Επικαιρότητα

Η Βενεζουέλα άρχισε έρευνα σε βάρος της μεγαλύτερης επικρίτριας του Μαδούρο

Το Ανώτατο Δικαστήριο άρχισε έρευνα σε βάρος της ανώτατης εισαγγελέως της Βενεζουέλας Λουίζα Ορτέγκα, η οποία έχει αναδειχτεί σε επιφανής επικρίτρια της κυβέρνησης Μαδούρο.

Έρευνα σε βάρος της ανώτατης εισαγγελέως της Βενεζουέλας Λουίζα Ορτέγκα, η οποία έχει αναδειχτεί σε επιφανής επικρίτρια της κυβέρνησης Μαδούρο, άρχισε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Το Δικαστήριο θα εξετάσει εάν η ανώτατη εισαγγελέας έχει διαπράξει σοβαρά παραπτώματα στην άσκηση των καθηκόντων της και μπορεί να ζητήσει ακόμα και την καθαίρεσή της.

Η έρευνα αποφασίστηκε κατόπιν καταγγελίας βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος υποστήριξε πως η κ. Ορτέγκα έχει προβλήματα ψυχικής υγείας.

Ο ανώτατη εισαγγελέας απάντησε στην έρευνα λέγοντας ότι συνιστά απόδειξη της αποδυνάμωσης της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα. «Λυπάμαι που το λέω, αλλά πιστεύω ότι το κράτος έχει διαλυθεί», είπε. Ο πρόεδρος της Βουλής, η οποία ελέγχεται από την αντιπολίτευση, προανήγγειλε νέο κύμα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Τους τελευταίους δύο μήνες η κ. Ορτέγκα έχει αναδειχτεί, απροσδόκητα, σε ηγετική φυσιογνωμία στους κόλπους της αντιπολίτευσης – παρά το γεγονός ότι είναι ανώτερη λειτουργός.

Έχει επικρίνει ανοιχτά τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων και έχει καταγγείλει την απόφαση του προέδρου Μαδούρο οι συλληφθέντες διαδηλωτές να οδηγηθούν σε στρατιωτικά κι όχι πολιτικά δικαστήρια.

Έχει επίσης επιτεθεί στην προσπάθεια του κ. Μαδούρο να προωθήσει συνταγματική αναθεώρηση μέσω μίας νέας Εθνοσυνεύλευσης, παρακάμπτοντας δηλαδή την κανονική Βουλή. Η κριτική της υποχρέωσε τον πρόεδρο να υποσχεθεί τη διενέργεια δημοψηφίσματος ώστε να επικυρωθούν οι αλλαγές.

Πηγή: www.skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x