Μπάμπης Χριστόγλου

Κάτι γερασμένα παλικάρια

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει στο sport-fm.gr για όλους εκείνους τους... γέρους που ήρθαν στην Ελλάδα και έπαιξαν μπαλάρα!

Ξέραμε για τους προπονητές της εξέδρας, μάθαμε τώρα ότι κυκλοφορούν και ληξίαρχοι. Εκείνοι, δηλαδή, που... ξέρουν τι θα κάνει κάθε παίκτης στο γήπεδο με το που ρίξουν μια ματιά στην ημερομηνία γέννησής του.

Καταλάβατε ότι κάνω τον πρόλογο για να μπω στο θέμα που κάποιοι πάνε να δημιουργήσουν με αφορμή τη μεταγραφή του Ερίκ Αμπιντάλ.

Επειδή παρατήρησα ότι κυκλοφορούν και γκρινιάρηδες που στέκονται στο γεγονός ότι ο Γάλλος δεν είναι και στην πρώτη νιότη του, καλό είναι να θυμηθούμε ορισμένα παραδείγματα του παρελθόντος που... κλείνουν στόματα.

Αφήνουμε, λοιπόν, απ' έξω ότι ο Αμπιντάλ έπαιξε στο φουλ πέρυσι με τη Μονακό που χτυπούσε πρωτάθλημα στη Γαλλία και πάμε στους άλλους... γέρους.

Ο Ριβάλντο ήρθε στον Ολυμπιακό στα 32 του και ως τα 35 του που έφυγε ήταν σημείο αναφοράς για τους ερυθρολεύκους. Για να μην τρελαθούμε: στα 36 του με τη φανέλα της ΑΕΚ έβαλε 15 γκολ! Για να μη θυμηθώ και τον Γκόγκιτς που ήρθε στα 34 του και έγινε επιθετική αιχμή της ομάδας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Γέρο δεν τον λέγατε κι αυτόν;

Και η κουβέντα δεν αφορά μόνο τον Ολυμπιακό φυσικά. Για να καταλάβω, δηλαδή. Πόσοι δεν... ανακουφίστηκαν που έφυγε από τον Παναθηναϊκό ο... γερασμένος Καραγκούνης το καλοκαίρι του 2012. Βέβαια, κανείς δεν ομολόγησε μετά κωλοτούμπας το λάθος που έκανε τότε ότι είδε τον Γιώργη να παίζει στην Πρέμιερ Λιγκ αφού ξέρανε τους Ρώσους στο Γιούρο.

Εκτός κι αν έχουμε φτάσει και σε αυτό το ύψιστο σημείο καθυστέρησης: να νομίζουμε δηλαδή ότι ο Καραγκούνης είναι μεγάλος για την Ελλάδα αλλά μπορεί να παίζει στην Αγγλία! Επίσης, πόσοι, αλήθεια δεν προβληματίζονταν το καλοκαίρι του 2008 για τον... τελειωμένο Ζιλμπέρτο που έφερνε ο Παναθηναϊκός; Καλή ώρα όπως κάνουν κάποιοι με τον Αμπιντάλ. Ο Ζιλμπέρτο αποδείχθηκε τόσο τελειωμένος που όχι μόνο πήρε νταμπλ με τον Παναθηναϊκό το 2010 αλλά κλήθηκε και στην Εθνική Βραζιλίας.

Γι' αυτό κύριοι... ληξίαρχοι. Πριν ανοίξετε το στόμα σας για να αρχίσετε την γκρίνια, σκεφτείτε ότι μπορεί να εκτεθείτε!


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x