Επικαιρότητα

Η Ελευσίνα μπορεί να κάνει όσα υπόσχεται...

Η Ελευσίνα θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021. Την επιλογή ανακοίνωσε σήμερα η επιτροπή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού.

Η Ελευσίνα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021. Την επιλογή της πόλης της Ελευσίνας, που έχει τεράστια υποστήριξη από την Περιφέρεια Αττικής, ανακοίνωσε σήμερα η επιτροπή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου. Οι άλλες δύο υποψήφιες πόλεις που είχαν προκριθεί στον τελικό γύρο επιλογής ήταν η Καλαμάτα και η Ρόδος.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ασκήθηκε έντονη "πίεση" προς την επιτροπή. Η Περιφέρεια Αττικής επένδυσε πολύ σε αυτή την υποψηφιότητα και όλος ο φάκελος στηρίχθηκε σε έργα που θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια.

«Επιλέξαμε με βάση το τι θα μείνει στη χώρα μετά και όχι μόνο για το τι έχει τώρα. Θα είναι Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα και όχι ελληνική. Η Ελευσίνα μπορεί να κάνει όσα υπόσχεται, αξιοποιεί την ετερότητα και την εξωστρέφεια, ενώ θέτει τη σύγχρονη κουλτούρα υπεράνω. Η Καλαμάτα διακρίνεται για την εξωστρέφειά της, ενώ η Ρόδος είναι ένα ταξίδι προς το φως…», τόνισε ο πρόεδρος της 12μελούς Επιτροπής Ευρωπαίων Εμπειρογνωμόνων Steve Green.

Δείτε όλο τον φάκελο υποψηφιότητας στο www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x