Stoiximan Super League

Η… μπίλια στο 1-1

Πανιώνιος και Παναιτωλικός διεκδικήσαν μέχρι το τελευταίο... δευτερόλεπτο τη νίκη, αλλά έμειναν με την ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη. Σε επαφή με την επικίνδυνη ζώνη είναι οι «κυανέρυθροι».

Σε απόσταση τεσσάρων πόντων βρίσκεται από την ζώνη του υποβιβασμού Πανιώνιος -ενώ περιμένει το ματς του Απόλλωνα την Πέμπτη- μετά την ισοπαλία με τον Παναιτωλικό στο γήπεδο του. Ο Αραβίδης άνοιξε το σκορ στο 29’, πετυχαίνοντας το 10ο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και ισοφάρισε ο Μαρτίνες στο 69ο λεπτό.

Οι αδιάφοροι -βαθμολογικά- φιλοξενούμενοι έχουν πλέον 38 πόντους και τυπικά δεν έχουν σωθεί, όμως βρίσκονται επτά πόντους από τη θέση που οδηγεί στο μπαράζ, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Το ματς χωρίστηκε σε δύο μέρη. Αυτό μέχρι το 65’, όπου ήταν πολύ κακό, καθώς οι φάσεις για γκολ ήταν λιγοστές, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν στο τελευταίο μισάωρο –μαζί με τις καθυστερήσεις- όσες ευκαιρίες δεν είχαν κάνει μέχρι τότε.

Το «τρίποντο» θα μπορούσαν να το είχαν πάρει και οι δύο ομάδες, αλλά ο Πανιώνιος είχε δοκάρι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ύστερα από την κεφαλιά του Αραβίδη, από το κόρνερ του Λάζνικ, ενώ βρήκε η μπάλα και στον αμυντικό των «καναρινιών», Μπικέι. Πάντως, ο Παναιτωλικός έχασε πιο πολλές κλασσικές ευκαιρίες στο φινάλε του ματς.

Έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ο Καμπάνταης λίγο πριν το τέλος, αλλά υποδείχθηκε ορθώς σε θέση off-side.

Το ματς

Λιγοστές οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, ενώ το ματς είχε πολύ χαμηλό ρυθμό στα πρώτα 45 λεπτά. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να απειλήσουν με μακρινά σουτ και η κατοχή ήταν υπέρ του Παναιτωλικού, που φαινόταν πως είχε στα μέτρα του το ματς. Ωστόσο, ο Πανιώνιος ευτύχησε να μπει μπροστά στο σκορ στο 35’ έχοντας και την τύχη με το μέρος του. Ο Γιάννου βρέθηκε εντός περιοχής και το σουτ του που έκανε, κόντραρε στους αντιπάλους και στη συνέχεια στρώθηκε στον Αραβίδη, ο οποίος… εκτέλεσε με την μπάλα να βρίσκει σε πόδι αμυντικού και να καταλήγει στα δίχτυα.

Μέχρι την ανάπαυλα ανέβηκε η ένταση του ματς, κυρίως λόγω των σκληρών φάουλ των δύο ομάδων, με τον Πανιώνιο να κάνει ότι μπορεί για να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε με τον ίδιο περίπου τρόπο μέχρι το 20ο λεπτό του λεπτό. Από εκείνο το σημείο και μετά τα «καναρίνια» πήραν μπρος, απειλώντας δύο φορές σε λιγότερο από δύο λεπτά με τον Καμαρά αρχικά και τον Γκάλο σε δεύτερη φάση, που παραλίγο να σκοράρει με εκτέλεση φάουλ. Το γκολ ήρθε στο 69’ όταν ο Μπούντιμιρ έδωσε στον Μαρτίνες, ο οποίος ντρίμπλαρε τον Κουλουχέρη, που έχασε μαζί με τον αντίπαλο του και την ισορροπία του και ο Πορτογάλος εκτέλεσε από κοντινή απόσταση τον Ανέστη.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι έγινε πολύ ωραίο, αποκτώντας… ζωντάνια με τους «κυανέρυθρους» αναγκαστικά να ανοίγονται και τον Παναιτωλικό να γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος στην αντεπίθεση. Κάθε κατεβασιά των δύο ομάδων «μύριζε» γκολ, φτάνοντας πολύ κοντά από μία φορά στο να πάρουν το κεφάλι στο σκορ.

Οι παίκτες του Μάκη Χάβου στο 87’ με τον Μπόυντιμιρ και τέσσερα λεπτά αργότερα αυτοί του Νίκου Αναστόπουλου με την κεφαλιά του Αραβίδη να βρίσκει στον Μπικέι και να σταματάει στο δοκάρι. Λίγο πριν το τέλος ο Καμπαντης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ήταν off-side.



Πανιώνιος (Ν. Αναστόπουλος): Ανέστης, Κούρντι (89' Παναγιωτούδης), Κούρος, Αραβίδης, Λαμπρόπουλος, Κουλουχέρης, Μητρόπουλος, Κολοβός, Παντίδος, Ντούνης (76' Καμπάνταης), Γιάννου (79' Λάζνικ).

Στον πάγκο οι: Παπαδόπουλος, Ζαχαράκης, Πάνος, Σταυροθανασόπουλος.

Παναιτωλικός (Μ. Χάβος): Μπρακάλι, Κούσας, Καμαρά, Μύγας (34' Μπούντιμιρ), Γοδόι, Σφακιανάκης (65' Παπουτσογιαννόπουλος), Μαρτίνες (86' Πόι), Γκάλο, Μπακάκης, Ανέν, Μπικέϊ

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Καλί, Πασάς.

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης.

Διαιτητές: Γεώργιος Λιαχούδης, Χασάν Κούλα, Κυριάκος Μερκενίδης
4ος Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος


Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x