Επικαιρότητα

Ινδία: Αεροπλάνο «σύρθηκε» 200 μέτρα εκτός διαδρόμου - 15 τραυματίες

Οι αρμόδιες αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια - Ανθρώπινο λάθος ή μηχανική βλάβη;

Τα αίτια ενός πρωτοφανούς περιστατικού αναζητούν οι αρχές στην Ινδία, όταν αεροπλάνο της Jet Airways «ξέφυγε» από το διάδρομο κατά τη διαδικασία της απογείωσης και κυριολεκτικά «σύρθηκε» για 200 μέτρα, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον 15 επιβατών.

Το Ναυτικό της Ινδίας, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται το αεροδρόμιο της Γκόα, δεν έχει εκδόσει το πόρισμα για τα αίτια που οδήγησαν στην παραλίγο τραγωδία. Το αεροπλάνο μετέφερε 161 επιβάτες, κάτι που σημαίνει ότι οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι πολύ μεγαλύτερες και σοβαρότερες. Από τους 15 τραυματίες, οι οποίοι μετραφέρθηκαν στο νοσοκομείο, κανένας δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

Το αερολάνο κατάφερε να σταματήσει σε δρόμο κοντά στον αεροδιάδρομο και εκκενώθηκε σύμφωνα με τη διαδικασία του προβλέπεται βάσει των διεθνών κανόνων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσουν για ποιο λόγο συνέβη κάτι τέτοιο και ειδικότερα αν πρόκεται για μηχανική βλάβη ή για ανθρώπινο λάθος. Οι επιβάτες, πάντως, βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ, ενώ αρκετοί επιφυλάχθηκαν να καταφύγουν σε ένδικα μέσα, προκειμένου να αξιώσουν αποζημίωση.



Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x