Κώστας Νικολακόπουλος

Γιατί Ολαϊτάν και όχι Σέποβιτς ή Μπεν

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο sport-fm.gr την προτίμηση στον Ολαϊτάν για την προετοιμασία του Ολυμπιακού.

• Μπορεί κάποιος να ρωτήσει γιατί ο Ολυμπιακός πήρε στην προετοιμασία του στην Αυστρία τον Ολαϊτάν κι όχι τον Σέποβιτς η, τον Μπεν. Κι οι τρεις είναι επιθετικοί κι οι τρεις ήταν δανεικοί την περασμένη σεζόν.

• Μάλιστα ο Σέποβιτς έβαλε έξι γκολάκια στη Μουσκρόν, στο βελγικό πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τον Ολαϊτάν, που δεν σκόραρε ούτε στην Ολλανδία, ούτε στο Βέλγιο, αγωνιζόμενος ένα εξάμηνο στην Τβέντε κι ένα στην Κορτράϊκ. Ο δε Ολαϊτάν πιάνει και θέση ξένου, σε αντίθεση με τους άλλους δύο, που διεκδίκησαν τη μία θέση για την αποστολή στην προετοιμασία.

• Η απάντηση νομίζω έχει να κάνει με δύο πράγματα.

• Πρώτον, ο Ολυμπιακός θέλει να δείξει στον Ολαϊτάν ότι δεν τον ξέχασε. Ότι μπορεί να πέρασε μία μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του, αλλά ο σύλλογος δεν τον «γράφει». Του δίνει την ευκαιρία αν μη τι άλλο να κάνει μία προετοιμασία με την ομάδα και να δείξει κάποια πράγματα στον προπονητή.

• Και δεύτερον, ο Ολαϊτάν είναι πιο κοντά στον τύπο του σέντερ φορ που θέλει ο Μάρκο Σίλβα. Τον τύπο του κινητικού σέντερ φορ κι όχι στο στιλ του Σέποβιτς, που παίζει περισσότερο με την τεχνική του και κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Είναι πιο κοντά δηλαδή ο Ολαϊτάν στο στιλ του συμπατριώτη του, Ιντέγε. Ο δε Μπεν δεν είναι σέντερ φορ, αλλά παίζει στη θέση που είναι ο Φορτούνης κι ο Τσόρι.

• Με την ευκαιρία να διορθώσω κι ένα δικό μου λάθος στο χθεσινό κομμάτι, αφού ο Ιντέγε έχοντας υποχρεώσεις με την εθνική Νιγηρίας στο τέλος της σεζόν, δικαιούται κι αυτός την εξτρά άδεια των πέντε ημερών, όπως κι οι άλλοι διεθνείς κι έτσι θα πάει στην Αυστρία την Κυριακή, μαζί με Μιλιβόγεβιτς, Ντα Κόστα, Ζντιέλαρ και το Μανιάτη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x