Κώστας Κετσετζόγλου

Έχει την στόφα της πρωταθλήτριας και τη ΔΥΝΑΜΗ της οικογένειας…

O Κώστας Κετσετζόγλου κάνει ντεμπούτο στο sport-fm.gr γράφοντας για τη νίκη της ΑΕΚ κόντρα στον ΟΦΗ.

Ηταν ένα παιχνίδι αποδείξεων. Το πρώτο για φέτος. Και οι αποδείξεις δόθηκαν με τον πιο εμφατικό τρόπο. Η ΑΕΚ είχε τις στάνταρ απουσίες και προέκυψε κι άλλη μία σημαντική παραμονή του αγώνα. Ο Μάρκο Λιβάγια που στην περυσινή θριαμβευτική σεζόν ήταν καθοριστικός σε τέτοια παιχνίδια. Ερχόταν από δυο ήττες. Μια ομάδα ασυνήθιστη στις ήττες αφού είχε να χάσει στο πρωτάθλημα από τον Οκτώβριο και στην Ευρώπη από τον Αύγουστο.

Και βέβαια έχει μπροστά της δύο πολύ μεγάλα ματς με την Μπενφίκα και την επόμενη Κυριακή με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Απαραίτητος αυτός ο πρόλογος γιατί η εικόνα του αγώνα που ήταν ένας πραγματικός περίπατος δεν ήταν σε καμία περίπτωση δεδομένη πριν… συμβεί. Ήταν ένας δύσκολο παιχνίδι που η ΑΕΚ το έκανε εύκολο επειδή το σεβάστηκε. Σεβάστηκε τον ΟΦΗ, την συγκυρία του αγώνα και βέβαια τον εαυτό της. Τον μεγάλο στόχο της. Το repeat…

Ο Ουζουνίδης ήταν ο πρώτος που τήρησε τα όσα έλεγε στους παίκτες του όλη την εβδομάδα, πως δηλαδή δεν υπάρχει Μπενφίκα και Ολυμπιακός αλλά μόνο ο ΟΦΗ. Παρά τις απουσίες που θα υπάρχουν και την Τρίτη και oι περισσότερες και την Κυριακή ο προπονητής της ΑΕΚ κατέβασε την καλύτερη ενδεκάδα από την αποστολή που είχε μαζί του. Έτσι έδωσε το μήνυμα στους παίκτες ότι αυτό είναι το μεγάλο ματς και η ΑΕΚ από το πρώτο λεπτό “ξεκαθάρισε” ότι θα σταματήσει μόνο όταν θα έχει στο τσεπάκι τους τρεις βαθμούς. Πριν πετύχει το πρώτο γκολ στο 20 η ΑΕΚ είχε ήδη τρεις ευκαιρίες αλλά πάνω από όλα είχε δείξει πως το ματς ήταν δικό της.

Η κυριαρχία ήταν πλήρης. Βέβαια και στην Τούμπα που ο αντίπαλος ήταν πιο ποιοτικός από τον ΟΦΗ η ΑΕΚ έτσι προσέγγισε το παιχνίδι όμως η μπάλα βρήκε στο δοκάρι στο 0-0 ενώ στο Γεντί Κουλέ το σουτ του Μπακασέτα, που είχε το δεύτερο δοκάρι την προηγούμενη Κυριακή, αναπαύτηκε στην αριστερή γωνία. Αυτές οι λεπτομέρειες παίζουν ρόλο στο αποτέλεσμα αλλά όχι σε αυτό που βλέπουμε.

Μετά ήρθε και το λάθος το οποίο η ΑΕΚ εκμεταλεύτηκε όσο πιο κυνικά γινόταν αφού κέρδισε την αποβολή του Κομεσίδη, που μου ράγισε την καρδιά με το κλάμα και μας έδωσε ένε μάθημα πως πρέπει να είμαστε λίγο πιο επιεικείς με τους ποδοσφαιριστές, και με το φάουλ ο Γκάλο έκανε το 0-2. Εκεί τελειώσαν όλα. Το θετικό ήταν πως με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΚ έμεινε σοβαρή παρότι με το 0-2, με παίκτη παραπάνω και με δύο μεγάλα παιχνίδια να έρχονται θα μπορούσε να επέλθει χαλάρωση που ακόμη κι αν δεν στοιχίζει κάνει κακό. Μια ομάδα με τέτοιους στόχους πρέπει να είναι πάντα στην τσίτα. Ακόμη και στους αγώνες του κυπέλλου στο όμιλο που θα παίξουν όσοι δεν παίζουν.

Τα πράγματα κύλησαν όμορφα. Και αυτό το παιχνίδι όπως και στην Τρίπολη αλλά κυρίως στην Τούμπα έδειξαν πως φέτος η ΑΕΚ δεν θα προσεγγίσει κανένα παιχνίδι, εκτός από κάποια του Τσάμπιονς Λιγκ, για να τα κλέψει. Δεν θα λειτουργήσει πάντα. Αλλά σίγουρα κάποια ματς που πέρυσι έγιναν θρίλερ και κόστισαν και βαθμούς φέτος θα είναι πολύ πιο απλά…

Είναι μια διαφορετική προσέγγιση. Το αν θα φέρει πρωτάθλημα όπως η περυσινή διαφορετική προσέγγιση του Μανόλο δεν το γνωρίζουμε. Εγώ στηρίζω με 1000 και την περυσινή προσέγγιση και τα αποτελέσματα της που ήταν εκπληκτικά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σε βάθος χρόνου όμως αυτή η επιμονή του Ουζουνίδη σε στάνταρ πράγματα από την αρχή είναι δεδομένο πως θα κάνει την ομάδα… αυτόματη. Και αν τα αποτελέσματα στηρίξουν αυτή την προσέγγιση είναι σίγουρο πως μακροπρόθεσμα η ομάδα θα είναι πάρα πολύ καλά.

Η ΑΕΚ έδειξε πως έχει την στόφα της πρωταθλήτριας με τον τρόπο που καθάρισε το παιχνίδι. Όμως αυτό που στην ΑΕΚ έκανε την διαφορά και θα την κάνει πάντα είναι το δέσιμο και ο αλληλοσεβασμός όλων των μελών της ομάδας. Ο Μπακασέτας αφιέρωσε το γκολ του στον Λαμπρόπουλο κι αυτό ήταν ότι το καλύτερο για ένα παιδί που φέτος έκανε ένα μικρό θαύμα, έπαιξε μεγάλο ρόλο στην πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ με μεγάλα ματς ιδίως με την Σέλτικ και στην Τούμπα ήταν μοιραίος. Η στήριξη της ομάδας είναι δεδομένη. Κι ο Μπακασέτας την εξέφρασε υπέροχα.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτό. Δυστυχώς η ατυχία χτύπησε και πάλι την οικογένεια. Ο Λόπες πιθανότατα έπαθε σε μια ανύποπτη φάση μεγάλη ζημιά. Όλοι θα είναι δίπλα του. Το έχουμε δει. Θα το ξαναδούμε. ΟΛΗ η ΑΕΚ είναι Λόπες… Και πρώτος πρώτος πάλι στην δύσκολη στιγμή, ο Μελισσανίδης. Αμέσως μετά την επέμβαση θα υπογράψει και το νέο συμβόλαιο του.

Υ.Γ: Από σήμερα και ελπίζω για πολύ καιρό θα τα λέμε και από εδώ. Από τον αγαπημένο μου ΣΠΟΡ FM. Σίγουρα μετά τους αγώνες και όχι μόνο. Σας ευχαριστώ πολύ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x