Επικαιρότητα

Η οικονομία χρειάζεται 100 δισ. ευρώ ξένες επενδύσεις

Ιδιαιτέρως σημαντικά ήταν όσα συζητήθηκαν στο πλαίσιο του διήμερου Πολυσυνεδρίου Capital + Vision με τίτλο «Εξωστρέφεια και Ελληνική Οικονομία: Η ώρα της ανασυγκρότησης».

«Ξένες επενδύσεις αξίας 100 δισ. ευρώ έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία ώστε να βγει οριστικά από την ύφεση και να αναπτυχθούν νέες θέσεις εργασίας. Ωστόσο, όμως, με το τρίτο μνημόνιο και την πολιτική υπερφορολόγησης που ακολουθεί η κυβέρνηση ο στόχος αυτός φαντάζει ανέφικτος».

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Μαΐλλης, μιλώντας στο πλαίσιο του διήμερου Πολυσυνεδρίου που διοργάνωσαν για πέμπτη συνεχή χρονιά το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, η εφημερίδα «ΚΕΦΑΛΑΙΟ», η πύλη Capital.gr και η Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε., για να προσθέσει ότι η χώρα χρειάζεται άμεσα μία παραγωγική ανασυγκρότηση, ένα επενδυτικό σοκ, που θα προκαλέσει θετικούς ρυθμούς και αύξηση του ΑΕΠ.

Υπογράμμισε επίσης ότι: «οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας θα πρέπει επιτέλους να επικεντρωθούν στις ονομαζόμενες ‘ανελαστικές’ δαπάνες του Δημοσίου που είναι τεράστιες, και να δουν πώς θα τις περιορίσουν ώστε να ξεφύγουμε από το καθεστώς των φαύλων κύκλων, που προκαλούν τα νέα ελλείμματα και οι επιπλέον φόροι.»...

www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x