Χάντμπολ

Ιστορική πρόκριση της ΑΕΚ!

Νίκησε 32-23 την Τουρκική Γκέζτεπε και πέρασε στους «8» του Τσάλεντζ Καπ

Μεγάλη ημέρα για την ΑΕΚ και για το ελληνικό χάντμπολ.

Η Ένωση μετά από ένα καταπληκτικό παιχνίδι, μακράν το καλύτερο της στη σεζόν νίκησε 32-23 την Γκέζτεπε -που έχει τετραπλάσιο μπάτζετ με στόχο την κατάκτηση του ευρωπαϊκού- και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά την σεζόν 2010-2011.

Η ΑΕΚ ανέτρεψε το σκορ (29-25) του πρώτου αγώνα με το οποίο είχε ηττηθεί στη Σμύρνη και με την βοήθεια του κόσμου της στο ΟΑΚΑ, έφτασε σε αυτή την μεγάλη επιτυχία.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Κύπριος Ιούλιος Αργυρού με 8 γκολ, ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Σέρβος τερματοφύλακας Ραντούλοβιτς με 15 επεμβάσεις

«Σήμερα κάναμε μια σπουδαία εμφάνιση απέναντι σε ένα μεγάλο κλαμπ. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, είχαμε πειθαρχία, κάναμε κάποια λάθη, αλλά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ελέγξαμε το παιχνίδι. Είχαμε και γκολ στην κόντρα, αλλά και σε οργανωμένη επίθεση. Φυσικά είχαμε σήμερα και τη στήριξη του κόσμου μας, ο οποίος μας έδωσε πολύ μεγάλη ώθηση. Πήραμε δίκαια αυτή την πρόκριση. Ξεκινήσαμε από το καλοκαίρι να φτιάχνουμε μια νέα ομάδα και χρειάζεται επιμονή και υπομονή»
, σχολίασε ο προπονητής της ΑΕΚ Νίκος Γραμματικός.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ Παναγιώτης Νικολαΐδης επεσήμανε: «Θέλω να σταθώ στην παρουσία του κόσμου, έδειξε ότι είναι δίπλα μας και μας στηρίζει. Ήμασταν προσηλωμένοι στον στόχο μας, θέλαμε να περάσουμε, το δείξαμε στην Τουρκία και τα καταφέραμε. Χρειαζόμασταν αυτή την πρόκριση, είναι πολύ σημαντική και για την ΑΕΚ και για όλο το ελληνικό χάντμπολ. Προσπαθήσαμε να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη, δείξαμε πάθος, δείξαμε δύναμη κι ελπίζω αυτή η εικόνα να συνεχιστεί και στο υπόλοιπο της σεζόν»

ΑΕΚ – ΓΚΕΖΤΕΠΕ 32-23
Τα πεντάλεπτα: 5-3, 7-6, 7-8, 10-8, 12-9, 14-11 (ημχ.), 17-12, 21-14, 22-1`5, 24-18, 28-20, 32-23
ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαΐδης, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος 2, Γεωργιάδης, Χόγκας 7, Ζαμπούνης 3, Π. Νικολαΐδης 1, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 3, Δομπρής, Βαμβακάς, Αργυρού 8, Βραζάλιτσα 5, Μυλωνάς 3
ΓΚΕΖΤΕΠΕ (Αντνάν Οζτούρκ): Χατσίογλου 1, Εντς 1, Οζμουσούλ, Κριβτσίκοφ 1, Γάτκιν, Όρνεκ, Κέβιτς 7, Ναλμπάντογλου 3, Ντίρεκ, Βουκίσεβιτς 1, Τσάτκιν 1, Τσέλεμπι 3, Σουίρεφ 5, Γιλντίζ.
Διαιτητές: Σέκουλιτς – Γιόβαντιτς (Σερβία)
Παρατηρητής: Κογιοκάρου (Ρουμανία)
Δίλεπτα: 4-3, Πέναλτι: 2/2-3/3

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x