Κώστας Κετσετζόγλου

Τι διαφορετικό θα γινόταν αν η ΑΕΚ έπαιζε χωρίς προπονητή…

Αν η ΑΕΚ δεν είχε προπονητή και έπαιζαν οι παίκτες μόνοι τους τι διαφορετικό θα γινόταν στο παιχνίδι; Γράφει ο Κώστας Κετσετζόγλου.

Μια απορία, δυστυχώς, γεννήθηκε την ώρα του αγώνα και δεν φεύγει από το μυαλό παρότι πέρασε ώρα. Αν η ΑΕΚ δεν είχε προπονητή και έπαιζαν οι παίκτες μόνοι τους τι διαφορετικό θα γινόταν στο παιχνίδι; Αντί για 47 (!) γεμίσματα που έφεραν ένα γκολ θα γίνονταν 60; Θα έτρωγε γκολ στο πρώτο στημένο που κέρδισε ο αντίπαλος; Πάλι στο πρώτο το έφαγε. Θα κέρδιζε δεκάδες κόρνερ και φάουλ σαν κόρνερ χωρίς να βγάλει ούτε ευκαιρία; Μα αυτό έγινε.

Θα είχε 6-7 ακίνητους μέσα και στα όρια της περιοχής, τα πλάγια μπακ ακροβολισμένα να βγάζουν σέντρες παίρνοντας την μπάλα από τα στόπερ και να μην βρίσκουν ούτε μια φορά με τον σωστό τρόπο τον σωστό παίκτη; Μα αυτό έγινε χθες από την αποβολή του ΠΑΟΚ ως το τέλος. Κι αν δεν έβγαζε αυτή την τέλεια σέντρα ο Λιβάγια επειδή βρέθηκε εκεί πάνω στον πανικό για να χτυπήσει το πλάγιο μπορεί να μην έβγαινε ούτε αυτή.

Φυσικά ακόμη κι έτσι η ΑΕΚ θα μπορούσε να νικήσει. Αν έβγαινε άλλη μια σέντρα για τον Πόνσε που δεν χρειάζεται πάνω από μία ευκαιρία πλέον για να το κάνει είτε παίζει με τον Λεβαδειακό, είτε παίζει με τον ΠΑΟΚ. Αν δεν έκανε ο Πασχαλάκης την εκπληκτική απόκρουση στο σουτ του Λιβάγια. Οι παίκτες της δεν παράτησαν το παιχνίδι. Πάλεψαν από την αρχή μέχρι το τέλος με εξαίρεση το δεκάλεπτο μετά το γκολ του ΠΑΟΚ. Όμως είναι φανερό πως δεν μπορούσαν να απειλήσουν γιατί η αριθμητική υπεροχή έφερε τον ΠΑΟΚ σχεδόν όλο μέσα στην περιοχή του όμως ο παίκτης παραπάνω με τον τρόπο που έπαιζε η ΑΕΚ ήταν ή ο Γκάλο ή ο Χουλτ για να βγει η σέντρα που ποτέ δεν έγινε ευκαιρία.

Η εξέλιξη αυτή λοιπόν με την αποβολή του παίκτη του ΠΑΟΚ έδειξε το ότι η ΑΕΚ ήταν παντελώς ανέτοιμη να διαχειριστεί μια τέτοια ειδική κατάσταση. Να έχει την μπάλα και τον αντίπαλο στο ένα τρίτο του γηπέδου και να μην έχει τον τρόπο όχι να σκοράρει αλλά να δημιουργήσει ευκαιρίες. Αν είχε ευκαιρίες όπως με τον Ατρόμητο π.χ και η μπάλα δεν έμπαινε μέσα τότε θα μιλάγαμε για κάτι άλλο. Αν δεν έβγαινε η ευλογημένη σέντρα του Μάρκο μπορεί να έχανε η ΑΕΚ και θα μιλάγαμε για ήττα - ντροπή. Και αυτό είναι το χειρότερο που μένει από το παιχνίδι.

Σε ότι αφορά την αρχική προσέγγιση του αγώνα είναι πραγματικά απίστευτο το ότι η ΑΕΚ έπαιξε με τρία χαφ και μέσα σε αυτά δεν ήταν ο Κρίστιτσιτς. Ο μέσος με την καλύτερη πάσα, τις περισσότερες εμπειρίες και αν το θέλεις και το μεγαλύτερο συμβόλαιο που ήταν η πρώτη επιλογή του ίδιου του προπονητή για τις μεταγραφές δεν κρίθηκε έτοιμος να ξεκινήσει στο σημαντικότερο ματς. Είναι ένα μήνα στην ΑΕΚ.

Ερχεται από φουλ σεζόν σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ, όπου διακρίθηκε με μια ομάδα που πήγε πολύ καλά σε δύσκολο όμιλο… Αν μετά από ένα μήνα στην ΑΕΚ δεν είναι έτοιμος να ξεκινήσει ο παίκτης με την καλύτερη πάσα, που πάσα δεν υπήρχε στο πρώτο ημίχρονο, τότε είναι ευθύνη του τεχνικού τιμ αφού δεν έχει τραυματισμό. Οπως ευθύνη της ομάδας είναι και το ότι ο Μπογιέ έχει καταντήσει να είναι δεύτερη αλλαγή σε αυτή την ΑΕΚ. Ενας παίκτης που ο προπονητής έδωσε πράσινο φως να αποκτηθεί σε πέντε λεπτά και που στα πρώτα του παιχνίδια μας έβγαλε τα μάτια. Πρέπει κάποια στιγμή η ΑΕΚ να πάρει πράγματα από τους ποιοτικούς και ακριβοπληρωμένους παίκτες.

Δεν έχει την πολυτέλεια να τους έχει ξενερωμένους. Πρέπει να βρει τον τρόπο να τους αξιοποιήσει. Αυτά. Ερχεται η Πέμπτη. Ο Ατρόμητος. Ισως το παιχνίδι της χρονιάς. Μέχρι την ρεβάνς…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x