Κώστας Κετσετζόγλου

Τρεις βαθμοί κι ένα έργο τέχνης…

Ο Κώστας Κετσετζόγλου γράφει στο sportfm.gr για τη νίκη της ΑΕΚ επί της Ξάνθης και τα κέρδη για την επικράτηση στο ματς του ΟΑΚΑ.

Ό,τι κι αν έγινε στο υπόλοιπο παιχνίδι αυτό που θα μείνει είναι το έργο τέχνης του Μάρκο Λιβάγια. Του σπουδαίου αυτού παίκτη που σε αυτά τα δευτερόλεπτα από την ώρα που πήρε τον έλεγχο της μπάλας μέχρι την ώρα που την χάιδεψε για να την περάσει από τον ήδη ξαπλωμένο Ζίφκοβιτς έκανε ευτυχισμένους όσους αγάπησαν την μπάλα λίγο παραπάνω από κάτι τέτοιες στιγμές.

Από αυτές που μόνο οι ξεχωριστοί μπορούν να χαρίσουν. Ακόμη κι ο μη πανηγυρισμός σε συνδυασμό με το χάδι του πιτσιρικά εκεί στην πινακίδα κάνουν την ομορφιά περισσότερη. Να είναι καλά.

Ήταν μια νίκη - ανάσα για την ΑΕΚ. Ανάσα ήταν και η παρουσία του Μάρκο, ενός παίκτη που έκανε πέρυσι την διαφορά, που έκανε την διαφορά και με την Σέλτικ και μετά με δική του ευθύνη μπήκε σε μια πολύ κακή περίοδο. Κι όταν ο Μάρκο δεν είναι καλά, δεν είναι καλά κι η ΑΕΚ. Όχι ότι η ομάδα εξαρτάται από έναν παίκτη όμως σίγουρα ο Κροάτης σταρ είναι από αυτούς που κάνουν την ΑΕΚ μια καλύτερη ομάδα.

Τα όσα έκανε με αποκορύφωμα το γκολ - ποίημα ΠΡΕΠΕΙ να είναι η αρχή. Κι έτσι πρέπει να είναι για όλη την ομάδα. Και για τον Μπάρκα που στη μία φάση που χρειάστηκε έκανε την διαφορά όπως μόνο αυτός μπορεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Και παρεμπιπτόντως χρειάζεται κι ο Μπακάκης λίγη ξεκούραση. Ίσως πνευματική γιατί ως αθλητής δεν φαίνεται ο τύπος που κουράζεται. Η αντίδραση του στις δυο φάσεις εκεί δεξιά δεν ήταν επιπέδου ΑΕΚ ούτε επιπέδου Μπακάκη. Και η μία θα μπορούσε να στοιχίσει πολύ.

Φοβερός σε όλα ήταν ο Πόνσε. Οχι μόνο γιατί άλλη μια φορά έβαλε το κρίσιμο γκολ, το πρώτο αλλά για την διάθεση και την αγωνιστικότητα του σε όλο το παιχνίδι. Ενας παίκτης που η εικόνα της ομάδας τον έχει αδικήσει.

Άδικο ήταν και το να γίνει πάλι πρώτη αλλαγή ο Μπογέ την ώρα που είχε αρχίσει να ανεβαίνει. Σιγουρα δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο όμως δεν πρέπει αυτός ο τόσο ταλαντούχος παίκτης να παίζει συνέχεια με το “πιστόλι” στον κρόταφο. Δεν μπορεί να είναι ο παίκτης που δίνει μόνιμα εξετάσεις, αλλά αντίθετα η ομάδα και ο προπονητής πρέπει να τον βγάλουν μπροστά γιατί είναι παίκτης που μπορεί να κάνει διαφορά. Και όπως ο ίδιος πρέπει να μάθει να παίζει με τους άλλους όπως λέει συνέχεια ο Ουζουνίδης πρέπει και η ομάδα να μάθει να παίζει με αυτόν. Οταν ένας παίκτης βρίσκεται με δύο και τρεις αντιπάλους πάνω του και προσπαθεί να τους περάσει δεν σημαίνει ότι είναι… ατομιστής, αλλά ότι δεν έχει επιλογές. Δεν έχει την πολυτέλεια η ΑΕΚ να παίρνει τόσα λίγα από έναν τέτοιο παίκτη.

Ολα καλά ήταν για την ΑΕΚ. Δεν πήρε μόνο τη νίκη αλλά έδειξε πάλι ότι μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο μετά από τόσα άσχημα σερί παιχνίδια. Κανείς δεν κατάλαβε ότι έλειψαν οι τρεις όμως… έλειψε σίγουρα ο Σιμόες. Ούτε ένα ματς το 2019 δεν πρέπει να παιχτεί χωρίς τον αντικαταστάτη του. Και έτσι θα γίνει!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x