Mini Football

«Καλή βάση για να γίνουμε αντάξιοι των προσδοκιών μας»

To miniEURO 2014 αποτελεί πλέον παρελθόν και η Ελληνική ομάδα minifootball πέτυχε την ίδια επίδοση με την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση στο Ρέθυμνο.

Μπορεί το ξεκίνημα και η πρόκριση στην επόμενη φάση να έκλεισε από νωρίς, εξαιτίας των πειστικών μας εμφανίσεων, αλλά ένα άσχημο β' μέρος στον αγώνα με την ισχυρή Γερμανία έφερε τελικά τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο προπονητής της ομάδας, Απόστολος Γκαϊφύλλιας, πραγματοποίησε έναν απολογισμό της συμμετοχής της ομάδας στο Μαυροβούνιο και εξέφρασε τα πολύπλευρα συμπεράσματα του:

H αλήθεια είναι ότι μας άφησε μία πικρή γεύση, γιατί δε καταφέραμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Αποκλειστήκαμε στη φάση των “16”, αυτή τη φορά από την ίδια ομάδα και με πιο καθαρό σκορ. Αυτό που κρατάμε είναι ότι αποκτήσαμε για άλλη μία φορά μία δυνατή εμπειρία, ενώ αποσπάσαμε και καλά λόγια από τους αντιπάλους μας, με την έννοια ότι ήμασταν καλή ομάδα και θα μπορούσαμε να είχαμε προχωρήσει.

Το ευρύτερο καλό επίσης είναι η αναγνώριση του αθλήματος: Η διοργάνωση του Μαυροβουνίου ήταν πάρα πολύ καλή, από οργανωτικής πλευράς. Μπορεί να μην είχε τον παλμό του Ρεθύμνου, αλλά αποτελεί μία καλή βάση και για την επόμενη διοργάνωση στο Τορίνο, για να μπορέσουμε κι εμείς να είμαστε αντάξιοι στις δικές μας προσδοκίες.


Για τις καλές εμφανίσεις με την Σλοβενία και την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρουμανία, αλλά και το κρίσιμο 2ο ημίχρονο με την αδράνεια, η οποία μας κόστισε την πρόκριση απέναντι στη Γερμανία, τόνισε τα ακόλουθα:

Αμέσως μετά τον αποκλεισμό μας, διαπιστώσαμε το πρόβλημα που είχαμε στο επιθετικό κομμάτι. Δημιουργούσαμε ευκαιρίες, αλλά δε μπορούσαμε να τις μετατρέψουμε σε γκολ. Το άλλο θέμα είχε νακάνει με την ψυχολογία μας. Ειδικά στο ματς με τους Ρουμάνους, οι παίκτες μας είχαν απαλλαγεί από το άγχος και το κυνήγι του αποτελέσματος για την πρόκριση, αφού όλα είχαν κριθεί καλά για μας και βγήκε έτσι ο καλός μας εαυτός.

Στον αγώνα με την Γερμανία, η ατμόσφαιρα ήταν διαφορετική. Τα παιδιά ήθελαν ναπάρουν “εκδίκηση”, αφού παίζαμε με τον αντίπαλο που μας απέκλεισε πέρυσι. Είναι και η τρέχουσα κατάσταση τέτοια, αν και με την αντίπαλη ομάδα δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα, είναι όλοι τους πολύ καλά παιδιά. Ενώ λοιπόν το πρώτο ημίχρονο πήγαινε καλά, στην τελευταία φάση δεχτήκαμε το γκολ και μπήκαμε στην ανάπαυλα με μειονέκτημα στο σκορ. Αν το ημίχρονο ήταν στο 0-0 τότε θα είχαμε οπωσδήποτε καλύτερη ψυχολογία. Στη συνέχεια είχαμε περιορισμένο χρόνο για να αντιδράσουμε και όταν έγινε το 2-0, είχαν πλέον κριθεί τα πάντα.

Γενικά, τα γκολ που δεχτήκαμε ήταν από δικά μας, παιδαριώδη λάθη, αφού καμία ομάδα δεν σκόραρε απέναντι μας, σε οργανωμένη άμυνα
.

Πώς όμως είδαν το miniEURO οι παίκτες, οι οποίοι συμμετείχαν για πρώτη φορά στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα; Τα παιδιά είδαν τόσο στο Ρέθυμνο, όσο και στο Μαυροβούνιο ότι να διαπιστώσουν το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης. Από την άλλη, κατάλαβαν ότι χρειάζεται λίγη προσοχή για να διακριθείς, αφού υπάρχουν ομάδες, οι οποίες είχαν πολύ καλό υλικό. Το επίπεδο πάντως είναι “επιτρεπτό” για διάκριση. Πρέπει όμως να είσαι συγκεντρωμένος, γιατί στο ματς έχει λίγο χρόνο, ουσιαστικά μεικτό χρόνο από δύο 20λεπτα ημίχρονα, οπότε θα πρέπει να προσέχεις ιδιαίτερα το πως θα κυλήσει το ματς.

Για το επόμενο τουρνουά του Τορίνο, ο προπονητής της Ελληνικής ομάδας minifootball αποκάλυψε τους στόχους, ενώ δεν παρέλειψε στο κλείσιμο των δηλώσεων του να ευχαριστήσει τους ανθρώπους και τους χορηγούς της:

Θα πρέπει να δούμε ξανά την επιλογή των παικτών, αφού η καλή επιλογή του ρόστερ παίζει καθοριστικό ρόλο για την πορεία στο τουρνουά. Θα δούμε τη “δεξαμενή” μας, αφού έχουμε σκέψεις για να κάνουμε επιλογές από μία ακόμη ευρύτερη γκάμα παικτών. Οι βλέψεις μας είναι να προχωρήσουμε περισσότερο από τις θέσεις που καταλάβαμε σε Ρέθυμνο και Μαυροβούνιο.

Οφείλω, τέλος, να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, παρότι δεν είναι και επαγγελματικό, για τη συνέπεια και την ασταμάτητη προσπάθεια τους. Έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους, σε όλη αυτή την πορεία και είναι άξια συγχαρητηρίων. Τίποτα δε θα καταφέρναμε χωρίς τον Θάνο Παπαδόπουλο, τον Στρατή Σιπετζή και την Σταυρούλα Γιαννακοπούλου και βέβαια τους χορηγούς μας, οι οποίοι μας δίνουν μία πολύ σημαντική στήριξη για να υπάρχουμε και να εκπροσωπούμε τη χώρα μας στις διεθνείς διοργανώσεις.


Με αφορμή τα τελευταία λόγια του Έλληνα τεχνικού, αξίζει να κάνουμε μία ειδική νύξη στη σπουδαία παροχή βοήθειας από το N’JOY που συνεχίζει να διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην Ελληνική Ομάδα όπως και στο Ελληνικό Πρωτάθλημα N’JOY UNI-League. Παρομοίως και για την Orphee Beinoglou η οποία συνδέει την ελληνικότητά της με την Ελληνική Ομάδα. Είναι σημαντικό να συμμετέχουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό τόσο μεγάλες εταιρίες σαν την OB με σπουδαία διεθνή δραστηριότητα στον χώρο των μεταφορών και των logistics.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x