Βαγγέλης Νεραντζιάς

Γιατί κανένα ντέρμπι δεν είναι αδιάφορο…

Η νέα νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού, οι παίκτες νικητές και ο δίκαιος Τσάβι Πασκουάλ. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Είναι δεδομένο ότι με το φορτωμένο φετινό καλεντάρι, οι αιώνιοι σκέφτονται ήδη την επόμενη μέρα και τα παιχνίδια τους στην Ευρωλίγκα, αφήνοντας πίσω τους το μεταξύ τους ντέρμπι. Προσοχή όμως, γιατί όταν παίζουν Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός κανένα παιχνίδι δεν είναι αδιάφορο… Μπορεί η νίκη του τριφυλλιού αυτή τη φορά να μην ήταν μισό Κύπελλο, είναι όμως ένα αποτέλεσμα που βοηθά τόσο στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, όσο και στο κομμάτι της ψυχολογίας.

Οι πράσινοι εκμεταλλευόμενοι την έδρα και τα προβλήματα του Ολυμπιακού επικράτησαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά του αιώνιου αντιπάλου και έστειλαν μήνυμα, ότι η σεζόν έχει πολύ δρόμο. Το γράφαμε άλλωστε και στις αρχές Ιανουαρίου, ότι είναι θέμα χρόνου ο Παναθηναϊκός να βρει τον τρόπο κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο.

Μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με παιχνίδι το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ γίνεται ομάδα, από μια παρέα καλών παικτών που ήταν αρχικά. Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι η ομάδα έχει βρει τον ηγέτη της στην επίθεση, καθώς ο Κέισι Ρίβερς δείχνει ικανός για μεγάλα πράγματα. Είναι δεδομένο ότι οι Σίνγκλετον και Τζέιμς νιώθουν όλο και καλύτερα. Είναι κοινά αποδεκτό ότι αυτός ο Παππάς παίζει 100% για την ομάδα και είναι θέμα χρόνου να «λυθεί» και επιθετικά. Χρησιμότατος είναι και ο Γκάμπριελ και ειδικά στις πολλές κόντρες με τον Ολυμπιακό θα παίξει ρόλο στο μαρκάρισμα του Πρίντεζη, που αποτελεί πράσινο βραχνά τα τελευταία χρόνια.

Φυσικά ο Παναθηναϊκός δεν παίζει το ιδανικό μπάσκετ και υπάρχουν θέματα προς επίλυση. Το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Καλάθη περιορίζει τις δυνατότητες του τριφυλλιού στο σετ παιχνίδι. Ο Τζεντίλε παραμένει ξένο σώμα και ο Μπουρούσης εξακολουθεί να τα βάζει με τον εαυτό του, γιατί δεν του βγαίνει τίποτα… Όσον αφορά τον Φώτση, αναζητεί το νέο περιορισμένο ρόλο του σε ένα δύσκολο σημείο της καριέρας του.

Από εκεί και έπειτα όμως, το τριφύλλι είναι μια ομάδα που έρχεται και αν δεν προκύψουν επιπλέον προβλήματα θα αποδειχτεί κακός μπελάς για όποιον βρεθεί σον δρόμο του. Η ομάδα Πασκουάλ είναι γεμάτη ταλέντο, βγάζει πολλούς πρωταγωνιστές και το σημαντικότερο, έχει νικητές στο ρόστερ της.

Είναι θέμα χρόνου ο Καλάθης να ξεμπλοκάρει, θέμα εβδομάδων να επιστρέψει στο ροτέϊσον ο υπερπολύτιμος σε άμυνα και επίθεση ο Τζέιμς Γκιστ και είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι ρόλοι των παικτών θα γίνονται διακριτοί όσο κυλά ο χρόνος. Περίτρανο παράδειγμα σε αυτή τη κατηγορία, ο Μάικ τζέιμς. Πριν αρχίσει από κάποιους η γκρίνια για τον Τσάβι Πασκουάλ, ας αναλογιστούν τον χρόνο μεταξύ των ασταμάτητων αγώνων που έχει στη διάθεσή του ο Καταλανός τεχνικός για να περάσει πράγματα και καταστάσεις στο παιχνίδι της ομάδας του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ισπανός προπονητής δείχνει δίκαιος με τους παίκτες του και αυτό είναι μια καλή αρχή.

Τώρα προέχει το «διπλό» του Παναθηναϊκού στην Πόλη απέναντι στην Γαλατασαράϊ όπου θα διευκολύνει το έργο του τριφυλλιού στη συνέχεια της Ευρωλίγκας. Σε μια διοργάνωση όπου κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο…

Υ.Γ. Δεν γίνεται να καυχιέσαι για τις συνεχόμενες νίκες και όταν χάνεις να βαφτίζεις το παιχνίδι αδιάφορο… Όσο για τα αγωνιστικά προβλήματα και ο Παναθηναϊκός πήγε «μισός» από παίκτες στους τελικούς του 2015, αλλά αυτό που έμεινε ήταν το πρωτάθλημα του Ολυμπιακού.

Υ.Γ. 1 Επειδή όλα έχουν και ένα μέτρο, είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να υπάρχει γκρίνια από κάποιους στην κερκίδα για τον Αντώνη Φώτση. 12 χρόνια στα πράσινα, τρεις Ευρωλίγκες και αμέτρητοι εγχώριοι τίτλοι. Για όσους δεν το γνωρίζουν κάποτε(όταν ήταν περιζήτητος σε όλη την Ευρώπη)δέχτηκε τηλεφώνημα από τους Αγγελόπουλους, στους οποίους μετέφερε ευγενικά ότι για τον ίδιο στην Ελλάδα υπάρχει μόνο ο Παναθηναϊκός. Στα υπόλοιπα, η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ ήταν απλά εκπληκτική...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x