Κώστας Νικολακόπουλος

Η Αστάνα μας βάζει τα γυαλιά!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την ομάδα από το Καζακστάν και κάνει συγκρίσεις.

• Ξέρετε που βρίσκεται εδώ και κάποιες ημέρες η Αστάνα; Στην Ελβετία, προετοιμαζόμενη σε κάμπινγκ για το παιχνίδι της με τη Γιάνγκ Μπόις την ερχόμενη Πέμπτη. Μέχρι και φιλικό θα δώσει…

• Σας θυμίζω ότι η ομάδα από το Καζακστάν έχει ήδη αποκλειστεί από την επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Κι ενώ έχει ολοκληρώσει τις εσωτερικές υποχρεώσεις της (έκανε νταμπλ πριν λίγες μόλις ημέρες), όχι απλά δεν βλέπει ως διαδικαστικό το παιχνίδι της με τους Ελβετούς, αλλά κάνει και ειδική προετοιμασία!

• Διότι πολύ απλά η Αστάνα σέβεται τον εαυτό της και κοιτάζει να παλέψει και για τον τελευταίο βαθμό που μπορεί να πάρει στη φάση των ομίλων, ξέροντας πολύ καλά ότι στην Ευρώπη κάθε πόντος που παίρνεις, τόσο ως σύλλογος, όσο και σαν χώρα, μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος για το μέλλον.

• Με αυτή τη νοοτροπία η Αστάνα ανεβαίνει αργά, αλλά σταθερά τα σκαλοπάτια στην Ευρώπη, ενώ και το Καζακστάν κερδίζει έδαφος κι είναι θέμα απλά χρόνου να ξεπεράσει τη Σερβία, τη Βουλγαρία κλπ.

• Κι ας συγκρίνουμε τι κάνουν οι δικές μας ομάδες. Κατ΄ αρχάς καμία δεν θα έκανε ό,τι κι η Αστάνα, αλλά ας το ξεπεράσουμε αυτό. Ας πάμε σε πιο απλά πράγματα: έχετε σκεφθεί πόσους πόντους έχουν χάσει ελληνικές ομάδες, προφανέστατα κι η Ελλάδα, σε αδιάφορα βαθμολογικά παιχνίδια;

• Αντί να παίξουν «κανονικά» και να σκιστούν για τους βαθμούς της νίκης η, έστω να μη χάσουν, οι περισσότερες ομάδες μας όταν έρθει η ώρα κι έχουν αποτύχει να προκριθούν, κατεβάζουν κάτω τα χέρια και παραδίνονται. Γιατί αυτό κάνουν.

• Και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Του χρόνου έχουν ακόμη χειρότερες κληρώσεις, γιατί όταν πέφτει η θέση τους στη βαθμολογία, αναπόφευκτα και θα είναι και η κλήρωση χειρότερη. Κι όταν είναι η κλήρωση χειρότερη, αναπόφευκτα έρχεται πιο εύκολα ο αποκλεισμός κ.ο.κ. Με συνέπεια τώρα ο ΠΑΟΚ να είναι Νο 60 στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ, ο Παναθηναϊκός Νο 123 κλπ, κλπ.

• Κι εδώ έρχεται η Αστάνα να μας βάλει τα γυαλιά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x