Βόλεϊ

Κουμεντάκης: «Δεν ήταν να φύγω από την Ναντ, αλλά δεν ήθελα να αρνηθώ την πρόταση του ΠΑΟΚ»

Για την άριστη σχέση που έχει με τον προπονητή του ΠΑΟΚ και τον ρόλο που αυτός έπαιξε στην απόφασή του να φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα μίλησε ο Ραφαήλ Κουμεντάκης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο ραδιοφωνικό PAOK24 στον Libero 107.4:

Για τις πρώτες του ώρες στη Θεσσαλονίκη: «Είχα και χτες μία πρώτη γνωριμία, σήμερα έκανα προπόνηση με τα παιδιά και όλα πάνε κατ’ ευχήν».

Για το πώς έκλεισε η μεταγραφή του: «Αυτές οι μεταγραφές του Δεκεμβρίου γίνονται πολύ γρήγορα, δεν κατάλαβα, ήμουν στη Γαλλία. Με πήρε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ και μου είπε ότι ενδιαφέρονται. Ήξερα τον κ. Ρίτσι από τη Ραβέννα και είχαμε σχέση έξω από το γήπεδο. Θεωρώ ότι είναι πολύ έξυπνος άνθρωπος και η παρέα μαζί του όσο ήμουν στην Ιταλία ήταν ευχάριστη. Όταν με πήρε τηλέφωνο και μου είπε θέλω να έρθεις εδώ δεν το σκέφτηκα, ήθελα να συνεργαστώ μαζί του. Ευχαριστώ όλους από τον ΠΑΟΚ που βοήθησαν για να γίνει αυτή η μεταγραφή».

Για την αποχώρηση του από τη Γαλλία: «Εγώ από τη Ναντ δεν ήταν να φύγω. Ο ΠΑΟΚ πλησίασε, έκανε την πρόταση, δεν ήθελα να αρνηθώ και η ομάδα με βοήθησε πολύ από την πλευρά τους, σεβάστηκαν την επιθυμία μου και με άφησαν να κάνω αυτή τη μεταγραφή. Μου έδωσαν το οκ μόλις τους είπα ότι θέλω να αποχωρήσω».

Για την επιστροφή του στην Ελλάδα: «Ήμουν 19 όταν έπαιξα στην Ελλάδα. Έως τα 25 είμαι στο εξωτερικό, πήγα σε μία καλή ιταλική ομάδα σε ένα καλό πρωτάθλημα με πολλές προοπτικές. Αυτό μου έκανε καλό. Γυρνάω στην Ελλάδα για μία οργανωμένη ομάδα, με καλό προπονητή και αθλητές και υψηλούς στόχους, ομάδα που παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Για όσους γνωρίζει από τον ΠΑΟΚ: «Τους ξένους αθλητές του ΠΑΟΚ τους ξέρω μόνο από το όνομα. Συμπαίκτες μου στο εξωτερικό ήξεραν τους ξένους του ΠΑΟΚ και τους γνωρίζω χωρίς να με γνωρίζουν. Έχω πολλούς καλούς φίλους στην ομάδα του ΠΑΟΚ, από την Εθνική, επειδή γνωριζόμαστε ως Έλληνες αθλητές. Ήταν και για εμένα κίνητρο αυτό, να παίζω με τον Τακουρίδη και τον Πελεκούδα».

Για τη συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ: «Η συμφωνία μας είναι μέχρι το καλοκαίρι με τον ΠΑΟΚ. Μετά θα δούμε».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ: «Οι στόχοι του ΠΑΟΚ είναι από την αρχή δεδομένοι. Δε χρειάζεται να τους πω εγώ. Ο ΠΑΟΚ πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και θέλει να φτάσει όσο ψηλότερα μπορεί στην Ευρώπη. Μία ενδεχόμενη αποτυχία στην Ευρώπη δε θα είναι κακό για τον ΠΑΟΚ γιατί εκεί μιλάμε για μεγάλα μεγέθη. Τα πρωταθλήματα του ΠΑΟΚ στην Ελλάδα συγκρίνονται με αυτά μεγάλων ομάδων στην Ευρώπη».

Για την επιλογή του να έρθει στον ΠΑΟΚ: «Εμένα αυτό που με πείθει στον ΠΑΟΚ είναι ότι ασχολούνται σοβαροί άνθρωποι και έχουν βάλει υψηλούς στόχους, αυτό είναι το πιο σημαντικό»

Για τις «μάχες» με τον Ολυμπιακό που έρχονται: «Δεν μου έχει περάσει από το μυαλό το τι θα γίνει στα πλέι οφ με τον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ και δεν επιτρέπεται να σκεφτώ παραπάνω από το τώρα και το αύριο. Είναι επικίνδυνο να βρεθείς εκτός στόχων έτσι».

Για το αν θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί στον επόμενο αγώνα: «Πρέπει να δουλέψω με τον προπονητή, να δούμε τι θα γίνει για το ερχόμενο παιχνίδι. Δεν ξέρω ακόμα να σας πω με σιγουριά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x