Γιώργος Χελάκης

Η μονωτική ταινία, η ξεφτίλα και η προσωπική αξιοπρέπεια

Τώρα πια είναι θέμα ηθικής τάξης και προσωπικής αξιοπρέπειας. Εδώ "καταργούνται" οι πολιτικές διαφορές και έρχεται στο προσκήνιο το φιλότιμο του καθενός και της καθεμιάς από μας.

Η τρόικα αρνιόταν πεισματικά να συμφωνήσει στην καταβολή ενός γλίσχρου επιδόματος θέρμανσης και έλεγε στους εμβρόντητους υπουργούς του κ. Σαμαρά ότι αρκεί ένα πρόγραμμα μόνωσης των κουφωμάτων για να μην περνά στα διαμερίσματα ο κρύος αέρας. Πρόκειται για ξεδιαντροπιά που προκαλεί αηδία. Οι τοκογλύφοι δανειστές ζητούν ό,τι μπορεί να φτάσει στα δημόσια ταμεία να πάει κατευθείαν στις τσέπες τους.

Κάποιοι υψηλόβαθμοι - έστω - υπάλληλοι της τρόικα είπαν στους υπουργούς της κυβέρνησης ότι δεν μπορούν να δώσουν ούτε ένα απλό επίδομα θέρμανσης. Κι όταν αυτοί (οι υπουργοί) φάνηκε να επιμένουν τους είπαν πως όσοι έλληνες κρυώνουν να κλείσουν τις χαραμάδες.

Τι να πει κανείς για τους κ.κ υπουργούς που τα άκουσαν όλα αυτά χωρίς να κακοκαρδίσουν με καμιά βαριά κουβέντα τους υπάλληλους. Συνηθισμένοι είναι να ακούνε και να εκτελούν τις εντολές ώστε να παραμείνουν στις καρέκλες τους. Τι να πει κανείς για μια κυβέρνηση που πανηγύρισε γιατί της επέτρεψαν μια προσωρινή μείωση του ΦΠΑ και έβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλια όταν της υπόδειξαν να βρει μονωτικές ταινίες για να κλείσει τις χαραμάδες....

Από τον καιρό των βαυαρών αντιβασιλέων έχει να προσβληθεί τόσο βάναυσα το φιλότιμο και η αξιοπρέπεια του Έλληνα πολίτη. Μας φτωχοποιούν μας εξαθλιώνουν και μας προσβάλουν.

Ο πρωθυπουργός που κάποτε έριξε μια κυβέρνηση επειδή - λέει - υπήρχαν «εθνικοί λόγοι» τώρα προκειμένου να κρατηθεί στην πρωθυπουργική καρέκλα σιωπά. Αφού έφτασε στα σκαλιά της γερμανικής καγκελαρίας ζητώντας συγνώμη από τη Μέρκελ για το σύντομο αντιμνημονιακό παρελθόν του τώρα επιτρέπει μια ακόμα κοινωνική και εθνική προσβολή...

Οχι, από αυτούς και την μνημονιακή συγκυβέρνηση του δεν έχουμε να περιμένουμε.

Τώρα όσοι μιλούν στο όνομα της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας δεν πρέπει να την αφήσουν να παγώσει.

Η γελοία απαίτηση της τρόικας στον Στουρνάρα και τους συν αυτώ πρέπει να βρει απάντηση στους δρόμους. Ετσι θα φύγει η υποτακτική κυβέρνηση και τρόικα με τους θλιβερούς ξένους και εγχώριους υπαλλήλους της...

Υ.Γ. Η προσπάθεια του εκδοτικού και media-κου κατεστημένου να εμφανίσουν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του ως έτοιμους - τάχα - να αντισταθούν στην τρόικα είναι γελοία και επικίνδυνη.

Γελοία γιατί αυτοί που υμνολογούσαν την τρόικα και το μνημόνιο επειδή έτσι θα αποφεύγαμε την χρεοκοπία και την επάρατη δραχμή, τώρα αποφάσισαν να παραστήσουν τους προστάτες του λαού που έχει ήδη χρεοκοπήσει.

Επικίνδυνη γιατί ψαρεύει στα θολά νερά, στήνοντας ένα προεκλογικό σκηνικό στο οποίο οι θύτες θα εμφανίζονται ως θύματα. Αυτοί που δεν διαπραγματεύονται ως θύματα. Αυτοί που δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ θα (ξανά) εμφανιστούν ως ικανοί διαπραγματευτές για να (ξανά) κλέψουν την ψήφο των χρεοκοπημένων...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x