Μια φωτογραφία που έκανε τον γύρο του διαδικτύου από την Καταλονία έδειχνε αστυνομικούς να εισβάλουν σε έναν κέντρο φιλοξενίας ηλικιωμένων ψάχνοντας να βρουν και να κατάσχουν πιθανές κάλπες για το δημοψήφισμα.

Οι ηλικιωμένοι κάθονταν αμέριμνοι παίζοντας ντόμινο, την ώρα που οι οπλισμένοι αστυνομικοί έκαναν άνω – κάτω τον χώρο. Η ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδα Daily Mail, αποκαλύπτει την ιστορία σχετικά με την φωτογραφία. Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της, οι ηλικιωμένοι προσπαθούσαν– και μάλιστα επιτυχώς- να αποσπάσουν την προσοχή των αστυνομικών, ώστε να δώσουν χρόνο στους νεώτερους να κρύψουν την κάλπη.

inner

Λίγο πριν οι περίπου 100 αστυνομικοί εισβάλουν στο κέντρο φιλοξενίας των ηλικιωμένων στην περιοχή Gracia στην Βαρκελώνη, ένας νεαρός Καταλανός τους εντόπισε και ειδοποίησε τους γνωστούς του στο παράνομο εκλογικό κέντρο. Οι νεώτεροι μετέφεραν την κάλπη και κατάφεραν να την κρύψουν σε έναν ανοιχτό τάφο σε κοντινό νεκροταφείο, ενώ οι ηλικιωμένοι έμειναν πίσω για να παραπλανήσουν τις αρχές.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι κάλπες που είχαν κατασκευαστεί στην Κίνα, έφθασαν στην Γαλλία και από κει Καταλανοί αυτονομιστές τις μετέφεραν σε ολόκληρη την περιοχή. Μερικοί από τους ηλικιωμένους, δηλώσεις των οποίων φιλοξενεί η Daily Mail, παραλληλίζουν τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Καταλονία, με αντίστοιχα της εποχής του δικτάτορα Φράνκο.

inner

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ