Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Η Ακρινγκτον Στάνλεϊ είναι μια ιστορία καλύτερη και από τα παραμύθια!

Ερώτηση που θα μπορούσε σε κουίζ να δίνει πολλά λεφτά θα ήταν το ποια από τις παρακάτω ομάδες υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του αγγλικού πρωταθλήματος στον κόσμο το 1888.

Η Αρσεναλ, η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ή η Ακρινγκτον Στάνλει;

Πόσοι με το χέρι στην καρδιά θα δίνατε ως πιθανή απάντηση την μικρούλα σταχτοπούτα που έπαιξε για πολλά χρόνια τον δικό της ρόλο στα δρώμενα; Το 1962 λόγω χρεών, η ομάδα διαλύθηκε, χάνοντας την θέση της στις επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά κάποιοι Δον Κιχώτες αποφάσισαν να την δημιουργήσουν ξανά έξι χρόνια αργότερα.

Η επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες πήρε βήμα βήμα μέχρι το 2006 και τώρα δώδεκα χρόνια μετά η Ακρινγκτον Στάνλει έκανε και άλλο ένα σημαντικό άλμα.

Μπορεί να μην είναι υπολογίσιμο μέγεθος αλλά από χτες ανήκει και τυπικά στη League One. Το υψηλότερο σημείο που βρέθηκε μετά τη διάλυση του 1962. Από τότε δεν πέρασαν απλά πεντέμισι δεκαετίες αλλά άλλαξε ολόκληρος ο κόσμος!

Υπολογίστε πως όταν ακόμη αγωνιζόταν επαγγελματικά η Ακρινγκτον υπήρχε ο ανώτατος μισθός 100 λιρών για τους παίκτες ενώ τώρα τα χρήματα τρέχουν από τα μπατζάκια των ποδοσφαιριστών και των ατζέντηδων. Τότε το πρωτάθλημα κάθε χρόνο άλλαζε χέρια και η δύναμη της εποχής ήταν η Τότεναμ που είχε πάρει το Νταμπλ το 1961 ενώ η Λίβερπουλ ήταν ακόμη ομάδα επιπέδου Β΄εθνικής, όπως και η Μάντσεστερ Σίτι. Τότε τα γήπεδα ήταν με εξέδρες ξύλινες μόνο για όρθιους και ελάχιστες θέσεις ενώ σήμερα είναι από τα τελειότερα στην Ευρώπη. Η λίστα των αλλαγών μοιάζει και είναι ατελείωτη!

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x