Κώστας Κετσετζόγλου

Αν δεν έδινε πέναλτι θα έλεγε κανείς «δεν δόθηκε πέναλτι στην Μπάγερν»;

Ο Κώστας Κετσετζόγλου γράφει στο sport-fm.gr για τον αγώνα της ΑΕΚ με τη Μπάγερν.

Πέρασαν οι δυο μεγάλες δοκιμασίες του ομίλου λοιπόν. Χωρίς η ΑΕΚ να καταφέρει να πάρει βαθμό ή έστω να σκοράρει απέναντι στο μεγαθήριο του ομίλου. Κι αν στον αγώνα της Αθήνας μέτρησε την δύναμη της παίζοντας με την εντεκάδα και το αγωνιστικό πλάνο που βλέπουμε και στους αγώνες πρωταθληματος, χθες είδαμε μια πειραματική ΑΕΚ μίας χρήσεως. Με 5 στην άμυνα και 3 αμυντικά χαφ ο Ουζουνίδης κατάφερε να κλείσει τα άκρα βγάζοντας τρεις παίκτες αμυντικά σε κάθε πλευρά ώστε να μην έχει τα προβλήματα του πρώτου αγώνα.

Ετσι ο αγώνας ήρθε στα μέτρα της ΑΕΚ και κανείς δεν μπορεί να ξέρει την εξέλιξη αν δεν δινόταν αυτό το πέναλτι. Αυτοί που λένε με σιγουριά χιλίων… Βαρούχων ότι ήταν καθαρό πέναλτι να ρωτήσουν τον εαυτό τους κάτι απλό. Αν πέρναγε χωρίς να δοθεί πέναλτι η φάση θα έλεγε κανείς μετά ότι δεν δόθηκε πέναλτι στην Μπάγερν; Πιστεύω ούτε ο Λεβαντόφσκι. Και οι παίκτες της Μπάγερν πίεσαν τον διαιτητή επειδή είδαν τα νοήματα του επιπρόσθετου. Από εκεί και πέρα κανείς δεν πρεπει να κρατάει ούτε δευτερόλεπτο τον αντίπαλο στα κόρνερ, ο κόσμος πρέπει να ζει ειρηνικά και ο έχων δύο να δίνει το ένα στον πλησίον του.

Σημασία λοιπόν έχει ότι έδωσε ενα πέναλτι ο Σλοβένος και εκεί άλλαξε όλος ο αγώνας. Οταν το υπεραμυντικό πλάνο μίας χρήσεως πρέπει να απαντήσει σε γκολ τότε τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ. Αν έμενε το μηδέν και η Μπάγερν προοδευτικά άρχισε να κυνηγάει το γκολ με περισσότερο άγχος που στο ποδόσφαιρο μεταφράζεται σε αφέλεια τότε τα πάντα θα μπορούσαν να συμβούν. Στην περίπτωση μας συνέβη το καλύτερο δυνατό. Το σκορ περιορίστηκε σε επίπεδα αξιοπρέπειας με ένα δεύτερο γκολ που προήλθε από λάθος αντίδραση σε κόρνερ πράγμα σπάνιο για φέτος.

Εκεί ο Μπακάκης ή διώχνει ή αφήνει. Απαγορεύεται το ρίσκο σε εκείνο το σημείο γιατί η μπάλα γίνεται ανεξέλεγκτη και όσοι έχουν κάνει κίνηση προς τα εκεί που πάει η μπάλα με δεδομένο πως κανείς δεν περιμένει από τον αμυντικό να κάνει κεφαλιά πάσα ουσιαστικά απενεργοποιούνται. Αν είναι οι αμυντικοί, όπως έγινε χθες, τότε… αντίο ζωή. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι σε εκείνο το σημείο που πηγε η μπάλα μόνο ένας Λεβαντόφσκι θα την έβαζε μέσα. Αντε κι ο Ιμπραϊμοβιτς αλλά αυτός δεν αναμένεται να παίξει εναντίον της ΑΕΚ. Αρα το γκολ αυτό μπήκε επειδή αντιπαλος ήταν η Μπάγερν. Ούτως ή άλλως όμως ο Μιχάλης θα πρεπει να είναι προσεκτικός.

Δεν είναι για πολλές αναλύσεις το ματς. Την Κυριακή είναι όλα τα λεφτά και μετά στα δυο τελευταία ματς του ομίλου με Λιβάγια για τις τελευταίες ελπίδες. Η τρίτη θέση είναι ζωντανή. Ας πάμε στην Λισαβώνα για ένα αποτέλεσμα και ποτέ δεν ξέρεις. Κλειδι ο αήττητος Αγιαξ. Πρώτα από όλα όμως ο Ατρόμητος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x