Διονύσης Δεσύλλας

Η πραγματική παρέμβαση του κ. Κοντονή

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για το νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, το οποίο μπορεί να αλλάξει το τοπίο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Εχει λογική η διεξαγωγή της αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών; Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι μια τιμωρία, ενόψει των μέτρων που θα πάρει ο Υφυπουργός. Κατά την άποψή μου, η κίνηση είναι άστοχη και ο κ. Κοντονής χάνει τις εντυπώσεις μ’ αυτή του την απόφαση. Πολύ δε περισσότερο όταν το ντέρμπι Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, ένα ματς που είναι και το πιο «επικίνδυνο», θα γίνει με φιλάθλους, τη στιγμή που ο Πανθρακικός, η Καλλονή ή ο Πλατανιάς δεν θα ανοίξουν τις θύρες των γηπέδων τους… Κατανοώ τη διάθεση τιμωρίας (αρχικά) του Υφυπουργού αθλητισμού, αλλά με το να κλείνεις τις πόρτες στον κόσμο, δεν κερδίζεις κάτι. Είναι μια απόφαση χωρίς αντίκρισμα…

Η ουσία, όμως, υπάρχει σε όσα είπε χθες ο κ. Κοντονής ανεπισήμως, στα περίφημα «πηγαδάκια» με τους δημοσιογράφους. Η νομοθετική παρέμβαση, την οποία προανήγγειλε και θα την τρέξει εντός 15 ημερών, έχει πράγματι ξεχωριστό ενδιαφέρον και είναι μια κίνηση η οποία αν γίνει, μπορεί να αλλάξει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και να «κάψει» την ΕΠΟ, με όλες τις ασθένειες.

Εξτρά πρόστιμα της Πολιτείας εις βάρος των ΠΑΕ που κάνουν επεισόδια, διορισμός εν ενεργεία δικαστών στις πειθαρχικές επιτροπές, μέσω κλήρωσης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, εκλογή προέδρου της ΕΠΟ με καθολική ψηφοφορία από τα σωματεία, σκέψεις τα έσοδα από τις τιμωρίες να πηγαίνουν στη ΓΓΑ υπέρ του ερασιτεχνικού αθλητισμού, είναι κάποιες από τις πραγματικές παρεμβάσεις που θα κάνει ο κ. Κοντονής στο άρρωστο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αν, όντως, όλα αυτά περάσουν μέσω νομοσχεδίου, τότε η Πολιτεία θα ασχοληθεί για πρώτη φορά σοβαρά με τον χώρο και με διάθεση να διορθώσει κάποια από τα κακώς κείμενα του αθλήματος. Εχει ενδιαφέρον, λοιπόν, η πρώτη ουσιαστική κίνηση από πλευράς Υφυπουργού Αθλητισμού. Αν η δικαιοσύνη «τρέξει» και τις υποθέσεις «εγκληματικής οργάνωσης», προκειμένου να μην αιωρείται ακόμη περισσότερο το… φάντασμα των «Φαταούλ» πάνω από το ελληνικό ποδόσφαιρο, όλα θα γίνουν καλύτερα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x