Κώστας Κετσετζόγλου

Ένα Σάββατο όπως πρέπει να είναι…

Ο Κώστας Κετσετζόγλου γράφει στο sportfm.gr για τις νίκες της ΑΕΚ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Δύο γκολ, δοκάρια, χαμένα τετ-α-τετ και άλλος ένας τερματοφύλακας, ο Σαράνοφ, που στο dvd που θα βλέπουν οι επόμενες ομάδες του, οι επιθετικοί της ΑΕΚ θα γεμίσουν το… μισό. Σίγουρα η Λαμία είναι χαμηλό εμπόδιο για την ΑΕΚ, όμως μην ξεχνάμε τι ανάγκασε τον διαιτητή να κάνει για χάρη του… μακρυχέρη Βιεϊρίνια, για να μην γνωρίσει ο πρώτος και αήττητος ΠΑΟΚ την πρώτη του ήττα από αυτή την ομάδα μόλις τη Δευτέρα που πέρασε.

Οπότε ας μην υποτιμάμε τόσο αυτή τη νίκη, ούτε την εμφάνιση. Δεν έκανε κάτι τρομερό η ΑΕΚ, αλλά επιτρέπει ένα χαμογελάκι, γιατί έρχονται πολύ πιο δύσκολα. Η Μπενφίκα περιμένει στη Λισσαβόνα και μετά ο Κούγιας, στο παιχνίδι της χρονιάς για εκείνον, αφού νομίζει πως αν κόψει βαθμούς από τον Μελισσανίδη θα… ψηλώσει.

Για άλλη μια φορά, η ΑΕΚ καθάρισε ένα θεωρητικά εύκολο εντός έδρας ματς με αντίπαλο που ήρθε να παίξει «κλειστά», με το γρήγορο γκολ του Πόνσε, που ξεκλείδωσε την άμυνα και έφτασε τα 7 γκολ. Μην ξεχνάμε πως το ματς με τον Ατρόμητο, που σίγουρα είναι πιο δυνατός από την Λαμία, όμως στο ΟΑΚΑ έπαιξε φουλ άμυνα για 89 λεπτά, ο Πόνσε δεν ξεκίνησε και έτσι η επιθετικότητα που είχε η ΑΕΚ δεν είχε εκφραστή και σημείο αναφοράς μέσα στην περιοχή.

Όταν μπήκε αλλαγή τότε ο Ατρόμητος είχε πλέον γιγαντωθεί και η ΑΕΚ αγχώθηκε, με τα… γνωστά αποτελέσματα. Γιατί δεν είναι μόνο τα γκολ. Είναι κι ο τρόπος που ο μόλις 21 ετών Αργεντίνος φορ βρίσκεται σε επίκαιρες θέσεις κι ο τρόπος που κατεβάζει την μπάλα, την κολλάει στο πόδι και σουτάρει. Άνετα θα μπορούσε το χατ-τρικ, τελικά έβαλε μόνο ένα. Ήταν σίγουρα ό,τι καλύτερο είχε η ΑΕΚ αλλά όχι και ο μόνος. Ο Μάνταλος αρχίζει να ανταποδίδει τη στήριξη, ο Μπογέ έπαιξε επιτέλους 90 λεπτά και έδειξε για άλλη μια φορά πως μόνο ρυθμό θέλει για να κάνει διαφορά, κάτι που ίσως δεν έχουμε φανταστεί.

Οι μικροί στο κέντρο περιμένουν ενισχύσεις, ο Μοράν έχει ίσως την καλύτερη κάθετη πάσα στην ΑΕΚ αλλά δεν αρκεί αυτό για να παίξει αμυντικό χαφ. Είναι πιθανό να παίξει στα δύο επόμενα ματς, οπότε πρέπει να δώσει περισσότερα. Ο Γκάλο έδειξε πάλι πως είναι «μανούλα» για αυτά τα ματς, το δίδυμο πίσω είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Χάρηκα για τον Τσιντώτα, κάποια μέρα θα πουληθεί ο Μπάρκας και ο Παναγιώτης θα είναι βασικός. Ο Κλωναρίδης «καθάρισε» τον Αύγουστο και πάντα είναι χρήσιμος, ο Χουλτ είναι ο ήρωας της ομάδας. Παίζει, παίζει, παίζει. Πάμε παρακάτω.

Πάμε και στο μπάσκετ. Μπορεί η ΑΕΚ να ήταν πολύ ανώτερη από τον Άρη, όμως σίγουρα και άλλες χρονιές από το 2001 μέχρι χθες ήταν ανώτερη, αλλά δεν νικούσε! Από το 2001, τη σεζόν του πρωταθλήματος, είχε να νικήσει η ΑΕΚ στο Αλεξάνδρειο. Αυτό τα λέει όλα. Και όποιος… θίχτηκε επειδή η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε, ας θυμηθεί ή ας ψάξει να βρει πως πήγαν τα παιχνίδια του ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ με τον Άρη. Σε αυτό το γήπεδο δεν νικάει κανείς εύκολα και η ΑΕΚ των απουσιών και των προβλημάτων το πέτυχε μετά από τόσα χρόνια.

Ήλεγχε το παιχνίδι σε όλη τη διάρκειά του, αλλά είχε και την ψυχραιμία που έπρεπε στο τέλος μετά τα λάθη που ξαφνικά έφεραν τον Άρη σε απόσταση μιας κατοχής. Όπως είχα γράψει και μετά τις δύο πρώτες ήττες, που είναι και οι… τελευταίες μέχρι τώρα, ο Μπάνκι φτιάχνει ομάδα. Και ακόμη δεν έχει φτάσει στο καλύτερο σημείο ούτε έχει βρει τους παίκτες που θέλει για 1-2 επιλεκτικές αλλαγές. Πάμε τώρα στο Βασίλειο του Ουρανού για τη νίκη και τη ρεβάνς. Φυσικά γίνεται…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x