Βαγγέλης Νεραντζιάς

Η Λιθουανία και η άλλη ιστορία

Αυτά που λείπουν από την εθνική ομάδα, το μπάσκετ… που όλα γίνονται και η ταμπέλα του αουτσάιντερ. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ακόμη και με αυτό τον ανορθόδοξο τρόπο η εθνική ομάδα μπάσκετ βρήκε τον δρόμο για τα νοκ άουτ, με τα οποία ξεκινάει ουσιαστικά το… κανονικό Ευρωμπάσκετ.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η προβληματική εικόνα της ομάδας ως τώρα στο τουρνουά είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων και καταστάσεων, τα οποία θα πρέπει να αναλυθούν μετά το τέλος της διοργάνωσης και στην επόμενη μέρα της γαλανόλευκης.

Η αλήθεια είναι ότι όλο το πρότζεκτ χαρακτηρίζεται από την προχειρότητα με κερασάκι στη τούρτα το θέμα του προπονητή. Πως επιλέγεται η αποστολή όταν δεν υπάρχει ένας ενεργός τεχνικός να παρακολουθεί όλη τη σεζόν τους Έλληνες παίκτες; Αυτά είναι αυτονόητα για κάθε σοβαρή εθνική ομάδα και θα πρέπει να διορθωθούν ανεξάρτητα από την κατάληξη της ομάδας του Κώστα Μίσσα στο Ευρωμπάσκετ. Όλα ξεκινάνε και τελειώνουν από το θέμα του προπονητή, οι επιλογές των παικτών, οι διακριτοί ρόλοι, η πειθαρχία, η ομαδικότητα και το καλό κλίμα στα αποδυτήρια είναι μόνο μερικά από αυτά, που ειδικά στο ξεκίνημα του τουρνουά έλειπαν από την ομάδα μας.

Στην ουσία του πράγματος τώρα, έστω κι έτσι η εθνική ομάδα παραμένει ζωντανή και η ιστορία μας έχει αποδείξει πολλές φορές ότι στο μπάσκετ όλα μπορούν να αλλάξουν μετά απο ένα θετικό αποτέλεσμα, ειδικα σε αυτό το επίπεδο. Οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ μας, αλλά ενδεχόμενη νίκη επί των Λιθουανών θα εκτοξεύσει την αυτοπεποίθηση της ομάδας και η αδιαμφισβήτητη ποιότητα των περισσότερων παικτών αφήνει για τη συνέχεια όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Ταυτόχρονα όπως έχει εξελιχθεί ως τώρα το τουρνουά δεν είναι απαραίτητα κακό το γεγονός ότι μπαίνουμε στα νοκ άουτ ως αουτσάιντερ. Θυμηθείτε ότι σε όλα τα μεγάλα τουρνουά απο το 2010 και έπειτα μπαίναμε με τη ταμπέλα «φαβορί μεταλλίου», αλλά φεύγαμε με σκυμμένο το κεφάλι…

Η αίσθηση που υπάρχει πλέον είναι ότι οι απαιτήσεις χαμήλωσαν από όλους και το βασικό ζητούμενο από τη γαλανόλευκη είναι παίξει με τη ψυχή της να παλέψει και ότι βγει.. Αν όμως καταφέρει η Ελλάδα να νικήσει τη Λιθουανία, τότε θα μιλάμε για μια άλλη ιστορία.

Υ.Γ. Η άποψη και ο σχολιασμός δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο κανενός, είτε μιλάμε για δημοσιογράφους είτε για απλούς φιλάθλους. Το γεγονός ότι κάποιος δεν περιγράφει αγώνες μπάσκετ και δεν γράφει για pick and Pop, post up και Spacing, δε σημαίνει ότι δεν παρακολουθεί σωστά το άθλημα.

Υ.Γ. 1 Μετά την ηγετική εικόνα στους ελληνικούς τελικούς με τον Παναθηναϊκό ο Νικ Καλάθης επιβεβαιώνει και με την εθνική ομάδα ότι όποιος τον αμφισβητεί ακόμη, απλά εκτίθεται…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x