Βάιος Τσούτσικας

Η ώρα του Παναθηναϊκού. Ξανά!

Μπορεί ακόμα να μην ξέρουμε ποιοι και με πόσους βαθμούς θα μπουν στα πλέι οφ, ξέρουμε όμως ποιος θα ήταν καβάλα στ’ άλογο αν το έξτρα πρωτάθλημα άρχιζε σήμερα!

Υπό φυσιολογικές συνθήκες την επόμενη στιγμή της λήξης των αγώνων της τελευταίας αγωνιστικής θα έπρεπε να είχαμε εμπρός μας όλα τα δεδομένα σχετικά με τα πλέι οφ.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Για να μάθουμε όμως τα αυτονόητα δεδομένα του έξτρα πρωταθλήματος, δηλαδή το ποιοι θα συμμετάσχουν και με πόσους βαθμούς, θα περάσει καιρός πολύς.

Εκκρεμούν τιμωρίες και εφέσεις που θολώνουν το τοπίο, ενώ η βραδύτητα με την οποία σημειώνονται οι εξελίξεις – και λόγω της παρατεταμένης αποχής των δικηγόρων – διαβεβαιώνει ότι η κωμωδία θα διαρκέσει αρκετά ακόμα.

Μέχρι να αποφασίσουν οι δικαστές, η μόνη κουβέντα που μπορούμε να κάνουμε περιστρέφεται γύρω από την κατάσταση με την οποία θα μπουν στα πλέι οφ οι συμμετέχοντες. Και σήμερα το βελάκι είναι «πράσινο» μόνο για τον Παναθηναϊκό.

Μετά από συνεχείς πειραματισμούς ο Στραματσόνι δείχνει να έχει κατασταλάξει στον βασικό του κορμό αλλά και τον σχηματισμό με τον οποίο θα στήνει τις 11άδες του. Τόσο η προσθήκη του Μολέντο στις θέσεις των στόπερ όσο και η αντικατάσταση – ουσιαστικά – του Εσιέν από τον Ζέκα έχει βελτιώσει σημαντικά την αμυντική λειτουργία της ομάδας, τομέας στον οποίο φέτος ο Παναθηναϊκός ταλαιπωρήθηκε αρκετά. Στην επίθεση, όσο και να ξεγελά η χαμηλή δυναμικότητα του Πανθρακικού, η τριπλέτα Βιγιαφάνιες, Λέτο, Μπεργκ που διέλυσε την ομάδα της Κομοτηνής μοιάζει να λειτουργεί εξαιρετικά. Ο Σουηδός, δε, μοιάζει άλλος άνθρωπος από την ώρα που ο κόουτς του έβαλε δίπλα τον Αργεντινό. Χαρακτηριστικό ότι έχει σκοράρει και στα τρία τελευταία ματς που έπαιξε.

Είναι και η συνήθεια… Κακά τα ψέματα ο Παναθηναϊκός ξέρει να φορμάρεται στο φινάλε του πρωταθλήματος. Όποιος και να είναι ο προπονητής του μπαίνει στο έξτρα πρωτάθλημα γκαζωμένος και σχεδόν πάντα υπερισχύει του ανταγωνισμού. Το έκανε και πέρυσι, δείχνει ότι μπορεί να το κάνει και φέτος.

Η ΑΕΚ δείχνει να υποφέρει από έλλειψη φρεσκάδας και ηρεμίας. Δεδομένα έχει ένα σχετικά μικρό ρόστερ το οποίο, μάλιστα, έχει και χτυπητές αδυναμίες. Αλήθεια είναι επίσης ότι η «Ένωση» βολεύτηκε από τον συντηρητικό τρόπο παιχνιδιού του Πογέτ κι έκρυψε αρκετά από τα προβλήματά της κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου. Από την εντός έδρας ήττα κόντρα στον Λεβαδειακό και μετά η ΑΕΚ έκανε πορεία πρωταθλητισμού. Πορεία που λεκιάστηκε από τις πρόσφατες εκτός έδρας αποτυχίες και τερματίστηκε από την τριάρα στη Λιβαδειά. Το μπάχαλο που αυτή προκάλεσε είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ένα μικρό ρόστερ με την κατάλληλη διαχείριση μπορεί και να αποδειχθεί όπλο στα χέρια ενός προπονητή που έχει να ετοιμάσει έξι παιχνίδια σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η γκρίνια και οι εντάσεις μεταξύ παικτών και οπαδών, όμως, μόνο διάλυση μπορούν να φέρουν.

Ο ΠΑΟΚ τις έχει περάσει τις κρίσεις του, δεν τον απασχολούν τώρα τέτοιου είδους θέματα, αλλά υποφέρει κι αυτός από χτυπητές αδυναμίες στο ρόστερ του. Προβλήματα που επιτείνονται και από τα συνεχή προβλήματα τραυματισμού που προκύπτουν. Αδύνατο να βρει ρυθμό και χημεία μια ομάδα που έχει να αντιμετωπίσει τόσο πολλές απουσίες σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ερωτηματικό παραμένει η διάθεση των παικτών του ΠΑΟΚ στο έξτρα πρωτάθλημα. Σήμερα που μιλάμε μοιάζουν ξενερωμένοι. Και σίγουρα δεν σε πείθουν ότι μπαίνουν με γυαλισμένο μάτι στη διαδικασία αυτή.

Για όποιον από τους Πανιώνιο και ΠΑΣ πάρει το εισιτήριο για τα πλέι οφ μεγαλύτερο όπλο θα είναι ο ενθουσιασμός και μεγαλύτερος αντίπαλος το πολύ βαρύ πρόγραμμα αγώνων σε συνδυασμό με το μικρό ρόστερ τους. Οι νίκες και οι ισοπαλίες που θα κάνει όποιος από τους δύο παίξει, πάντως, θα παίξουν και ρυθμιστικό ρόλο στην έκβαση της κούρσας. Ακόμα και αν δεν του επιτρέψουν να πάρει την πρώτη θέση του έξτρα πρωταθλήματος. Ζητούμενο είναι και η ψυχολογική προετοιμασία των παικτών οι οποίοι απειλούνται με… χαλάρωση από τη στιγμή της επίτευξης του βασικού στόχου που ήταν η πρόκριση στα πλέι οφ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x