Επικαιρότητα

Η Ελλάδα στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας

Το ουκρανικό ζήτημα πρέπει να λυθεί με βάση το διεθνές δίκαιο , είπε ο πρωθυπουργός σε κοινές δηλώσεις του με τον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.

Η Ελλάδα είναι υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, τόνισε από το Κίεβο ο Αλέξης Τσίπρας μετά από τη συνάντηση του με τον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, το ουκρανικό ζήτημα πρέπει να λυθεί με βάση το διεθνές δίκαιο και σημείωσε ότι η Ελλάδα θέλει να παίξει έναν εποικοδομητικό ρόλο στην επίτευξη της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, ιδιαίτερα λόγω της παρουσίας της ελληνικής κοινότητας στη Μαριούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είναι μία από της χώρες που έχουν υποστηρίξει την άρση των εμπορικών και οικονομικών κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Ρωσίας για την κρίση στην Κριμαία. Ωστόσο, οι ευρωπαϊκές ποινές έχουν παραμείνει σε ισχύ πρωτίστως χάρη στην επιμονή της Γερμανίας.

Οι συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία έχουν ενταθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μετά την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του νέου αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Ουάσιγκτον έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να άρει μονομερώς τις αμερικανικές κυρώσεις στη Μόσχα.

Ο κ Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ενίσχυση της σχέσης Ουκρανίας - Ε.Ε. μέσω της εφαρμογής της συμφωνίας σύνδεσης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Ποροσένκο, δήλωσε ότι θα απευθύνουν πρόσκληση σε ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες για να αναβαθμίσουν το οδικό δίκτυο της Ουκρανίας.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την ενίσχυση του τουριστικού τομέα αλλά και προοπτική συνεργασιών, στη βάση σημαντικών πολιτιστικών και ανθρώπινων δεσμών Ελλήνων - Ουκρανών.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x