Βαγγέλης Νεραντζιάς

Η αρχή με Στραματσόνι…

Ο μονόδρομος για τον προπονητή του Παναθηναϊκού, η αγωνιστική κατηφόρα και το πρόβλημα που διογκώνεται… Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Προβληματική και απογοητευτική ήταν η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη και οι πράσινοι έδωσαν συνέχεια στο αρνητικό σερί του τελευταίου διαστήματος, όπου κυριολεκτικά αγνοούν τη λέξη νίκη.

Παρά τις δεσμεύσεις για κατάθεση ψυχής και προετοιμασίας για αγωνιστικό πόλεμο, το τριφύλλι ήταν πιο νωθρό από ποτέ απέναντι στον Πανιώνιο και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, που απλά παρακολουθούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τα όσα έκαναν οι παίκτες του Μιλόγεβιτς.

Τελικά ο Παναθηναϊκός χάρη στον παράγοντα τύχη απέφυγε την ήττα, αλλά ακόμη και στο γκολ προέκυψε θέμα και φάνηκε το κάκιστο κλίμα της ομάδας. Ο Βιγιαφάνιες σκοράρει στις καθυστερήσεις, φαινομενικά λυτρώνει το τριφύλλι, αλλά αν παρατηρήσατε πανηγυρίζει μόνος του(!) το γκολ της ισοφάρισης, καθώς οι περισσότεροι συμπαίκτες του επέστρεφαν περπατώντας στη σέντρα σαν να μην έγινε τίποτα…

Είναι προφανές ότι πέρα από τον τομέα της έλλειψης αυτοπεποίθησης απουσιάζει σε τεράστιο βαθμό το ομαδικό πνεύμα από την ομάδα, η οποία πολλές στιγμές είναι για λύπηση. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι χωρίς «ηλεκτροσόκ» δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Η μία νίκη στα τελευταία εννέα παιχνίδια του τριφυλλιού τα λέει όλα…

Σίγουρα ο Στραματσόνι δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος, ωστόσο, από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή. Όσο παραμένει στη θέση του ο Ιταλός, τόσο το κλίμα θα χειροτερεύει, αφού έχει «χάσει» τους παίκτες και τα αποδυτήρια, κοινώς δεν τον θέλει πια κανείς… Αυτό φαίνεται από την απόδοση των ποδοσφαιριστών που αποτελούν τον βασικό κορμό, αλλά και την συνολική έλλειψη διάθεσης της ομάδας να παλέψει, να διεκδικήσει και να νικήσει.

Όσο για νέα τακτική με το «μάντρωμα» των παικτών, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα κάνει την κατάσταση χειρότερη. Συνυπολογίστε ότι ήδη υπάρχει η γκρίνια για τις οφειλές, ενώ πλην ελαχίστων περιπτώσεων οι παίκτες είναι καινούργιοι, ξένοι και δεν έχουν κανένα δέσιμο με τη φανέλα, για να κάνουν υπομονή και να υποστούν καταστάσεις.

Όπως είναι φυσικό για το όλο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στο αγωνιστικό σκέλος και την κατηφόρα της ομάδας, συνυπεύθυνη είναι και η διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και όσο Αλαφούζος στηρίζει τον Ιταλό θα δυσκολεύει και τη δική του θέση.

Υ.Γ. Το μοναδικό θετικό στοιχείο που προέκυψε από την ισοπαλία της Νέας Σμύρνης ήταν η εμφάνιση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Όσοι είδαν… αντίδραση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο, μάλλον ονειρεύονται άλλον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x