Κώστας Κετσετζόγλου

Η ποιότητα έκανε την διαφορά για την ΑΕΚ

Θα ήταν πολλά διαφορετικά και σε άλλα ματς που η ΑΕΚ έπαιξε και καλύτερα αν η στιγμή δεν έβρισκε… δοκάρι. Όμως ας αφήσουμε τα “αν” και το παρελθόν. Γράφει ο Κώστας Κετσετζόγλου.

Επιτέλους! Μια νίκη επαγγελματική, έξυπνη, ποιοτική και όπως αλλιώς θέλετε. Υπάρχουν… λύσεις να βαφτίσεις κάποια νίκη όταν την έχεις πάρει και δεν έχεις παίξει καλά. Η αλήθεια είναι μία. Ο Πανιώνιος ήταν καλά προετοιμασμένος, μπλόκαρε την ΑΕΚ από την αρχή και είχε μεγαλύτερη αγωνιστικότητα. Οταν έχεις όμως παίκτες της ποιότητας και της αξίας του Μάνταλου και του Πόνσε αρκεί να είναι συγκεντρωμένοι και θα την βρουν την στιγμή. Την βρήκαν και έγινε το 0-1 που πάντα είναι το κρίσιμο στα παιχνίδια με τους μικρούς.

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ είχε τον Μπάρκα που τα καθάρισε όλα ενώ ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου δεν καθάρισε κανένα και έχει ακέραιη ευθύνη για το 0-2. Απλά πράγματα. Θα ήταν πολλά διαφορετικά και σε άλλα ματς που η ΑΕΚ έπαιξε και καλύτερα αν η στιγμή δεν έβρισκε… δοκάρι. Όμως ας αφήσουμε τα “αν” και το παρελθόν. Η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει ιδανικά τον δεύτερο γύρο με τρεις νίκες, με 9-0 τέρματα, τα έξι στα δύο εκτός. Εχει αυτοπεποίθηση λοιπόν να συνεχίσει. Κι αυτό είναι το σημαντικότερο.

Σε ότι αφορά το διπλό στη Νέα Σμύρνη ήταν η πρώτη φορά που φάνηκε αυτό που λέμε. Οτι το βασικό μυστικό για το καλό ξεκίνημα το 2019 δεν είναι το 3-5-2. Μπορεί να ταιριάζει περισσότερο σε κάποιους παίκτες όμως ποτέ στην, πρόσφατη τουλάχιστον, ιστορία του ποδοσφαίρου δεν έκανε την διαφορά ένα σύστημα από μόνο του. Ηδη χθες είδαμε ότι ο Πανιώνιος είχε διαβάσει τα δυνατά σημεία της ΑΕΚ με αυτό το 3-5-2 και τα είχε περιορίσει ενισχύοντας ανασταλτικά τον άξονα του και παίζοντας… καθρέφτη.

Κι όπως είχε πει ο Μανόλο την παραμονή του θριάμβου επί της Μπριζ, άλλο αν δεν το τήρησε μετά και είδαμε την ΑΕΚ να παίζει 3-5-2 με ομάδες όπως ο Απόλλωνας, η Λάρισα, ο ΠΑΣ κτλ, όταν δυο ομάδες παίζουν το ίδιο σύστημα είναι καλύτερα για την λιγότερο δυνατή. Ευνόησε τον Πανιώνιο λοιπόν όμως η σοβαρότητα, η αγωνιστικότητα και κυρίως η ποιότητα έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ χωρίς να είναι καλύτερη. Ο Οικονόμου τα είπε απλά και κατανοητά. Τρέχουν όλοι περισσότερο… Απλά πράγματα.

Πρέπει να πάρει κι άλλα τέτοια παιχνίδια η ΑΕΚ. Μακάρι να παίζει σε όλα σούπερ μπάλα και να νικάει όμως μην ξεχνάμε πως με καμιά… δεκαριά τέτοια ματς ο ΠΑΟΚ έχει φέτος έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα από τα Χριστούγεννα. Και δεν λέω για τα ματς με τον Αστέρα και την Λαμία που τα πήρε από τους διαιτητές αλλά για τα υπόλοιπα. Κι αυτές οι νίκες μπορεί να μην σε γεμίζουν… εύσημα αλλά σου δίνουν αυτοπεποίθηση. Κι επίσης δείχνουν και κάτι σημαντικό.

Η ομάδα που κερδίζει στην κακή της μέρα εκτός από διαφορά ποιότητας που είναι δεδομένη για μια ομάδα όπως η ΑΕΚ στα περισσότερα παιχνίδια του Ελληνικού πρωταθλήματος είναι δεδομένο πως έχει κάποιες σταθερές αρχές στο παιχνίδι της. Που μπορούν να κάνουν σοβαρή διαφορά και να φέρουν βαθμούς που θα τους κουβαλάς όταν θα έχουν ξεχαστεί τα σχόλια για την απόδοση.

Πάμε παρακάτω λοιπόν. Ευχαριστώ τον Πόνσε που επέβαλε την ησυχία έστω και για δύο λεπτά. Δεν αντέχεται αυτός ο οχετός. Σε ότι αφορά τα δύο πανό, όσα και τα γκολ, του χρόνου ας βάλουν… τέσσερα. Ετσι κι αλλιώς για γέλια είναι. Και έφεραν και γούρι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x