Κώστας Νικολακόπουλος

Η διαφορά του Ολυμπιακού από ΠΑΟ και ΠΑΟΚ…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναδεικνύει μέσα από το sport-fm.gr τη διαφορά του Ολυμπιακού από τους δύο άλλους Ευρωπαίους μας.

***Σε όλους αρέσει η Ευρώπη, αλλά το θέμα είναι πόσοι μπορούν να κρατάνε τα δύο καρπούζια, του πρωταθλήματος και της Ευρώπης, στην ίδια μασχάλη...

***Κι επειδή φέτος μιλάμε για Γιουρόπα Λιγκ, που οι αγώνες είναι Πέμπτη και μετά «καπάκι» Κυριακή-άντε και σπανίως και που Δευτέρα-ας σκεφθούμε λίγο τη μεγάλη δυσκολία που υπήρχε στις ομάδες, ιδίως π.χ. όταν έχουν να παίξουν εκτός έδρας την Πέμπτη στην Ευρώπη και μετά εκτός έδρας την Κυριακή η, ακόμη και τη Δευτέρα, στο πρωτάθλημα. Γιατί η ομάδα γυρίζει την Παρασκευή και με μία προπόνηση πάει να παίξει πρωτάθλημα. Ειδικά δε αν έχει ταξίδι και για το παιχνίδι πρωταθλήματος, οι συνθήκες γίνονται ακόμη πιο δύσκολες.

***Ας δούμε λοιπόν τι έκαναν φέτος οι ομάδες μας όποτε υποχρεώθηκαν βάσει προγράμματος να παίξουν κάτω από τέτοιες συνθήκες.

***Ο Παναθηναϊκός λοιπόν μετά το 2-2 στο Βέλγιο με την Σταντάρ πήγε κι έφερε 1-1 στη Βέροια, παίζοντας Δευτέρα. Και μετά το 0-2 στην Ολλανδία από τον Άγιαξ πήγε κι έφερε επίσης 1-1 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη παίζοντας Κυριακή, χωρίς να χρειαστεί βέβαια να κάνει μετακίνηση (ταξίδι).

***Ο ΠΑΟΚ μετά το 2-1 στην Τσεχία επί της Σλόβαν Λίμπερετς πήγε κι έφερε 1-1 κι αυτός στη Βέροια, παίζοντας Κυριακή, αλλά δίπλα στη Θεσσαλονίκη. Και μετά το 0-2 από την Γκαραμπάγκ στο Αζερμπαϊτζάν πήγε κι έχασε 1-2 από τον Ολυμπιακό στον Πειραιά.

***Άρα, έχουμε μία σούμα με τρεις ισοπαλίες και μία ήττα για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, παρότι μάλιστα στα δύο από τα τέσσερα παιχνίδια η μετακίνηση για το δεύτερο εκτός έδρας ματς, του πρωταθλήματος, ήταν…μισή ώρα με το πούλμαν.

***Τι έκανε ο Ολυμπιακός όταν υποχρεώθηκε να παίξει δύο κολλητά εκτός έδρας παιχνίδια σε Ευρώπη και πρωτάθλημα και μάλιστα με μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη και Γιάννινα; Πολύ απλά μετά το 1-0 στην Ελβετία επί της Γιάνγκ Μπόϊς πήγε και κέρδισε 2-1 τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο παίζοντας Κυριακή και μετά το 0-2 από τον ΑΠΟΕΛ στην Κυπρο πήγε και κέρδισε 2-0 τον ΠΑΣ στα Γιάννινα παίζοντας Δευτέρα.

***Μάνι μάνι ο Ολυμπιακός αποσπάστηκε τέσσερις πόντους του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα από αυτά τα παιχνίδια! Δύο νίκες ο ένας και δύο ισοπαλίες ο άλλος παίζοντας εκτός έδρας στο πρωτάθλημα μετά από εκτός έδρας και στην Ευρώπη…

***Να το φτάσουμε ως το τέλος; Τι έκαναν στο πρωτάθλημα όλες οι ομάδες μας που έπαιζαν Ευρώπη και στα άλλα, τα εντός έδρας πλέον παιχνίδια τους, όταν προέρχονταν από εκτός έδρας υποχρέωση στο Γιουρόπα Λιγκ;

***Ο ΠΑΟΚ μετά το 3-2 επί της Φιορεντίνα στην Ιταλία έχασε 3-4 από τον Ατρόμητο παίζοντας μάλιστα Δευτέρα…Ο Παναθηναϊκός μετά το 0-2 από τη Θέλτα στην Ισπανία κέρδισε 3-1 στη Λεωφόρο τον Αστέρα, έχοντας την τύχη να σκοράρει δύο γκολ από πέναλτι…Κι ο Ολυμπιακός μετά το 1-1 στο Καζακστάν με την Αστάνα κέρδισε 3-0 τον Παναθηναϊκό;…

***Γίνεται αντιληπτή η διαφορά του Ολυμπιακού από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ;…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x