Κώστας Κετσετζόγλου

Προσπάθησαν αλλά δεν μπορούσαν κι αυτό είναι χειρότερο…

Ο Κώστας Κετσετζόγλου γράφει στο sport-fm.gr για την ΑΕΚ που είχε διάθεση κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν της έφτανε και για τη βελτίωση που πρέπει να σημειωθεί με αυτό το υλικό.

Από την ώρα που ανακοινώθηκαν οι εντεκάδες φαινόταν ποιο θα είναι το πρόβλημα της ΑΕΚ. Το ότι με δεδομένη την απουσία του Μάνταλου και την επιλογή των Σιμόες και Γαλανόπουλου για δίδυμο κεντρικών χαφ η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει από τον άξονα. Ήρθε και η επιλογή να μιμηθεί το 3-5-2 του ΠΑΟ βάζοντας τον φουκαρά τον Μπογέ να παίξει μπακ χαφ όλη την αριστερή πλευρά και το γλυκό έδεσε.

Γιατί εντάξει δεν ενισχύθηκε η ΑΕΚ αλλά σίγουρα έχει ποιοτικότερο και πολύ ακριβότερο ρόστερ από τον ΠΑΟ ενώ η ομάδα του Δώνη έχει χάσει από ομάδες με πολύ φτωχότερο ρόστερ από αυτό της ΑΕΚ. Γιατί μπορεί να βρήκαμε παπά και να θάψαμε 5-6 όλοι επειδή η ΑΕΚ έκανε το τεράστιο λάθος και δεν απέκτησε τους δύο παίκτες που έπρεπε τον Αύγουστο μετά την είσοδο στους ομίλους αλλά δεν είναι δυνατόν αυτό να αποτελεί δικαιολογίες για τα πάντα και τους πάντες. Η ΑΕΚ επέλεξε στον αγώνα με τον ΠΑΟ να παίξει με ένα τρόπο που πολύ γρήγορα φάνηκε ότι δεν της ταίριαζε για το συγκεκριμένο παιχνίδι και παρόλα αυτά τον κράτησε μέχρι το τέλος.

Η αλλαγή του Τσιγκρίνσκι ήταν αναγκαστική και οι άλλες δύο αλλαγές κατάφεραν να κάνουν την ομάδα πιο αμυντικογενή από ότι ήταν. Έφυγε ο Μπογέ που είναι πάντα η εύκολη λύση για πρώτη αλλαγή, ένας επιθετικός και μπήκε ο Κρίστιτσιτς να παίξει δεκάρι κι ας παίζει όλη του την ζωή κεντρικό αμυντικό χαφ. Και στη θέση του Γαλανόπουλου μπήκε ο Άλεφ και το μόνο που άλλαξε ήταν ο μέσος όρος… ύψους. Ακόμη και σε αυτό ήρθε σαν ειρωνεία ο πιο κοντός παίκτης ο πρωταθλήματος, ο Κάτσε, να του πάρει… κεφαλιά.

Μια βαρετή προβλέψιμη ομάδα που περίμενε 90 λεπτά να σκοράρει με κάποιο… θαύμα που βέβαια δεν ήρθε ποτέ. Απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που δεν είχε καμία διάθεση αλλά όπως φαινόταν και την ικανότητα να ρισκάρει και να απειλήσει η ΑΕΚ δεν κατάφερε να βγάλει έστω ένα δεκάλεπτο πίεσης ή να ψάξει ένα διαφορετικό τρόπο επίθεσης. Το να μην ξεκινάει ο Κρίστιτσιτς σε αυτή την ΑΕΚ είναι ανέκδοτο που όσο περνάει ο καιρός γίνεται και πιο κακόγουστο και είναι δεδομένο το ότι επειδή όταν μπαίνει αλλαγή δεν κάνει ματσάρα σε λίγο θα βγάλουμε παλτό ένα παίκτη για τον οποίο η ΑΕΚ πλήρωσε επιπλέον 500.000 ευρώ για να τον έχει 6 μήνες νωρίτερα και που ερχόταν από κατάκτηση πρωταθλήματος, διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ (5ος σε κοψίματα σε όλη την διοργάνωση) και βέβαια από 8ετη θητεία στο Καμπιονάτο.

Επειδή χθες σε αντίθεση με το Χαριλάου υπήρχε διάθεση και προσπάθεια αλλά όχι αποτέλεσμα από την πλειοψηφία των παικτών τα πράγματα είναι ακόμη πιο ανησυχητικά. Τα λάθη που έχουν γίνει τα ξέρουμε. Αρκετά πια με τις δικαιολογίες. Η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί. Αυτή η ομάδα. Αυτό το υλικό που δεν υστερεί ούτε από τον Άρη ούτε από τον ΠΑΟ αλλά πήρε από τους δύο μόλις ένα πόντο χωρίς να καταφέρει να βάλει γκολ.

Ο Μανόλο δεν φταίει ούτε για τον σχεδιασμό, ούτε για τα αποτελέσματα που άφησαν την ΑΕΚ 14 βαθμούς πίσω. Όμως γύρισε για να βελτιώσει την ομάδα. Ήταν γνωστό ότι υπήρχαν προβλήματα. Αλλιώς δεν θα άλλαζε ο προπονητής. Αφού πήρε την δουλειά πρέπει να δείξει έργο. Να φτιάξει τα πράγματα όσο είναι δυνατόν. Μπορεί. Το έχει ξανακάνει. Παράλληλα η διοίκηση της ΑΕΚ πρέπει να ετοιμάζει ήδη την επόμενη σεζόν. Δεν νομίζω πως έχει κάτι να περιμένει τουλάχιστον στα βασικά. Επίσης ξέρει τα λάθη της γιατί η βασική ευθύνη της φετινής αποτυχίας στο πρωτάθλημα είναι της διοίκησης που έχει πάντα το μεγαλύτερο μερίδιο και στα καλά και στα άσχημα. Δεν πρέπει επ’ ουδενί να τα επαναλάβει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x