Βάιος Τσούτσικας

Η Πόλη φωνάζει τον Παναθηναϊκό!

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΤΣΣΚΑ και... προβλέπει πως στην Πόλη θα είναι ωραία!

Μεσάνυχτα Παρασκευής 31ης Μάρτη. Μια ημερομηνία που μπορεί να αποδειχθεί από τις πλέον ιστορικές της σύγχρονης ιστορίας του μπασκετικού Παναθηναικού. Όχι μόνο επειδή τα αποτελέσματα σε Μαδρίτη και ΟΑΚΑ βάζουν τους πράσινους σε ρόλο απόλυτου φαβορί για το πλεονέκτημα έδρας. Όχι μόνο επειδή άνοιξε διάπλατα ο δρόμος της επιστροφής της ομάδας προς το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Όχι μόνο επειδή έπαιξε απέναντι στην κορυφαία ομάδα της Ευρώπης και την πέταξε στο καναβάτσο ξαπλωμένη φαρδιά πλατιά αν και καιγίταν για να πάρει το ματς. Αλλά για όλα αυτά μαζί...

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Λέγαμε πριν το τζάμπολ ότι το ματς στη Μαδρίτη είχε μεγαλύτερη αξία ακόμα και από το κλασικό ντέρμπι με τους Ρώσους. Όσο το ματς εξελισσόταν όμως οι σκέψεις στο μυαλό άλλαξαν. Τελικά η Ρεάλ δεν χαρίστηκε στη Φενέρ και βοήθησε τον Παναθηναικό να ανέβει 4ος, αυτό που είχε καταφέρει ωστόσο η ομάδα του Πασκουάλ ήταν σπουδαιότερη παρακαταθήκη για την ομάδα του Ισπανού.

Όχι μόνο δεν λύγισε από το εξαιρετικό παιχνίδι των κορυφαίων γκαρντ του Ιτούδη αλλά κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο να παίξει το γρήγορο μπάσκετ που αρέσει στην ΤΣΣΚΑ καλύτερα από τους παίκτες του Ιτούδη και να φύγει με διαφορά 5 πόντων για τα αποδυτήρια. Ακόμα μεγαλύτερη νίκη για τον Πασκουάλ ήταν το γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο πήγε το ματς σε στυλ... Παναθηναικό.

Η Ρωσική ομάδα περιορίστηκε πολύ επιθετικά, η άμυνα των γηπεδούχων έμοιαζε με απροσπέλαστο βράχο. Αν είναι μία φορά σημαντικό να νικάς τόσο σπουδαίες ομάδες είναι πραγματικά σπουδαίο να τις παρασέρνεις στο δικό σου στυλ.

Με λίγα λόγια ο Παναθηναικός με την εμφάνισή του ήταν σαν να αγνοούσε επιδεικτικά τι γινόταν στη Μαδρίτη. Φώναζε με την εικόνα του ότι μπορούσε να διεκδικήσει την πρόκρισή του στο Φάιναλ Φορ και με μειονέκτημα έδρας. Η εικόνα της ομάδας, η εικόνα του αντιπάλου που πάλευε μάταια να επιπλεύσει και η εικόνα του γηπέδου που ήταν ώπα από το 1ο ως το 45ο λεπτό θύμιζε Παναθηναικό παλιό, εκείνον που έραβε στη φανέλα του το ένα αστέρι μετά το άλλο.

Φρένο... Όσο σπουδαία επιτυχία και να είναι η νίκη και η διαφαινόμενη κατάληψη της 4ης θέσης είναι πολύ νωρίς να μιλά ο Παναθηναικός για κούπες και αστέρια. Δεν είναι καθόλου πρόωρο όμως να μιλά για πρόκριση στην Πόλη. Κόντρα στην ΤΣΣΚΑ πέτυχε τη 14η εντός έδρας νίκη σε 15 ματς στο ΟΑΚΑ.

Με άλλα λόγια έχει την καλύτερη άμυνα της Ευρωλίγκας και μαζί την κορυφαία έδρα. Δύο βασικά συστατικά που οδηγούσαν τον Παναθηναικό στα φάιναλ φορ του παρελθόντος. Ούτε αυτό είναι τυχαίο...

Τελευταία πρόκριση στην τελική τετράδα οι πράσινοι την είχαν πάρει όταν είχαν δικό τους το πλεονέκτημα έδρας κόντρα στη Μακάμπι, την ομάδα κόντρα στην οποία κλείνει τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x