Κώστας Κετσετζόγλου

Karma's a bitch, εδώ θα είμαστε…

O Κώστας Κετσετζόγλου γράφει στο sport-fm.gr για την τιμωρία της ΑΕΚ.

Ομολογώ ότι δεν περίμενα πως η ποινή της ΑΕΚ θα μείνει η ίδια και στην δευτεροβάθμια πειθαρχική επιτροπή. Είναι τόσο τρελή, τόσο αντιποδοσφαιρική, τόσο εκτός τόπου και χρόνου η απόφαση που πίστευα ότι η εφέσεων θα την άλλαζε.

Εξισώθηκαν επεισόδια έξω από το γήπεδο που όχι απλά δεν επηρέασαν τον αγώνα αλλά δεν τα κατάλαβαν διαιτητές, παίκτες και η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων με εισβολή όπλου και μπράβων και επίθεση σε διαιτητή και αντιπάλους. Μόνο το -2 για του χρόνου δεν υπάρχει αφού δεν είχαμε διακοπή αγώνα.

Όμως η ποινή της ΑΕΚ είναι βαρύτερη για αυτά τα επεισόδια εκτός γηπέδου από ότι για την εκτόξευση αντικείμενου που έβγαλε νοκ άουτ τον αντίπαλο προπονητή αφού εκεί ούτε βαθμοί αφαιρέθηκαν, ούτε η έδρα τιμωρήθηκε. Η ποινή είναι ίδια σαν τα επεισόδια να έγιναν εντός αγωνιστικού χώρου με τραυματίες αστυνομικούς.

Και βέβαια στην ΑΕΚ όταν γίνονται πράγματα 100 μέτρα μακριά από τις πόρτες εισόδου στις εξέδρες αφαιρούνται βαθμοί ενώ στην Τούμπα για παράδειγμα όταν σε αυτή την απόσταση καίγονται αστυνομικοί, κλούβες και καντίνες δεν συντάσσεται καν κατηγορητήριο. Αυτή την καραμπινάτη ανισότητα δημιούργησε η απόφαση - εκτέλεσης της ΑΕΚ.

Θεωρώ την απόφαση μια άδικη και επικίνδυνη απόφαση γιατί ήδη σε παρόμοιες περιπτώσεις έχουν υπάρξει διαφορετικές ποινές. Και τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά και η ανισότητα είναι η καταστροφή του ποδοσφαίρου. Παρόλα αυτά πιστεύω πως ήταν αποφάσεις των αθλητικών δικαστών και όχι άλλων που τις επέβαλαν. Μόνοι τους έκαναν το λάθος. Τους… βοήθησαν σίγουρα σε αυτό κάποιοι άλλοι που δεν είχαν αγνές προθέσεις και δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους αλλά έχουν γνώση οι φύλακες. Το έχουν ήδη αποδείξει όπως λέει και η ανακοίνωση.

Πολλοί από τον ΠΑΟΚ θεωρούν ότι είναι ένα είδος δικαιοσύνης αφού -3 ο ΠΑΟΚ -3 και η ΑΕΚ γιατί στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ περίμεναν όχι μόνο να μην τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ για εισβολή όπλου και μπράβων αλλά απαιτούσαν μετά την μπούκα, τις επιθέσεις σε διαιτητή και αντίπαλους και την διακοπή να μετρήσει και το οφσάιντ - γκολ που είχε ακυρωθεί.

Το να τιμωρηθεί η ΑΕΚ λοιπόν με αφαίρεση βαθμών για ηπιότερα επεισόδια από αυτά που δεν έγιναν καν μέρος του κατηγορητηρίου για το ΠΑΟΚ - Άρης το θεωρούν δικαιοσύνη και κάρμα που είναι η νέα λέξη που έμαθαν και την λένε δεξιά κι αριστερά. Ξεχνάνε όμως κάτι επειδή μάλλον δεν καταλαβαίνουν την έννοια της λέξης: Karma's a bitch. Εδώ θα είμαστε. Τα λάθη πληρώνονται κι αυτοί που χαίρονται επειδή νομίζουν ότι έβγαλαν την ΑΕΚ νοκ άουτ δεν πρέπει να ξεχνάνε πως αυτά που έκαναν τα πληρώθηκαν με το ίδιο νόμισμα. Γιατί η ζωή κάνει κύκλους. Ας κατέβουν από το συννεφάκι της αλαζονείας. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται. Ακόμη είμαστε στην έκτη αγωνιστική. Αύριο έβδομη.

Από εκεί και πέρα και ανεξάρτητα τι θα γίνει στο CAS αν προσφύγει τελικά η ΑΕΚ είναι δεδομένο πως από σήμερα το απόγευμα μετράμε -3 και η ΑΕΚ είναι έξι βαθμούς από την κορυφή. Αν μείνει άλλο έναν δευτερόλεπτο στην ποινή το μυαλό της ομάδας τότε μπορεί να εξελιχθεί σε ολοκληρωτική καταστροφή. Αύριο ο αγώνας της Ριζούπολης κρύβει πολλές παγίδες. Πλέον με αυτή την πλασματική διαφορά των έξι βαθμών στην αλλοιωμένη βαθμολογία η ΑΕΚ πρέπει να βλέπει κάθε δικό της παιχνίδι χωριστά. Κάθε παιχνίδι είναι τελικός και οτιδήποτε εκτός από τους τρεις πόντους είναι μη αποδεκτό. Το πολύ κακό που δημιούργησε η ποινή είναι ότι η ομάδα κυνηγάει δύο αφού μετά την ποινή ο Ολυμπιακός είναι τρεις βαθμούς μπροστά. Παιχνίδι - παιχνίδι.

Το βασικότερο. Τώρα που η ποινή οριστικοποιήθηκε έχει τεράστια σημασία να μην ξαναγίνει ποτέ αυτό που έγινε στο ημίχρονο του ΑΕΚ - Ολυμπιακός. Η ποινή είναι άδικη αλλά είναι δεδομένο πως δεν θα υπήρχε αν δεν γίνονταν αυτά τα επεισόδια. Γιατί επεισόδια έγιναν και χωρίς καμία αφορμή. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Όποιος νομίζει πως δεν μπορεί να σεβαστεί και να προστατεύσει την ΑΕΚ ας μείνει σπίτι του ή ας πάει κάπου άλλου την ώρα των αγώνων. Οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν δείξει πως μπορούν να κάνουν την διαφορά υπέρ της ομάδας τους. Την έκαναν πέρυσι. Να την κάνουν και φέτος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x