κόρνερ και να διαμορφώσει ανενόχλητος το τελικό 2-1.

Φυσικά το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα από συμπαίκτες και φίλους της Άρσεναλ, αλλά σίγουρα δεν θα το υποδέχτηκαν όλοι με τον ίδιο ενθουσιασμό. Ειδικά οι διάσημοι αυτού του κόσμου δεν θα κοιμούνται ήσυχοι τις επόμενες μέρες αφού είναι η γνωστή η κατάρα που θέλει έναν από αυτούς να πεθαίνει όταν ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής βρίσκει δίχτυα…



Η Σουόνσι έβγαλε ξινή την πρεμιέρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Premier League. Οι «κύκνοι» πήραν τη νίκη μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» με σκορ 2-1.

Καταστροφικό το ντεμπούτο του Λούις Φαν Χάαλ στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων» που είδε την ομάδα του να κυνηγάει στο σκορ από το 28’ όταν ο Κι έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που χάνει στην έδρα της Γιουνάιτεντ σε πρεμιέρα πρωταθλήματος από το 1972-73, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως καμία ομάδα της Premier League που έχασε σε πρεμιέρα στην έδρα της δεν κατέκτησε τον τίτλο...

Παρά την κατοχή μπάλας, η Γιουνάιτεντ έβγαζε λίγες φάσεις και κατά διαστήματα θύμιζε το περσινό συνονθύλευμα επί Μόγιες. Το γκολ του Ρούνεϊ με γυριστό «α-λα Αλεξανδρής» μέσα από την περιοχή στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, έδωσε ελπίδες για ανατροπή, όμως η Σουόνσι –τη στιγμή που έδειχνε να ξεμένει από δυνάμεις- κατάφερε να βγάλει μια ωραία αντεπίθεση η οποία απέφερε το τελικό 2-1 με γκολ από τον Σίγκουρντσον και τον Ντε Χέα να φέρει ευθύνη.

Δείτε τα γκολ:







Ο μόνος παίκτης των γηπεδούχων που έφυγε με υποψία χαμόγελου ήταν ο Ρούνεϊ, ο οποίος με το γκολ που σημείωσε, έφτασε στα 174 στην Premier Leaue, ένα λιγότερο από τον Τιερί Ανρί που βρίσκεται στην τρίτη θέση όλων των εποχών.

Χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 90’+2’ η Τότεναμ για να πάρει τη νίκη (0-1)απέναντι στη Γουέστ Χαμ. Μάλιστα, αυτό που δεν κατόρθωσαν να κάνουν οι επιθετικοί της ομάδας, να στείλουν δηλαδή την μπάλα στα δίχτυα, το κατάφερε ένας κεντρικός αμυντικός, ο 20χρονος Έρικ Ντάιερ στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του συλλόγου.



Βέβαια, εκτός από το γκολ, «όλα τα λεφτά» ήταν η φάση με οπαδό να... μπουκάρει στο γήπεδο και να εκτελεί φάουλ (!) για λογαριασμό της Τότεναμ, πριν τον «μπουζουριάσει» η ασφάλεια!



Με «διπλό» και μάλιστα με το ίδιο σκορ, δηλαδή 0-1, έφυγε από την έδρα της ΚΠΡ η Χαλ. Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, ο Τσέστερ –ο άνθρωπος που σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης- μοιράστηκε τη δόξα του με τον τερματοφύλακα της Χαλ τον Άλαν ΜακΓκρέγκορ, που στο τέλος του ματς πραγματοποίησε φανταστική απόκρουση σε χτύπημα πέναλτι του Όστιν.



Παρά τα δύο φανταστικά γκολ που πέτυχαν οι παίκτες της (20’ ΜακΓκίντι, 45’ Νέισμιθ), η Έβερτον δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη από το γήπεδο της Λέστερ, καθώς οι γηπεδούχοι με τους Ουλόα (22’) και Γουντ (86’) είχαν τις απαντήσεις και με το τελικό 2-2 πήραν τουλάχιστον ένα βαθμό.



Ίδιο σκορ με πολλά γκολ στο Γουέστ Μπρομ-Σάντερλαντ 2-2, ενώ σπουδαία εκτός έδρας επικράτηση με 1-0 σημείωσε και η Άστον Βίλα κόντρα στη Στόουκ.





Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:

Σάββατο 16/8
Μαν. Γιουνάιτεντ-Σουόνσι 1-2
(53’ Ρούνεϊ – 28’ Κι, 72’ Σίγκουρντσον)

Λέστερ-Έβερτον 2-2
(22’ Ουλόα, 86’ Γουντ – 20’ ΜακΓκίντι, 45’ Νέισμιθ)

ΚΠΡ-Χαλ 0-1
(52’ Τσέστερ)

Στόουκ-Άστον Βίλα 0-1
(50’ Βέιμαν)

Γουέστ Μπρομ-Σάντερλαντ 2-2
(42’ πεν, 74’ Μπεραχινο -5’ Κάτερμολ, 85’ Λάρσον)

Γουέστ Χαμ-Τότεναμ 0-1
(90’+2’ Ντάιερ)

Άρσεναλ-Κρίσταλ Πάλας 2-1
(45’ Κονσιελνί, 90’+2’ Ράμσεϊ – 35’ Χάνγκελαντ)

Κυριακή 17/8
Λίβερπουλ-Σαουθάμπτον 15:30
Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Σίτι 18:00

Δευτέρα 18/8
Μπέρνλι-Τσέλσι 22:00

Η επόμενη αγωνιστική

Σάββατο 23/8
Άστον Βίλα-Νιούκαστλ 14:45
Τσέλσι-Λέστερ 17:00
Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Χαμ 17:00
Σαουθάμπτον-Γουέστ Μπρομ 17:00
Σουόνσι-Μπέρνλι 17:00
Έβερτον-Άρσεναλ 19:30

Κυριακή 24/8
Χαλ-Στόουκ 15:30
Τότεναμ-ΚΠΡ 15:30
Σάντερλαντ-Μαν. Γιουνάιτεντ 18:00

Δευτέρα 25/8
Μαν. Σίτι-Λίβερπουλ 22:00

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x