Στίβος

Γυρίζουν την Ευρώπη οι Έλληνες πρωταθλητές στίβου

Εκτός Ελλάδος θα δώσει τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν του κλειστού στίβου η Μαρία Γάτου, η οποία θα συμμετάσχει στο κλασικό μίτινγκ του Ντίσελντορφ την 1η Φλεβάρη.

Η πρωταθλήτρια των σπριντ έχει ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών της και πλέον σκέφτεται τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου τον Μάρτιο. Η αθλήτρια του Αντώνη Τζήκου ευελπιστεί από τον πρώτο της αγώνα να «κλείσει» εισιτήριο για τη σερβική πρωτεύουσα, όπου το όριο είναι 7.30 στα 60 μέτρα, ώστε να προσηλωθεί στην προετοιμασία της.

«Είναι πιθανό, μετά το Ντίσελντορφ, να τρέξω στην ημερίδα του ΣΕΦ, όμως, αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το τι θα κάνω στο μίτινγκ της Γερμανίας. Σίγουρα, θα είμαι παρούσα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα», τόνισε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Εκτός συνόρων θα κάνει τον πρώτο της αγώνα το 2017 και η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, αφού θα τρέξει στις 28 του μήνα στο μίτινγκ της Βιέννης. Η πρωταθλήτρια των 800 μέτρων θέλει να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ στον κλειστό στίβο (2.05.10) και διεκδικήσει το όριο (2.03.50) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Στην ίδια διοργάνωση έχει δηλώσει συμμετοχή και ο πανελλήνιος ρέκορντμαν του αγωνίσματος, ο Κώστας Νακόπουλος, που θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή αν θα τρέξει, αφού αντιμετωπίζει ένα τραυματισμό στο πόδι. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα «κυνηγήσει» καλές εμφανίσεις και θέση στην αποστολή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Στη Βιέννη θα αγωνιστεί και ο Χρήστος Παπούλιας στα 1.500 μέτρα.

Τέλος, ο Μιχάλης Μερτζανίδης ολοκλήρωσε την προετοιμασία του χωρίς προβλήματα και περιμένει να δει μέσα στα σκάμματα τι έχει καταφέρει. Ο 29χρονος άλτης του μήκους θα ξεκινήσει τη χρονιά το ερχόμενο Σάββατο στην ημερίδα της Θεσσαλονίκης, ωστόσο εκτιμά πως θα δείξει την αγωνιστική του κατάσταση στην ημερίδα του ΣΕΦ στις 4 Φλεβάρη.

«Θα αγωνιστώ το Σάββατο περισσότερο για να ξεμουδιάσω. Προέρχομαι από σκληρή προπόνηση στην Κύπρο, όπου βρεθήκαμε για δύο εβδομάδες μαζί με τον προπονητή μου, Κώστα Χήτα, και τα υπόλοιπα παιδιά του γκρουπ και δεν περιμένω πολλά πράγματα.

Εκτιμώ πως στην ημερίδα του ΣΕΦ θα είμαι σε θέση να δώσω δείγμα της κατάστασης στην οποία βρίσκομαι», είπε ο έμπειρος άλτης, ο οποίος έχει «κλείσει» για το μίτινγκ της Γάνδης στις 11/2.

«Στόχος της σεζόν είναι να "κυνηγήσω" το όριο των 7.90 για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι», συμπλήρωσε ο Ελληνας πρωταθλητής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x