Επικαιρότητα

Κυβέρνηση: Δεν χρειάζεται Eurogroup για να ξεπαγώσει η ελάφρυνση του χρέους

Με τα δεδομένα που υπάρχουν δεν υπάρχει ενδεχόμενο να χρειαστεί νέα τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group ή του Eurogroup, προβλέπει κυβερνητική πηγή.

Με τα δεδομένα που υπάρχουν δεν υπάρχει ενδεχόμενο να χρειαστεί νέα τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group ή του Eurogroup, προβλέπει κυβερνητική πηγή.

Εκτιμά μάλιστα ότι σύντομα θα δοθεί λύση που θα ξεκλειδώσει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, η εφαρμογή των οποίων δεν θα συνδεθεί με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως είπε.

Τη σημερινή συνεδρίαση πάντως του Euroworking Group θα απασχολήσει το περιεχόμενο της επιστολής του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών -μετά τα όσα διεμήνυσε χθες ο επικεφαλής του Euroworking Group, Τόμας Βίζερ - θα πρέπει με την επιστολή να δεσμεύεται ότι το επίδομα για τους χαμηλοσυνταξιούχους που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας θα χορηγηθεί εφάπαξ και όχι σε μόνιμη βάση.

Θα πρέπει να δεσμεύεται επίσης και για περικοπή συντάξεων εάν υπάρχει απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους.

Εάν οι δεσμεύσεις ικανοποιήσουν τα κράτη- μέλη, τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα ξεπαγώσουν.

Σε αντίθετη περίπτωση είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να συγκληθεί εκτάκτως με τηλεδιάσκεψη το Eurogroup, προκείμενου το θέμα να συζητηθεί σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x