Βαγγέλης Νεραντζιάς

Η μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού

Νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αποκατάσταση της σχέσης του με τον κόσμο και προοπτική Ευρώπης για το τριφύλλι. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Στην ευχάριστη θέση να απέχει και το σημαντικότερο να μην σχετίζεται με τα τραγελαφικά γεγονότα των τελευταίων ημερών στο ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Αυτό σημαίνει ταυτόχρονα ότι η ομάδα προχωρά απερίσπαστη για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (σ.σ. αν δεν βαρέσει διάλυση το πρωτάθλημα ως τότε…), το οποίο έχει τεράστια σημασία για το τριφύλλι και αυτό θα αναλύσουμε.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη διάγει περίοδο φόρμας, έχει καλή ψυχολογία μετά τις συνεχόμενες νίκες και ο έμπειρος τεχνικός διαθέτει επιπλέον λύσεις στο ρόστερ του. Μοναδικό ζητούμενο την Κυριακή είναι η νίκη που θα εδραιώσει την ομάδα στα ψηλά πατώματα, θα επιβεβαιώσει την αγωνιστική της πρόοδο και θα εκτοξεύσει τη ψυχολογία ενόψει των αναμετρήσεων με τους Θεσσαλονικείς για το κύπελλο.

Ο αντίπαλος και περσινός πρωταθλητής μοιάζει μπερδεμένος αγωνιστικά, χωρίς τη σταθερότητα, αλλά και την αποτελεσματικότητα του πρόσφατου παρελθόντος. Την ίδια στιγμή είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι όλη αυτή η κουβέντα για αφαιρέσεις βαθμών κλπ, δεν μένει έξω από τα αποδυτήρια του δικεφάλου. Αναμφισβήτητα και διαθέτει παίκτες νικητές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί φόβητρο.

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός πρέπει να σταθεί στα δικά του δεδομένα. Είναι αυτή τη στιγμή η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο πρωτάθλημα, παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, δημιουργεί ευκαιρίες και παίρνει αποτελέσματα. Στον πρώτο γύρο στερήθηκε τη νίκη στη Τούμπα στα χασομέρια και επιβάλλεται να αποδείξει εκ νέου ότι αυτό δεν ήταν τυχαίο. Άλλωστε η διαφορά των δύο ομάδων δεν είναι χαοτική, κάτι που αποδεικνύεται από την επιμέρους βαθμολογία στα παιχίδια του 2ου γύρου.

Στα αμιγώς παναθηναϊκά δρώμενα όμως οι πράσινοι έχουν και μια τεράστια εξωαγωνιστική ευκαιρία. Να αποκαταστήσουν σε μεγάλο βαθμό τη σχέση τους με τον κόσμο. Για πρώτη φορά από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός γύρισε στο ΟΑΚΑ από τον Αύγουστο του 2018 αναμένονται 30.000 στο γήπεδο. Οι φίλοι του τριφυλλιού έχουν πειστεί από την εικόνα της ομάδας τελευταία και αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία για την… επανασύνδεση.

Μια καλή εμφάνιση που θα συνδυαστεί με τη νίκη θα αποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τη σχέση των δύο πλευρών και για να λέμε την αλήθεια, είναι κομμάτι άδικο για τα παιδιά του Δώνη να παίζουν μπροστά σε... συγγενείς και φίλους εδώ και 1.5 χρόνο.

Φυσικά προκύπτει και ένα ακόμη κίνητρο που «αναγκάζει» πλέον τον Παναθηναϊκό να είναι ψηλά στη βαθμολογία. Όλα δείχνουν ότι το πλάνο βιωσιμότητας και η αποδεδειγμένη μείωση του χρέους δίνουν στην ΠΑΕ την ευκαιρία για άρση της ποινής μια σεζόν πριν το προβλεπόμενο. Μία ΠΑΕ, που βρίσκεται σε επαφές εδώ και καιρό με την UEFA και τον κ. Λάκοβιτς για το θέμα και υπάρχει η ελπίδα ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να γυρίσει νωρίτερα στη θέση του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x