Βαγγέλης Νεραντζιάς

Και αν την Παρασκευή ξαναγίνει Πασχάλαρος;

Ο Παναθηναϊκός που θέλει τον χρόνο του και τις αλλαγές του και ο προπονητής του που δεν έχει να αποδείξει κάτι. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Το μπάσκετ είναι ένα σύνθετο άθλημα που μονίμως εξελίσσεται, όσοι χάνουν επεισόδια μένουν πίσω. Είναι δεδομένα ένα άθλημα, που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα και τα παραδείγματα των επιτυχιών που το αποδεικνύουν είναι αρκετά. Όμως ένα πράγμα δεν έχει καταφέρει το μπάσκετ, να μεταλλάξει την φιλοσοφία του μέσου Έλληνα φιλάθλου, που δεν έχει υπομονή και βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα…

Το θέμα μας, ο μπασκετικός Παναθηναϊκός. Για να ξεκινήσουμε από τα βασικά στον αθλητισμό υπάρχει ΚΑΙ η ήττα. Για να το θέσουμε διαφορετικά η διαχείριση της ήττας, αν γίνει σωστά, μπορεί να αποδειχθεί εξίσου χρήσιμη. Όσοι απορούν με αυτό που διαβάζουν, ας θυμηθούν τον τρόπο που διαχειρίζονταν τις ήττες ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο τριφύλλι και ας θυμηθούν τι ακολουθούσε. Ο αστικός μύθος λέει ότι ο Σέρβος αρκετές φορές προκάλεσε αρνητικά αποτελέσματα, έχοντας στο μυαλό του την επόμενη σειρά αγώνων.

Ο Παναθηναϊκός ήταν κατώτερος των περιστάσεων στο χθεσινό ματς και έκανε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις των τελευταίων ετών. Η ΑΕΚ την ίδια ώρα έκανε κατάθεση ψυχής στο παρκέ. Οι παίκτες της Ένωσης το ήθελαν πολύ, ήταν συγκεντρωμένοι 100% και δίκαια νίκησαν, έναν σνομπ Παναθηναϊκό που πήγε να βγάλει την υποχρέωση, αυτό έδειξε η εικόνα του. Βάλτε την διαφορά στον τομέα της ξεκούρασης(ο Παναθηναϊκός γύρισε Παρασκευή μεσημέρι από την Βιτόρια, έκανε ένα χαλάρωμα το Σάββατο και τέλος και η ΑΕΚ δεν είχε ταξίδι και ουσιαστικά από τη Τετάρτη είχε στοχεύσει στον ημιτελικό), βάλτε και τον παράγοντα έδρα και κάπως έτσι έγινε η υπέρβαση με τους κιτρινόμαυρους να πηγαίνουν στον τελικό μετά από 17 χρόνια.

Πέρα από όλα αυτά είναι δεδομένο ότι η ομάδα του Πασκουάλ είναι σε κακό φεγγάρι αγωνιστικά και κακόκεφη.. Επιπλέον μπορεί να κάνεις υπομονή γιατί κάποια στιγμή ο Λοτσέσκι θα ξεμπουκώσει, όμως είναι πλέον κοινά αποδεκτό ότι δεν γίνεται να συνεχίσει έτσι ο Παναθηναϊκός στη θέση του σέντερ. Ούτε ο Γκιστ είναι ο άνθρωπος-λάστιχο, αλλά και κανείς εκ των Βουγιούκα-Όγκαστ δε γίνεται να παίζει βασικός σε μια ομάδα που θέλει F-4. Στο ρόστερ γενικά είναι χρήσιμοι και οι δύο παίκτες.

Οι πράσινοι έχουν στο ρόστερ τους έναν ξενερωμένο Γκάμπριελ, ο οποίος βρίσκεται ουσιαστικά εκτός ομάδας. Στο ελληνικό πρωτάθλημα και τυπικά, στην Ευρωλίγκα με ανούσιες συμμετοχές 3-4 λεπτών. Η λογική λέει ότι θα πρέπει να θυσιαστεί ο Κένι, ώστε να έρθει στη θέση του ένας αθλητικός ψηλός σέντερ που θα οχυρώσει τους πρωταθλητές Ελλάδας κάτω από το καλάθι. Ταυτόχρονα, θα ανοίξει ο δρόμος να βλέπει συχνότερα 12αδα ο Μήτογλου.

Για τον Πασκουάλ οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι είναι και ο ίδιος ντεφορμέ, αλλά μέχρι εκεί… Το να συζητάς στη πρώτη στραβή την απομάκρυνση του ανθρώπου που ήρθε πέρσι, ανέλαβε μια ομάδα προβληματική και έκλεισε τη σεζόν με απόλυτη επιτυχία δείχνει ότι δεν εκτιμάς τη προσφορά του. Ο Τσάβι πήρε ένα παλικαρίσιο νταμπλ και αν δεν γινόταν ότι έγινε στο Μπασκόνια-Ζαλγκίρις και απέφευγε την Φενέρ θα την οδηγούσε και στο F-4. Το τι θα συνέβαινε στην Πόλη δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Μπορεί στη παρούσα φάση ο Πασκουάλ να έχει φάει κόλλημα με το κλειστό ροτέισον και να αδικεί κάποιους παίκτες, με πιο τρανό παράδειγμα τον Αντετοκούνμπο, αλλά να είστε βέβαιοι ότι ξέρει περισσότερα από εμάς και θα το βρει στη πορεία. Ο ίδιος κέρδισε την εμπιστοσύνη ολόκληρου του Παναθηναϊκού οργανισμού με τη περσινή πορεία και έδειξε ότι μαθαίνει από τα λάθη του. Πιο τρανό παράδειγμα τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, όπου στα πρώτα ματς διάβασε και στη συνέχεια βρήκε για τα καλά το κουμπί του αντιπάλου.

Συμπερασματικά ο Παναθηναϊκός χρειάζεται την ηρεμία του και όλα θα λυθούν στη πορεία,. Επίσης να είστε προετοιμασμένοι αν την Παρασκευή οι πράσινοι ξανά-αλώσουν το ΣΕΦ ο Πασκουάλ από «μυρωδιάς» θα ξαναγίνει Πασχάλαρος!


Υ.Γ. Στο μπάσκετ ένας μήνας είναι αιωνιότητα. Για να το καταλάβουν και οι πιο δύσπιστοι ήταν 8 Οκτωβρίου όταν ο Παναθηναϊκός νικούσε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Από τότε άλλαξαν πολλά και θα αλλάζουν κάθε μήνα…

Υ.Γ. 1 Είναι αλήθεια ότι η εικόνα του Ντένμον δεν πείθει, αλλά σε αυτή τη θέση οι πράσινοι μπορούν να δώσουν πίστωση χρόνου στον Αμερικάνο ή και να ψάξουν με την ησυχία τους έναν καλύτερο παίκτη μέσα στη σεζόν. Για το θέμα του σέντερ όμως το ζήτημα πρέπει να λυθεί…χθες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x