Κινηματογράφος

Η πρώτη ελληνική 3D ταινία στις κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Λεπτομέρειες για όλες τις ταινίες της εβδομάδας.

Έξι νέες ταινίες κυκλοφορούν στις ελληνικές αίθουσες σήμερα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ξεχωρίζει «Το Δωμάτιο» που έχει τέσσερις υποψηφιότητες στα φετινά Όσκαρ, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι θα δώσει το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου στην Μπρι Λάρσον, καθώς και η πρώτη ελληνική 3D ταινία (Μαγικός Καθρέφτης).

Το Δωμάτιο


Δραματική, ιρλανδοκαναδέζικη ταινία, μεταφορά του βιβλίου «Το δωμάτιο» της Έμα Ντόναχιου. Είναι υποψήφια για τέσσερα Όσκαρ (Καλύτερης ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α' Γυναικείου Ρόλου και Διασκευασμένου Σενάριου), ενώέχει κερδίσει Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία(Μπρι Λάρσον). Ο πεντάχρονος Τζακ έχει μεγαλώσει σε ένα δωμάτιο δέκα τετραγωνικών, στο οποίο συνεχίζει να ζει με τη μητέρα του. Ώσπου εκείνη αποφασίζει πως έφτασε η ώρα να ξεγελάσουν τον άντρα που τους κρατά φυλακισμένους εκεί και να βγουν στον έξω κόσμο.



7 Θυμοί


Ασπρόμαυρη, δραματική ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Χρήστου Βούπουρα. Πρωταγωνιστούν οι: Νίκος Γκέλιας, Σοφία Κόκκαλη, Χάρης Φραγκούλης, ΜάξιμοςΜουμούρης. Στην πολυπολιτισμική σύγχρονη Αθήνα ο Πέτρος, ένας 45άρης αρχαιολόγος, έρχεται σε επαφή με τρεις νεαρούς μουσικούς που κυνηγούν τ’ όνειρό τους – έναν κυνικό διευθυντή τράπεζας, έναν αστυνομικό με δικές του ιστορικο-πολιτικές θεωρίες και έναν νεαρό Άραβα, με τον οποίο συνάπτει ερωτική σχέση.



Μαγικός Καθρέφτης


Η πρώτη τρισδιάστατη ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα. Πρόκειται για μια κωμωδία, όπου ο 35χρονος Κλεάνθης, για να τα βγάλει πέρα, δουλεύει το πρωί ως έφορος αρχαιοτήτων και το απόγευμα σε συνεργείο αυτοκινήτων. Μέχρι που μια μέρα ανακαλύπτει έναν μαγικό καθρέφτη, ο οποίος μπορεί να ικανοποιήσει κάθε τρελό του όνειρο. Πρωταγωνιστούν οι: Μάκης Παπαδημητρίου, Ζέτα Δούκα, Ελένη Κοκκίδου και Κώστας Κόκλας.




Ο Θεός δεν Μοιράζει Καραμέλες


Ελληνικό ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Καλαμπάκα, όπου παρουσιάζονται
δύο 24ωρα από την καθημερινότητα ενός χριστιανικού ορφανοτροφείου στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας. Πενήντα περίπου παιδιά κάθε ηλικίας, από βρέφη ως έφηβοι, δέχονται τη μητρική φροντίδα βρεφοκόμων, νοσοκόμων και εθελοντριών παράλληλα με την αυστηρή θρησκευτική κατήχηση.



Γαλιλαίος


Διασκευή του βιογραφικού θεατρικού του Μπέρτολτ Μπρεχτ από τον σκηνοθέτη,Τζότζεφ Λόουζι.Πρόκειται για μια δραματική ταινία που μας παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του Ιταλού αστρονόμου Γκαλιλέο Γκαλιλέι από το 1609 και την ανακάλυψη του τηλεσκοπίου ως τις διώξεις του για αιρετική διδασκαλία τη δεκαετία του 1630.



Οι 50 Αποχρώσεις του Μαύρου


Παρωδία του 50 Αποχρώσεις του Γκρι και τις καυτές, γαργαλιστικές και ξεκαρδιστικές εκπλήξεις του μυστηριώδους playroom του κύριου Μπλακ, από τους συντελεστές των Scary Movie και White Chicks. Ο γοητευτικός πολυεκατομμυριούχος Κρίστιαν Μπλακ είναι ο άνθρωπος που θα μυήσει τη ντροπαλή φοιτήτρια Χάνα Στιλ στον έρωτα, όταν η τελευταία τον γνωρίσει για να του πάρει συνέντευξη που θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα της σχολής της.



Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Πανούτσου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x