Γενικά

Η Τζαμάικα γίνεται… παράδοση στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες: Στέλνει και γυναικεία ομάδα

Η πρώτη συμμετοχή της ομάδας ελκήθρου ανδρών της Τζαμάικα σε χειμερινούς Ολυμπιακούς το 1988 έγινε μέχρι και ταινία. 30 χρόνια μετά, ήρθε η σειρά της ομάδας γυναικών να γράψει ιστορία στην Πιοντσάνγκ.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία που γνωρίζει η Τζαμάικα, κατά μέσο όρο, είναι γύρω στους 25 βαθμούς, ενώ στην ψηλότερη βουνοκορφή μπορεί να κατέβει μέχρι τους… 10. Συνεπώς, δύσκολα οι Τζαμαϊκανοί θα δουν το χιόνι να στρώνεται, πόσω μάλλον να… κυλήσουν με έλκηθρο πάνω σε χιονισμένες πλαγιές.

Και όμως, καταφέρνουν για δεύτερη φορά να γράψουν ιστορία στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες.

Τριάντα χρόνια μετά από τη θρυλική παρουσία της ομάδας ανδρών ελκήθρου στους αγώνες του 1988 –που ενέπνευσε και την ταινία «Cool Runnings» (μεταφέρθηκε στα ελληνικά ως «Πάμε χιόνι»)- ήρθε η σειρά των γυναικών να δώσουν το παρών σε χειμερινούς αγώνες.

Η προσπάθεια για την πρόκριση βασίστηκε στην Τζάσμιν Φενλέιτορ, η οποία γεννήθηκε στις ΗΠΑ και έχει πάρει ξανά μέρος σε χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες ως Αμερικανή. Το 2015 αποφάσισε, όμως, να φορέσει τα χρώματα της Τζαμάικα, χώρας καταγωγής του πατέρα της. Και να τραβήξει το τζαμαϊκανό έλκηθρο μέχρι τη Νότια Κορέα.

Μαζί της θα έχει την -πρώτην- σπρίντερ Κάρι Ράσελ, παγκόσμια πρωταθλήτρια των 4Χ100 το 2013, καθώς και την -επίσης σπρίντερ- Άντρα Σέγκρι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x