Mini Football

Ξεκίνημα με το δεξί για τη «γαλανόλευκη»

Νικηφόρα πρεμιέρα για την Εθνική στο miniEuro 2015, καθώς επικράτησε 1-0 του Βελγίου. Ο ρέκορντμαν, Δημήτρης Καραβίδας, σημείωσε το γκολ της αναμέτρησης.

Ιδανικά ξεκίνησε η Εθνική Ελλάδος τις υποχρεώσεις της στο miniEuro 2015, που διεξάγεται στο Βερσάρ της Κροατίας. Το δυνατό σουτ του Δημήτρη Καραβίδα στο 15ο λεπτό χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του Απόστολου Γκαϊφύλλια, αφού επικράτησε 1-0.

Ο αρχηγός της «γαλανόλευκης» σκόραρε σε τρίτο miniEuro, ενώ είναι ρέκορντμαν της διοργάνωσης, καθώς αυτή είναι η ένατη (!) παρουσία του. Στην κορυφή του πέμπτου ομίλου βρίσκεται η Ελλάδα μαζί με την Τσεχία που νίκησε την Ισπανία με 2-1.

inner

Βαθμολογία 5ου Ομίλου

Τσεχία 2-1 3
Ελλάδα 1-0 3
Βέλγιο 0-1 0
Ισπανία 1-2 0

Στο 9', το Βέλγιο είχε δοκάρι με τον Ζενικό Ματιέ και από εκεί και πέρα το αντιπροσωπευτικό μας ανέβασε την απόδοση του σταδιακά, με τον Ντούβλη να χάνει την πρώτη σημαντική ευκαιρία στο 11’ και δύο λεπτά αργότερα να ην καταφέρνει ο Γκιάλης να σκοράρει.

Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους να έγινε από τον Ντρένοβα, ο οποίος ελίχθηκε έξω από την περιοχή, σούταρε και ο Σαρλί έδιωξε σε κόρνερ. Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Νικολάου πλάσαρε πάνω στον γκολκίπερ του Βελγίου στο τετ-α-τετ. Όσο περνούσε η ώρα, η ελληνική ομάδα αναζητούσε όλο και περισσότερο το δεύτερο γκολ για να κλειδώσει τη νίκη και ανέβαζε ταχύτητα ώρα με τη ώρα.

Το Βέλγιο απείλησε με τον Μαξίμ στο 35΄, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ. Το σουτ του Ταραμά στο 38' ανάγκασε το τερματοφύλακα των Βέλγων σε δύσκολη επέμβαση και μετά από αυτήν την φάση, το σφύριγμα της λήξης έδωσε και την πρώτη νίκη στο miniEURO για τη χώρα μας.

inner

Για την Ελλάδα αγωνίστηκαν οι Μπουρνιάς, Καραβίδας, Γιοβανόπουλος, Νικολάου, Ντούβλης, Μπούρας, Ντρένοβα, Γκιάλης, Σιακαμπένης, Ταραμάς, Πομώνης, Γιαννουλάκης, Θανάσης.

Αμέσως μετά τη λήξη του ματς, ο σκόρερ και αρχηγός της Ελληνικής ομάδας, Δημήτρης Καραβίδας, δήλωσε: «Το είχαμε πει από την αρχή ότι οι πρεμιέρες είναι δύσκολες. Τα παιδιά είναι λίγο καιρό στην ομάδα και θέλουν χρόνο να πάρουν τα πατήματα τους. Το ζητούμενο όμως για μας ήρθε. Δε μας βγήκε το ματς, δεν ήμασταν καθόλου καλοί. Το μόνο καλό ήταν ότι κερδίσαμε. Εύχομαι στα επόμενα παιχνίδια να βελτιωθούμε και να είμαστε ακόμα καλύτεροι».

Για τον αυριανό αγώνα με την Ισπανία, ο Καραβίδας υποστήριξε ότι η Ελληνική ομάδα θα πρέπει να φανεί μεταμορφωμένη:
«Αν κάνουμε το παιχνίδι που πρέπει, το παιχνίδι που μας έχει πει ο προπονητής μας, τότε δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα, αρκεί να μην έχουμε αυτό το κακό πρόσωπο που είχαμε σήμερα. Ελπίζω να το αλλάξουμε».

«Στις λεπτομέρειες θα κριθεί το ματς με την Ισπανία»
Ο τεχνικός της Ελλάδας, Απόστολος Γκαϊφύλλιας, κράτησε το αποτέλεσμα και βέβαια τους τρεις βαθμούς της νίκης από την πρεμιέρα στο miniEURO: «Σίγουρα είχαμε το άγχος της πρεμιέρας. Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε. Έχουμε λίγο χρόνο για να δούμε τι μπορούμε να διορθώσουμε. Οι πρεμιέρες κρύβουν κινδύνους, γι' αυτό και ακόμα και ισχυρές ομάδες εμφανίστηκαν επιφυλακτικές. Προσπάθησαν έστω και με μισό μηδέν να κερδίσουν γιατί στη φάση των ομίλων παίζουν σημασία η νίκη και οι τρεις πόντοι».

Για το αυριανό ματς κόντρα στην Ισπανία, ο προπονητής τόνισε ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες: «Είναι δύσκολο παιχνίδι. Οι Ισπανοί είναι πιο κινητικοί από τους Βέλγους και έχουν μεγαλύτερο ρόστερ, καλύτερη φυσική κατάσταση και ποιότητα αγωνιστική, αλλά το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x