Βάιος Τσούτσικας

Ήρθες πάλι πίσω…

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο www.sport-fm.gr για την επιστροφή του Μπεργκ και τον γρίφο που πρέπει να λύσει ο Αναστασίου ενόψει Ατρομήτου, ΠΑΟΚ

Είναι κοινά παραδεκτό ότι το Κύπελλο με τη μορφή που απέκτησε από φέτος έχασε αρκετό από το ενδιαφέρον του. Παρά το γεγονός ότι πολλοί σημαντικοί συμμετέχοντες – με πρώτο και καλύτερο τον ΠΑΟΚ – απειλούνται σοβαρά με πρόωρο αποκλεισμό η έμπνευση για τη δημιουργία φάσης ομίλων μείωσε το ρίσκο για τα λεγόμενα βαριά χαρτιά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για να το συνδέσουμε με όσα συγκεκριμένα μας απασχολούν: άλλη ομορφιά θα είχε το ματς της Λεωφόρου αν από το αποτέλεσμά του και μόνο κρινόταν μια θέση στους 16.

Κι όμως το… νερόβραστο αυτό παιχνίδι για τους «πράσινους» μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για την πορεία της ομάδας από εδώ και στο εξής μέσα στη χρονιά. Όχι γιατί με τη νίκη εξασφαλίστηκε η πρόκριση στους «16» του θεσμού και όχι μόνο επειδή γύρισε – με εντυπωσιακό είναι η αλήθεια τρόπο – ο Μπεργκ στην ενεργό δράση. Πολύτιμες ίσως αποδειχθούν οι σημειώσεις του Γιάννη Αναστασίου για το διάστημα στο οποίο οι «πράσινοι» επέτρεψαν στον Παναιτωλικό να ελπίσει ξανά την ώρα που έπρεπε να είναι ξαπλωμένος στο καναβάτσο.

Πάλι χάθηκαν μαρκαρίσματα σε στημένες φάσεις, πάλι πρόεκυψαν λάθη από ασυνεννοησίες, πάλι κινδύνευσε ο Παναθηναϊκός να φάει φτηνά γκολ. Κι όλα αυτά με το που σκόραραν οι «πράσινοι» για δεύτερη φορά στο ματς… Η λύση τούτου του προβλήματος από τον Αναστασίου – αν βρεθεί – θα είναι πολύτιμος σύμμαχος για την ουσιαστική βελτίωση της ομάδας. Η πρώτη προσπάθεια, πάντως, σε τούτη την κατεύθυνση στέφθηκε με επιτυχία. Ο Τριανταφυλλόπουλος βελτίωσε πολύ με την παρουσία του την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας και ας έμεινε η παρουσία του στη σκιά. Γιατί;

Ο Μπεργκ είχε ήδη επιστρέψει και μαζί το χαμόγελο των φίλων της ομάδας. Αν βάλεις κάτω πόσα πράγματα έφτιαξε ο Σουηδός σε 15 λεπτά παρουσίας στο γήπεδο, συνυπολογίζοντας και το διάστημα της δίμηνης και κάτι απουσίας του, δεν μπορείς παρά να τρίψεις τα μάτια σου. Σκόραρε στην τρίτη του ουσιαστική επαφή με την μπάλα αλλά – το σημαντικότερο – με το που μπήκε στο ματς έκανε τους γύρω συμπαίκτες του πολύ πιο απειλητικούς.

Αυτό είναι το μεγάλο του προσόν και η τεράστια προσφορά του στην 11άδα του Αναστασίου. Αν οι «πράσινοι» δεν ήταν ως και χαλαροί στα τελειώματα του ματς θα μπορούσαν εύκολα να είχαν πετύχει κι άλλα γκολ. Και για είμαστε δίκαιοι: ναι, έπαιξε ρόλο στην κατηφόρα των τελευταίων λεπτών η αποβολή του Κούσα αλλά… Ο Παναθηναϊκός – χωρίς τον Μπεργκ – έχει παίξει φέτος με πολύ χειρότερες του Παναιτωλικού άμυνες και δεν είχε καταφέρει ούτε να ενοχλήσει. Μπορείς να το πεις κι έτσι: τώρα στα πολύ δύσκολα (Ατρόμητος, ΠΑΟΚ) ο Αναστασίου έχει ένα μεγάλο γρίφο να λύσει (της αμυντικής λειτουργίας) κι ένα μεγάλο όπλο (Μπεργκ) για να επιστρέψει στον αφρό.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x