Επικαιρότητα

Κένυα: Τουλάχιστον δύο νεκροί από τις αρχές μετά τις καταγγελίες για νοθεία

Τουλάχιστον δύο διαδηλωτές σκότωσε την Τετάρτη η κενυατική αστυνομία στο Ναϊρόμπι μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν αφότου η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση για νοθεία στις εκλογές.

Tουλάχιστον δύο διαδηλωτές σκότωσε την Τετάρτη η κενυατική αστυνομία στο Ναϊρόμπι μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν αφότου η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση για νοθεία στις εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν την Τρίτη.

«Ανήκαν σε μια ομάδα που διαδήλωνε στον τομέα αυτό και αστυνομικοί στάλθηκαν επιτόπου για να αποκατασταθεί η τάξη. Μας αναφέρθηκε ότι πολλοί από αυτούς ήταν κλέφτες που επωφελούνταν από την κατάσταση (...) Δύο από αυτούς σκοτώθηκαν», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της αστυνομίας, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε το πτώμα του ενός από τα δύο θύματα, με τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι.

Η αστυνομία εξάλλου έκανε χρήση πραγματικών πυρών στην πόλη Κισούμου της δυτικής Κένυας για να διαλύσει υποστηρικτές του ηγέτη της αντιπολίτευσης Ράιλα Οντίνγκα, ο οποίος κατήγγειλε νοθεία στις χθεσινές εκλογές, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.


Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x