sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η Μίλαν έχει... λαμπρό μέλλον μπροστά της

Το «χτίσιμο» μιας ομάδας απαιτεί χρόνο και υπομονή. Στην Μίλαν δείχνουν να έχουν και τα δύο και οι «ροσονέρι» φτιάχνουν με στοχευμένες κινήσεις, ένα ρόστερ που μπορεί στο μέλλον να... λάμψει!

Μίλαν με το βλέμμα στο... μέλλον!

Οι «ροσονέρι» φτιάχνουν με στοχευμένες κινήσεις, ένα ρόστερ που μπορεί στο μέλλον να «λάμψει». Μια ομάδα με παίκτες σε πολύ καλή ηλικία, με αστείρευτο ταλέντο, η οποία σε μερικά χρόνια μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα.

Βέβαια, το χτίσιμο μιας ομάδας απαιτεί χρόνο και υπομονή. Στις περισσότερες μεγάλες ομάδες αυτό δεν υπάρχει. Κι, όμως, στην Μίλαν δείχνουν να τα έχουν και τα δύο. Βαδίζουν πάνω σε έναν συγκεκριμένο... μπούσουλα, ακολουθούν πιστά το πλάνο τους και έχουν το πιο ελπιδοφόρο ρόστερ ενόψει των επόμενων χρόνων από κάθε άλλη ιταλική ομάδα. Ίσως η Σασουόλο να την πλησιάζει λίγο σε ταλέντο. Άλλα τα επίπεδα, όμως, άλλες και οι απαιτήσεις κάθε ομάδας.

Γράφει ο Γιώργος Τσανάκας

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά και μία μία τις θέσεις. Ξεκινάμε από αυτή του τερματοφύλακα. Ο Τζίτζι Ντοναρούμα είναι το νούμερο «1» κάτω από τα γκολπόστ, το μέλλον της εθνικής Ιταλίας αλλά και της Μίλαν. Ενδεικτικό είναι πως ο 20χρονος πορτιέρε έχει καταφέρει να... γράψει ήδη πάνω από 150 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα του ιστορικού συλλόγου, ενώ έχει αγωνιστεί και 11 φορές με το εθνόσημο στο στήθος. Πίσω από αυτόν υπάρχει ο 18χρονος, Αλεσάντρο Πλιτσάρι.

inner

Μεταφερόμαστε μια γραμμή πιο μπροστά, στην άμυνα. Ο Νταβίντε Καλάμπρια (24), ο Αλέσιο Ρομανιόλι (24), ο Αντρέα Κόντι (24), ο Ματία Καλνταρα (24) και ο Ρικάρντο Ροντρίγκες (26) αποτελούν μια καλή βάση ποδοσφαιριστών σε εξαιρετική ηλικία. Υπάρχουν ακόμη ορισμένοι νεαροί αμυντικοί τους οποίους πιστεύουν οι άνθρωποι της Μίλαν και τους έχουν στείλει δανεικούς σε άλλους συλλόγους για να... ψηθούν. Ένας είναι ο Φιλίπο Φελιτσιόλι (21) και ακόμη ένας ο Μάρκο Ιουντίτσα (20).

inner

Πάμε στον άξονα όπου, μαζί με την επίθεση, η Μίλαν έχει... μπόλικους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Σάμου Καστιγέχο (24), Τιεμουέ Μπακαγιόκο (24), Λούκας Πακετά (21), Φρανκ Κεσί (22) και Χακάν Τσαλχάνογλου (25) είναι πέντε ποδοσφαιριστές που τραβάνε... κουπί στα χαφ τη φετινή σεζόν. Από τη στιγμή, μάλιστα, που ο Πακετά μεταγράφηκε στους «ροσονέρι» από τη Φλαμένγκο, όλη η εικόνα της ομάδας έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Φυσικά, στη λίστα πρέπει να συμπεριλάβουμε και ορισμένα... πιτσιρίκια της Μίλαν όπως οι Χοσέ Μάουρι (22), Εμανουέλε Τοράσι (19) και Μάρκο Μπρεσιάνι (20), ενώ πρέπει να σημειωθεί πως ο Μπακαγιόκο είναι δανεικός από την Τσέλσι αλλά οι «ροσονέρι» δείχνουν διάθεση να πληρώσουν τη ρήτρα και να τον αποκτήσουν.

inner

Καταλήγουμε, λοιπόν, στην επιθετική γραμμή των Μιλανέζων. Να ξεκινήσουμε από τον Αντρέ Σίλβα (23), ο οποίος είναι δανεικός στην Σεβίλλη αλλά δύσκολα θα αποκτηθεί από τους Ανδαλουσιάνους και μάλλον θα επιστρέψει στους «ροσονέρι». Πάμε, όμως, τώρα στα... σίγουρα. Ο Κρίστοφερ Πιάτεκ ή Πιόντεκ (23) είναι το πρώτο βιολί στην επίθεση, όπου τον πλαισιώνουν οι Πάτρικ Κουτρόνε (21) και Σούσο (25). Υπάρχει και ο Φρανκ Τσατζουτ (19), ο οποίος έχει βρεθεί σε αρκετά ματς στον πάγκο αλλά δεν έχει πάρει ακόμη την ευκαιρία του.

inner

Η... μελλοντική ενδεκάδα της Μίλαν (pic)
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x